Ληστεία σε βάρος ασθενούς στο Νοσοκομείο Ιωαννίνων

Συνελήφθη χθες (22/11/2012) τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, 59χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για ληστεία και κλοπές στο χώρο του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο συλληφθείς χθες τα ξημερώματα, εισήλθε σε δωμάτιο όπου νοσηλευόταν 16χρονη ημεδαπή και της απέσπασε βίαια το κινητό τηλέφωνο. Επιπρόσθετα, διαπιστώθηκε ότι ο 59χρονος, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, είχε αφαιρέσει από δωμάτια ασθενών διάφορα προσωπικά αντικείμενα και έγγραφα, κινητά τηλέφωνα και μικρά χρηματικά ποσά.

Τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αποδόθηκαν στους κατόχους τους. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων. Με αφορμή το προαναφερόμενο περιστατικό, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Περιφέρειας Ηπείρου, συστήνει τα ακόλουθα:

1.) Όταν πηγαίνετε στα εξωτερικά ιατρεία για παροχή πρώτων βοηθειών:
– Μην παίρνετε μαζί σας πολύτιμα αντικείμενα, τιμαλφή κλπ.
– Πάρτε μαζί σας μόνο το χρηματικό ποσό που εκτιμάτε ότι θα σας χρειασθεί και τοποθετήστε το στις εσωτερικές τσέπες του ρουχισμού σας.
– Αν συνοδεύεστε, δώστε την τσάντα σας, το πορτοφόλι σας και οτιδήποτε πολύτιμο για φύλαξη στο συνοδό σας.
– Μην εγκαταλείπετε την τσάντα σας ή διάφορα είδη αξίας σε καθίσματα ή τραπεζάκια στους χώρους υποδοχής ή στους διαδρόμους, όπου υπάρχει πολυκοσμία, ακόμη και σε περίπτωση ολιγόλεπτης απουσίας.

2.) Όταν παραμένετε στο ίδρυμα για νοσηλεία:
– Οτιδήποτε θεωρείτε πολύτιμο (χρυσαφικά, τιμαλφή) δώστε τα στο συνοδό σας.
– Τοποθετήστε χρήματα και διάφορα αντικείμενα (κινητό τηλέφωνο, κλπ) στους φοριαμούς του θαλάμου και κλειδώστε τους.
– Προσπαθήστε σε συνεννόηση με τους άλλους ασθενείς του θαλάμου σας να απομακρύνεστε εκ περιτροπής, εξασφαλίζοντας τη διαρκή επιτήρηση των προσωπικών σας ειδών.
– Σε περίπτωση έκτακτης μετακίνησης σας, πάρτε μαζί σας, εφόσον δεν μπορείτε να τα διασφαλίσετε με άλλον τρόπο χρήματα και πολύτιμα αντικείμενα ή ενημερώσετε γι αυτό τους άλλους ασθενείς ή το νοσηλευτικό προσωπικό.
– Αν διαπιστώσετε ότι στους χώρους νοσηλείας κυκλοφορούν άτομα που προφανώς δεν δικαιολογείται η παρουσία τους, ενημερώστε αμέσως τους υπευθύνους του νοσοκομείου.
– Σε περίπτωση κλοπής ενημερώστε την Δ/νση του νοσοκομείου και μην αγγίζετε τους χώρους όπου κινήθηκαν οι δράστες μέχρι να αφιχθεί η Αστυνομία.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply