Ερώτηση Γιαννόπουλου στη Βουλή

Ερώτηση προς τη βουλή και τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κατέθεσε ο κ. Αθ. Γιαννόπουλος, καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών – Χειρούργος και τέως υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«« Προς τη Βουλή των Ελλήνων

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων, Δια τον κ. Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης

Θέμα: Μη εκτέλεση δικαστικής απόφασης

Με την απόφαση του 140Β/2010 το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας δέχθηκε ότι η γιατρός του ΙΚΑ Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα προκειμένου να υποβάλλει υποψηφιότητα βουλευτή για τις εκλογές του 2007 όφειλε όπως νομίμως έπραξε να παραιτηθεί από την κατεχόμενη θέση της στο ΙΚΑ. Η απόφαση αυτή από κανένα (ούτε από το ΙΚΑ) δεν προσεβλήθη και έχει καταστεί αμετάκλητη. Η ιατρός ασκούσα το δικαίωμα που της παρέχει παγία διάταξη της νομοθεσίας (Ν. 1735/1987) περί αυτοδίκαιης επανόδου στην υπηρεσία των μη εκλεγομένων βουλευτών με μόνο την απλή αίτηση τους, έχει ζητήσει με την αίτηση της 41374/13-10-2010 να επανέλθει στην υπηρεσία της. Από το ΙΚΑ έχει κωφεύσει στο αίτημα αυτό της ιατρού, αγνοεί το αίτημα και αρνείται να εφαρμόσει τη σχετική νομοθεσία. Διερωτάται κανείς αν η συμπεριφορά αυτή εναρμονίζεται ενδεχομένως από οδηγίες που έχει θέσει η ΤΡΟΪΚΑ στη χώρα μας!!!

Κατόπιν όλων αυτών, ΕΡΩΤΑΣΘΕ και ΠΑΡΑΚΑΛΕΙΣΘΕ:

Να ενημερώσετε το Σώμα πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε το αίτημα αυτό της ιατρού με βάση τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοικήσεως.

Αθήνα, 20/05/2011

Ο Ερωτών Βουλευτής, Αθανάσιος Γιαννόπουλος. »»

Υπόθεση της Ιατρού κ. Λυδίας Ιωαννίδη – Μουζάκα:

Υπεράνω των νόμων του κράτους φαίνεται πως νιώθει ότι είναι η διοίκηση του ΙΚΑ, καθώς αρνείται να εφαρμόσει τις αποφάσεις των δικαστηρίων της χώρας!

Μάλιστα αυτό συμβαίνει όταν ο πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ζητά εναγωνίως από τους όλους του Έλληνες πολίτες πιστή τήρηση των νόμων για αναγέννηση, ανόρθωση και διάσωση της χώρα μας.

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση η διοίκηση του ΙΚΑ απαξιεί και κωφεύει προκλητικά στον αίτημα της ιατρού κ. Λυδίας Ιωαννίδη – Μουζάκα, πρώην υποψήφιας βουλευτού της Ν.Δ, που ζητά να εφαρμοστεί η απόφαση 140Β/2010 του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας και να επανέλθει στην δουλειά της!!!

Το θέμα μάλιστα έφτασε στη Βουλή μετά την προκλητική και απαράδεκτη στάση της διοίκησης του ΙΚΑ, που απαξιεί ακόμα και στο να απαντήσει θετικά η αρνητικά στο αίτημα της κ Μουζάκα.

Με ερώτηση που κατέθεσε ο βουλευτής Φθιώτιδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αθανάσιος Γιαννόπουλος ζητά από την Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικής Ασφάλισης «Να ενημερώσετε το Σώμα πώς προτίθεσθε να αντιμετωπίσετε το αίτημα αυτό της ιατρού με βάση τις αρχές της νομιμότητας και της χρηστής διοικήσεως».

Ιστορικό της υποθέσεως:

Το 2007 η ιατρός κ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα για να είναι υποψήφια βουλευτής ως όφειλε υπέβαλε την παραίτηση της από την θέση της στο ΙΚΑ. Μετά τις εκλογές και αφού δεν είχε εκλεγεί και με βάση το νόμο 1735/1987 (περί αυτοδίκαιης επανόδου στην υπηρεσία των μη εκλεγομένων βουλευτών) ζήτησε με αίτηση της να επανέλθει στην υπηρεσία της.

Η διοίκηση του ΙΚΑ αγνόησε την αίτηση και ουδέποτε απάντησε στην κ. Μουζάκα, με αποτέλεσμα αυτή να προσφύγει στο Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας το οποίο την δικαίωσε με την απόφαση του 140Β/2010 . Μάλιστα η απόφαση αυτή από κανένα (ούτε από το ΙΚΑ) δεν προσεβλήθη και έχει καταστεί αμετάκλητη.

Η κ. Μουζάκα με νέα αίτηση της (41374/13-10-2010) ζητά την εφαρμογή της δικαστικής απόφασης, αλλά η διοίκηση του ΙΚΑ μέχρι σήμερα αρνούμενη να εφαρμόσει την αμετάκλητη δικαστική απόφαση προκλητικά κωφεύει να απαντήσει.

«Αποτέλεσμα όλης αυτής της κατάστασης, δήλωσε η κ. Μουζάκα, είναι ότι επί σχεδόν τέσσερα χρόνια (!!!) έχω τεθεί εκποδών του Ιδρύματος, επειδή απλά συμμορφώθηκα με το νόμο για τη συμμετοχή μου στις εκλογές. Έχω αναγκαστεί να καταφύγω δύο φορές στο δικαστήριο προκειμένου το ΙΚΑ να εφαρμόσει την εκλογική νομοθεσία, το δε ΙΚΑ, σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, με αγνοεί συστηματικά, δεν έχει απαντήσει σε καμία από τις δύο αιτήσεις που του έχω υποβάλλει για το ζήτημα αυτό στις 15/10/2007 και στις 13/10/2010, ούτε έχει συμμορφωθεί με τη νομοθεσία, ούτε εκουσίως αλλά και ούτε κατόπιν της εκδοθείσας δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών».

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply