Νεανική – Παιδική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.: Παραστάσεις

Η «Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου, είναι ένα έργο για παιδιά, νέους και ευαίσθητους μεγάλους, βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ. Χ. αιώνα.

«Ο κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημα του. Πρόκειται για μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο, που μας είναι γνωστός και από την Παλαιά Διαθήκη.

Το έργο είναι γραμμένο με τη μορφή λαϊκού μιούζικαλ. Με την εξαιρετική μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Λέκκα, με χορό και με την συμμετοχή των παιδιών, καλλιεργούνται με ευχάριστο τρόπο αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα. Αξίες που πιστεύουμε πως είναι τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο βίας, ατομισμού, και λατρείας του κέρδους.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος,
– Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Μουσική: Δημήτρης Λέκκας,
– Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης.
– Τους είκοσι (20) ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασιλική Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Στάθης Κόκκορης, Μιχάλης Μπίζιος, Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά.
– Σύνθεση αφίσας: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Κατασκευή – ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη,
– Φροντιστήριο: Ανδρέας Πανταζής,
– Μουσική διδασκαλία: Μαριέτα Θεοτικού,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής.

Οι παραστάσεις δίνονται στο Πνευματικό Κέντρο (αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας») από 3/11 για σχολεία σε ώρες μαθημάτων. Πέραν αυτών θα δοθούν και δύο παραστάσεις για το κοινό, αρχής γενομένης την ερχόμενη Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου. Η παράσταση θα αρχίσει στις 8.30 το βράδυ και η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 € για όλους τους άλλους, πλην των μαθητών, το εισιτήριο των οποίων είναι στα 5 €.

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply