ΕΛ.ΑΣ.: Ενημέρωση

Συνελήφθη ημεδαπός στα Ιωάννινα για οφειλές προς το Δημόσιο:

Συνελήφθη την 17/02/2012 το πρωί, στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ιωαννίνων, ημεδαπός, ηλικίας 37 ετών, διευθύνων σύμβουλος τεχνικής και εμπορικής εταιρείας, για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο.

Το ύψος των οφειλών του ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 187.722,16 ευρώ. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν συνιστούν αδικήματα τα οποία προβλέπονται στις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1882/90, όπως πλέον ισχύει μετά την τροποποίηση με το άρθρο 3 παρ. 1 του Ν.3943/11 «Μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο».

Σύλληψη αλλοδαπής για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών:

Συνελήφθη την 17/02/2012 τα ξημερώματα στα Ιωάννινα, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Ιωαννίνων, μία 39χρονη αλλοδαπή, υπήκοος Βουλγαρίας, για κατοχή και εμπορία ναρκωτικών ουσιών, ενώ αναζητείται ακόμη ένας (1) αλλοδαπός συνεργός της.

Ειδικότερα, ύστερα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών στην πόλη των Ιωαννίνων, αστυνομικός του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών ήρθε σε τηλεφωνική επικοινωνία με αλλοδαπό, υπήκοο Αλβανίας και συμφωνήθηκε η αγορά τεσσάρων κιλών κάνναβης και (250) γραμμαρίων ηρωίνης, τα οποία θα μετέφερε μέλος του κυκλώματος, έναντι του χρηματικού ποσού των 11.000 ευρώ.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας στα Ιωάννινα, στο προκαθορισμένο σημείο συνάντησης για την παραλαβή της συμφωνηθείσας ποσότητας ναρκωτικών ουσιών, συνελήφθη η 39χρονη, κατά τη διαδικασία της παραλαβής.

Συγκεκριμένα, η 39χρονη παρέδωσε στον αστυνομικό, ο οποίος εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής, έναν ταξιδιωτικό σάκο που περιείχε τέσσερα (4) δέματα με κάνναβη βάρους (3.950) γραμμαρίων και δύο (2) νάιλον συσκευασίες με ηρωίνη βάρους (237,9) γραμμαρίων. Οι ναρκωτικές ουσίες και ένα κινητό τηλέφωνο κατασχέθηκαν. Η συλληφθείσα οδηγήθηκε της ίδια ημέρα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται.

Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών για κλοπή σε οικία:

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος δύο (2) αλλοδαπών, υπηκόων Αλβανίας, ηλικίας 19 και 35 ετών, για κλοπή. Από την αστυνομική έρευνα που πραγματοποιήθηκε προέκυψε ότι, οι παραπάνω αλλοδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από τέλη Οκτωβρίου έως τέλη Ιανουαρίου, διέρρηξαν την οικία 74χρονου ημεδαπού στην Ηγουμενίτσα και αφαίρεσαν από το εσωτερικό της ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα οικιακά σκεύη ενώ αφαίρεσαν και ένα μοτοποδήλατο.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των δύο αλλοδαπών, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Θεσπρωτίας, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, προκειμένου εξακριβωθεί η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.

 

Tags:

, , , , , , , , ,

Leave a Reply