Ιωάννινα: Στις 8 Σεπτεμβρίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Με επιτυχία στέφθηκαν οι εκδηλώσεις στο Προσήλιο

Η αρχή έγινε από το Σάββατο 11 Αυγούστου. Σύσσωμη η νεολαία του Προσηλίου από τους πλέον μικρούς μέχρι και τους μεγαλύτερους, μαζί με τους φίλους “των Πατημάτων” βάλθηκε να μετατρέψει τη πλατεία σε θερινό σινεμά. Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου και Πολιτισμού Πάτρας επέστρεφε στα Τζουμέρκα. Καθαρισμός όλης της πλατείας, βρύσης, παιδικής χαράς, όλου του περιβάλλοντα χώρου της εκδήλωσης, στήσιμο του κινηματογραφικού πανιού, καρεκλών, με τον ήχο και τον προτζέκτορα να περιμένουν τελευταίοι… δυστυχώς σε αυτό δεν ήταν σύμμαχος ο καιρός. Αναδιάταξη σχεδίων λόγω βροχής, και μεταφορά του σκηνικού στον εσωτερικό χώρο του παλιού πνευματικού κέντρου.

Η αίθουσα γεμάτη και για 2 και πλέον ώρες όλες οι ηλικίες του χωριού αντάμωσαν απέναντι από το “κινηματογραφικό φως” που κατέκλυζε την αίθουσα. Η συνέχεια παρόμοια με τη περυσινή. Δεν άργησε να βγει το μπουζούκι του Γιώργου Δημόκα από τη θέση του και η αίθουσα γέμισε από ρεμπέτικους ήχους. Όμως η μέρα αυτή έμελε να είναι μόνο η αρχή.

Για 2η χρονιά στο Προσήλιο, μετά από το 1984 και τις “Δάφνες και πικροδάφνες” του ΔΗΠΕΘΕ, η πλατεία του χωριού υποδέχτηκε θεατρική παράσταση. Όλοι οι χωριανοί, μα και δεκάδες φίλοι και κοντοχωριανοί, στη κυριολεξία κατέκλυσαν τη πλατεία και το χώρο έξω από το καφενείο. Η Δημοτική Θεατρική Σκηνή “βορείως” με τη παράσταση “Η Κυριακή των παπουτσιών” προσέφερε μια μοναδική βραδιά στους 250 και πλέον παρευρισκόμενους.

Οι πολυκατοικίες των σκηνικών συναγωνίστηκαν τον γεροπλάτανο, όπως και τα γέλια των παππούδων αυτά των εγγονιών τους. Προβολών συνέχεια…! Στις 8 Σεπτεμβρίου οι βραβευμένες προβολές του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πάτρας κατηφορίζουν στα Γιάννενα, στο φιλόξενο αίθριο χώρο του ΚΕΠΑΒΙ. ΕΙΣΟΔΟΣ ΔΩΡΕΑΝ. Πληροφορίες στο www.prosilio.org

Ο Σύλλογος ΠΡΟΣΗΛΙΩΤΩΝ θέλει να ευχαριστήσει θερμά όσους κόπιασαν για να πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις στο χωριό. Ιδιαίτερα τους συντελεστές της θεατρικής παράστασης αλλά και τους χορηγούς των εκδηλώσεων. Συνεταιριστική Τράπεζα Ηπείρου, ΤΝΤ courier, ΚΕΠΑΒΙ, Ξενοδοχείο Λάκμος.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply