Βιβλιοπωλείο “Αναγνώστης”: Πρόσκληση

no_logoΤο βιβλιοπωλείο «Αναγνώστης» σας προσκαλεί σε μια γνωριμία με τον συγγραφέα και μπλόγκερ Νίκο Σαραντάκο τη Δευτέρα 3 Ιουνίου, στις 9.00 μ.μ. στον Πολιτιστικό χώρο «Παλιά Σφαγεία». Για τον συγγραφέα θα μιλήσει η Αθηνά Βογιατζόγλου, επ. καθηγήτρια Φιλολογίας Παν/μίου Ιωαννίνων. Τη συζήτηση θα συντονίσει ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος.

Επικοινωνία: βιβλιοπωλείο Αναγνώστης, τηλ.: 26510.34911, e-mail: [email protected], http://www.mybook.gr/, https://www.facebook.com/bookstore.anagnostis

Σύντομο βιογραφικό:

Ο Νίκος Σαραντάκος γεννήθηκε στο Παλαιό Φάληρο το 1959. Σπούδασε χημικός μηχανικός και αγγλική φιλολογία. Έχει γράψει τα βιβλία: Οπωροφόρες λέξεις (2013), Λέξεις που χάνονται (2011), Οι λέξεις έχουν τη δική τους ιστορία (2009), Γλώσσα μετ’ εμποδίων (2007), Το αλφαβητάρι των ιδιωματικών εκφράσεων (1997), Για μια πορεία και άλλα διηγήματα (1988), Μετά την αποψίλωση (1988). Επίσης έχει επιμεληθεί την έκδοση των βιβλίων του Ν. Λαπαθιώτη “Κάπου περνούσε μια φωνή” (2011), τη συλλογή διηγημάτων “Τα μαραμένα μάτια και άλλες ιστορίες” (2011) καθώς και έναν τόμο με τα γραπτά του Θ. Λασκαρίδη με τον τίτλο “Φονικό μοιραίο βόλι” (2011).

Κείμενά του βρίσκονται στη σελίδα: www.sarantakos.com, καθώς και στο ιστολόγιό του: www.sarantakos.wordpress.com

Δουλεύει μεταφραστής στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και μοιράζει το χρόνο του ανάμεσα σε Λουξεμβούργο και Ελλάδα. Ενδιαφέρεται για τη φρασεολογία, την ετυμολογία και τη λεξικογραφία.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply