ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

ΕΛ.ΑΣ.Αστυνομική επιχείρηση σε χώρο διεξαγωγής παράνομου τζόγου στην Ανατολή Ιωαννίνων – Η καφετέρια είχε μετατραπεί σε «μίνι – καζίνο»:

Συνελήφθησαν, ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, την 21/09/2013 τα ξημερώματα στην Ανατολή Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέρια), ένας ημεδαπός, υπεύθυνος του καταστήματος και τρία (3) ακόμη άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για διενέργεια και συμμετοχή σε τυχερά – απαγορευμένα παίγνια.

Συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος του καταστήματος, 52χρονος ημεδαπός, ο οποίος ήταν παρών κατά τον έλεγχο και συνελήφθη, είχε εγκαταστήσει κατάλληλα διαμορφωμένο τραπέζι, ενδεδυμένο με πράσινη τσόχα και είχε επιτρέψει την διεξαγωγή του τυχερού και απαγορευμένου παιγνίου «πόκερ» και συγκεκριμένα την παραλλαγή texas hold ’em, στο οποίο συμμετείχαν ως παίκτες, τρείς ημεδαποί, ηλικίας 33, 64 έως 35 ετών.

Επίσης, διαπιστώθηκε ότι σε άλλο χώρο του καταστήματος ήταν εγκατεστημένοι έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι οποίοι συνδέονταν διαδικτυακά και ελέγχονταν από φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή ενώ διέθεταν ειδικό λογισμικό για τη διεξαγωγή του παράνομου τυχερού παίγνιου «φρουτάκια».

Όπως προέκυψε από τα στοιχεία της έρευνας, οι υπεύθυνοι του καταστήματος διαχειρίζονταν τους παραπάνω υπολογιστές, μέσω των οποίων διεξάγονταν τα παράνομα παίγνια και άλλαζαν τις ενδείξεις των υπολογιστών με ασύρματο τηλεχειριστήριο, σε περίπτωση αστυνομικού ελέγχου, ώστε να εμφανίζουν απλά σελίδες διαδικτύου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στους χώρους του καταστήματος, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τα παρακάτω:
– έντεκα (11) ηλεκτρονικοί υπολογιστές
– δύο (2) φορητοί υπολογιστές
– ένα τραπέζι ειδικά διαμορφωμένο για διενέργεια χαρτοπαιγνίων
– ογδόντα τέσσερις (84) τράπουλες
– έξι (6) ζάρια και (364) μάρκες πονταρίσματος
– το χρηματικό ποσό των (765,90) ευρώ
– μία (1) ηλεκτρονική συσκευή απενεργοποίησης σήματος συσκευών κινητών τηλεφώνων
– ένα (1) ασύρματο τηλεκοντρόλ ελέγχου των ηλεκτρονικών υπολογιστών
– πληθώρα χειρόγραφων σημειώσεων και εκτυπώσεων με κέρδη, μονάδες πονταρίσματος και στοιχεία πελατών- παικτών.

Ο 40χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε μετατρέψει την καφετέρια σε παράνομη λέσχη τυχερών παιγνίων, απουσίαζε κατά τον έλεγχο και αναζητείται ενώ αναζητείται για την εμπλοκή του στην υπόθεση και ένας 55χρονος ημεδαπός, ο οποίος ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος».

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων ενώ την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Σύλληψη δύο ημεδαπών για κλοπή σιδερένιων πασσάλων από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας Οδού:

Συνελήφθησαν, την 20/09/2013 το μεσημέρι, στο Ανθοχώρι Μετσόβου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, δύο ημεδαποί, ηλικίας 35 και 31 ετών, αντίστοιχα, γιατί είχαν φορτωμένους σε αγροτικό όχημα, μεταλλικούς πασσάλους, τους οποίους είχαν αφαιρέσει από τη βάση γέφυρας της Εγνατίας οδού.

Ειδικότερα, μετά από έλεγχο αστυνομικών του Αστυνομικού Τμήματος Μετσόβου, σε αγροτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες, διαπιστώθηκε να έχουν φορτωμένους, δεκαέξι (16) μεταλλικούς πασσάλους, μήκους από (1,5) έως (2) μέτρα.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο δράστες είχαν κόψει και αφαιρέσει τους μεταλλικούς πασσάλους, νωρίτερα την ίδια ημέρα από τη βάση της γέφυρας της Εγνατίας Οδού, στο Ανθοχώρι Μετσόβου.

Οι αφαιρεθέντες μεταλλικοί πάσσαλοι κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια εταιρεία, ενώ κατασχέθηκε και το αγροτικό όχημα, ως μέσο μεταφοράς προϊόντων εγκλήματος.

Σημειώνεται ότι στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν δεκαπέντε (15) ναρκωτικά χάπια, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο, διενεργούνται από το Αστυνομικό Τμήμα Μετσόβου, ενώ ερευνάται και η περαιτέρω συμμετοχή τους σε διάπραξη παράνομων ενεργειών.

Εξιχνιάστηκε κλοπή από Δημοτικό Σχολείο στην Άρτα:

Από το Τμήμα Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Άρτας εξιχνιάστηκε κλοπή από τους χώρους των γραφείων και το κυλικείο Δημοτικού Σχολείου στην πόλη της Άρτας. Συνελήφθη ως δράστης την 20/09/2013 το μεσημέρι στην Άρτα ένας 28χρονος ημεδαπός.

Ειδικότερα, το προηγούμενο βράδυ ο συλληφθείς διέρρηξε πόρτα του σχολείου και αφαίρεσε από τους χώρους των γραφείων δύο ηλεκτρονικούς υπολογιστές και ένα (DVD) καθώς και τρόφιμα και το χρηματικό ποσό των (150) ευρώ από το χώρο του κυλικείου.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν άμεση, με αποτέλεσμα να εντοπίσουν τον 28χρονο λίγες ώρες αργότερα και να τον συλλάβουν.

Στην κατοχή του βρέθηκαν τα κλοπιμαία, τα οποία και κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπή, θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Άρτας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας.

Συνελήφθησαν δύο νεαρά άτομα, τα οποία επέβαιναν σε κλεμμένη μοτοσικλέτα:

Συνελήφθησαν την 20/09/2013 τα ξημερώματα στην Βουνοπλαγιά Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Περιφέρειας Ιωαννίνων, δύο ημεδαποί, ηλικίας 19 και 16 ετών, γιατί κατελήφθησαν να επιβαίνουν σε δίκυκλη μοτοσικλέτα, για την οποία είχε δηλωθεί κλοπή την 16/09/2013 από τον ιδιοκτήτη της, στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων.

Ανεύρεση κλεμμένου αυτοκινήτου – σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος ημεδαπού:

Από περιπολούντες αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ), βρέθηκε την 22/09/2013 το απόγευμα στο 8ο χλμ της Εθνικής Οδού Ιωαννίνων – Ηγουμενίτσας (Βουνοπλαγιά), ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο είχε κλαπεί την 03/07/2013 από την πόλη της Ξάνθης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι το αυτοκίνητο ήταν στην κατοχή 21χρονου ημεδαπού, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ παράλληλα διαπιστώθηκε αλλαγή στον κινητήρα του αυτοκινήτου.

 

Tags:

, , , , , , , , , , , , , ,

Leave a Reply