Δήμος Δωδώνης: Διοργάνωση Ημερίδας

Ημερίδα με θέμα «Νέες δυναμικές καλλιέργειες. Δυνατότητες – Προοπτικές» θα πραγματοποιηθεί στις 12 Φεβρουαρίου 2012, ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 το πρωί στην Τοπική Κοινότητα Δωδώνης (στην έδρα του Πνευματικού Κέντρου Δ. Δωδώνης).

Διοργανωτής της ημερίδας είναι το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Δωδώνης, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Ηπείρου και αποτελεί την αρχή μιας σειράς ημερίδων και σεμιναρίων για την επιμόρφωση σε Αγροτικές Δραστηριότητες των πολιτών και ειδικά της νέας γενιάς.

Σκοπός είναι η στήριξη και η ανάπτυξη εναλλακτικών οικονομικών δραστηριοτήτων και με δενδροκαλλιέργειες, οι οποίες θα συναρτώνται με το κλίμα και τις εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής μας, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της υπαίθρου και στην αντιμετώπιση προβλημάτων της απώλειας εισοδήματος, της μετανάστευσης των νέων και της γήρανσης του πληθυσμού που πλήττουν και τις περιοχές μας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει όπως φαίνεται παρακάτω:

Πρόγραμμα:
– 10.30 – 11.00: Προσέλευση
– 11.00 – 11.15: Χαιρετισμοί
– 11.15 – 11.30: Το Καλάθι Αγροτικών Προϊόντων Ηπείρου (Φούκη Σοφία – ΤΕ Γεωπονίας MSc, Δ/νσης Αγροτ. Οικον. και Κτην/κής Περιφέρειας Ηπείρου
– 11.30 – 11.45: Ενισχύσεις Εναλλακτικών Καλλιεργειών (Από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, Αναστασιάδου Άννα, Γεωπόνος Δ. Δωδώνης)
– 11.45 – 12.00: Πιστοποιημένα Φυτά Νέας Τεχνολογίας – Βιώσιμες καλλιέργειες στην περιοχή μας (Κολοβός Στράτος – Γεωπόνος ΕΔΕ)
– 12.00 – 12.15: Διάλειμμα 15 λεπτών
– 12.15 – 12.40: Προοπτικές Εναλλακτικών Καλλιεργειών στην Περιοχή Δήμου Δωδώνης (Μάνος Γεώργιος, Καθηγητής Τμήμ. Φυτικής Παραγωγής ΤΕΙ Άρτας, Dr. Πανεπιστημίου Giessen)
– 12.40 – 13.10: Εμπειρίες παραγωγού ροδιάς, Γούση Δημήτρη και ανοιχτή συζήτηση – διάλογος.

Οι ημερίδες υπόσχονται να δώσουν στους συμμετέχοντες όλες εκείνες τις απαραίτητες γνώσεις που απαιτούνται προκειμένου να αξιοποιήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο περιουσιακά στοιχεία (κτήματα) τα οποία βρίσκονται σε αδράνεια για τη συμπλήρωση του εισοδήματος τους.

 

 

Tags:

, , , , , , , , , ,

Leave a Reply