Νεανική – παιδική σκηνή ΔΗ.ΠΕ.Θ.Ι.: Δύο μοναδικές παραστάσεις

Περισσότεροι από 10.000 μαθητές παρακολούθησαν μέχρι σήμερα, ή δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν, τις παραστάσεις της Νεανικής – Παιδικής Σκηνής του ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων που παρουσιάζει από τις αρχές Νοεμβρίου το έργο του Γιάννη Καλατζόπουλου «Σολομώντεια Λύση».

Ο αριθμός αυτός αναμένεται να ξεπεραστεί με τον προγραμματισμό και άλλων σχολείων μέχρι τη λήξη των παραστάσεων οι οποίες θα φθάσουν στο συνολικό αριθμό των 37 από την έναρξή τους. Εκτός όμως από τις παραστάσεις για τα σχολεία το πρόγραμμα εμπλουτίζεται και με δύο επιπλέον παραστάσεις, οι οποίες θα δοθούν για το κοινό, σε δύο συνεχόμενες Πέμπτες, 15 και 22 Δεκεμβρίου, ώρα 8.30 το βράδυ, στην αίθουσα «Βασίλειος Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου.

Η τιμή των εισιτηρίων είναι 5 € για τους μαθητές και 10 € για όλους τους άλλους. Εισιτήρια προπωλούνται στο Πνευματικό Κέντρο και τα γραφεία του ΔΗΠΕΘΙ, Παπάζογλου και Αραβαντινού γωνία, Αρχοντικό Πυρσινέλλα (καθημερινές, πρωινές ώρες).

Η «Σολομώντεια Λύση» του Γιάννη Καλατζόπουλου, είναι ένα έργο για παιδιά, νέους και ευαίσθητους μεγάλους, βασισμένο στο κινέζικο έργο του 13ου μ. Χ. αιώνα «Ο κύκλος με την Κιμωλία», απ’ όπου εμπνεύστηκε και ο Μπέρτολτ Μπρεχτ το ομώνυμο αριστούργημά του.

Πρόκειται για μια αλληγορία με θέμα την αγάπη, στηριγμένη στον πανάρχαιο μύθο, που μας είναι γνωστός και από την Παλαιά Διαθήκη. Το έργο είναι γραμμένο με τη μορφή λαϊκού μιούζικαλ. Με την εξαιρετική μουσική και τραγούδια του Δημήτρη Λέκκα, με χορό και με την συμμετοχή των παιδιών, καλλιεργούνται με ευχάριστο τρόπο αξίες όπως η αυταπάρνηση, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη και η συλλογικότητα. Αξίες που πιστεύουμε πως είναι τα μόνα αντίδοτα σε έναν κόσμο βίας, ατομισμού, και λατρείας του κέρδους.

Συντελεστές της παράστασης είναι:
– Σκηνοθεσία: Παντελής Παπαδόπουλος,
– Σκηνικά – κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Μουσική: Δημήτρης Λέκκας,
– Φωτισμοί: Παντελής Παπαδόπουλος, Βαγγέλης Νέτης.
– Τους είκοσι (20) ρόλους του έργου ερμηνεύουν οι ηθοποιοί (αλφαβητικά): Βασιλική Αλεξοπούλου, Κωνσταντίνος Αρνόκουρος, Στάθης Κόκκορης, Μιχάλης Μπίζιος, Άρης Τσαμπαλίκας, Αθηνά Τσικνιά.
– Σύνθεση αφίσας: Κωνσταντίνος Ζαμάνης,
– Κατασκευή – ζωγραφική σκηνικού: Θανάσης Τζάτσος,
– Κατασκευή κοστουμιών: Αναστασία Καμπέρη,
– Φροντιστήριο: Ανδρέας Πανταζής,
– Μουσική διδασκαλία: Μαριέτα Θεοτικού,
– Οργάνωση παραστάσεων: Γιώργος Καταγής.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply