• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Θέμα πολιτικής βούλησης της Κυβέρνησης πλέον η χρήση του ΞΕΝΙΑ Άρτας ως Ξενοδοχείο

by Epirus News
09/12/2016
in Επικαιρότητα
25
SHARES

Παρουσίασε τεκμηριωμένα τις θέσεις του στη συνεδρίαση του ΚΑΣ ο Δήμαρχος Αρταίων

Με μια ολοκληρωμένη παρουσίαση της θέσης του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, όπως έχει εκφραστεί με συντριπτική πλειοψηφία (ψήφοι 25-5), για την αξιοποίηση του πρώην ΞΕΝΙΑ Άρτας ως Ξενοδοχείο, παρέστη προχθές ο Δήμος Αρταίων στη συνεδρίαση του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (Κ.Α.Σ.) του Υπουργείου Πολιτισμού.

Το αίτημα του Δήμου ήταν η έγκριση της χρήσης του «ΞΕΝΙΑ» ως Ξενοδοχείου (μετ’ Εστιατορίου και Καφετέριας) με μακροχρόνια μίσθωση και η παραχώρηση κατά χρήση της υφιστάμενης οδού πρόσβασης από την είσοδο του Κάστρου μέχρι τον οικοπεδικό χώρο του «ΞΕΝΙΑ».

Την παρουσίαση έκανε ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης του Ξενία Άρτας, καθώς και στην απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία ελήφθη με την πλειοψηφία των τριών μεγαλύτερων παρατάξεων.

Παράλληλα, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους ο Δήμος υποστηρίζει την δημιουργία Ξενοδοχείου, η οποία θα γίνει με σεβασμό στον περιβάλλοντα χώρο του Κάστρου, για το οποίο στόχος είναι να είναι ανοικτό, προσβάσιμο, επισκέψιμο, καθαρό και ασφαλές σε όλους τους πολίτες. Εξήγησε, μάλιστα, πως το Κ.Α.Σ. μπορεί να βάλει εκείνους τους όρους με τους οποίους θα διασφαλιστεί η προστασία και η ανάδειξη του χώρου του Κάστρου, με σεβασμό πάντα στον αρχαιολογικό χώρο.

Επιπλέον, από την παρουσίαση κατέστη εμφανές ότι στην Άρτα υπάρχει απόθεμα χώρων για πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ υπάρχει και μια σειρά άλλων χώρων, οι οποίοι με την κατάλληλη αξιοποίηση μπορούν να μετατραπούν σε πολιτιστικοί χώροι. Μάλιστα, ο Δήμος Αρταίων ετοιμάζεται να δώσει έναν ακόμη χώρο πολιτισμού στους πολίτες, καθώς έχει υποβάλλει στο ΕΣΠΑ την πρόταση για ένταξη της αξιοποίησης του Ιστορικού Δημαρχείου Άρτας, με συνολικό προϋπολογισμό 2 εκ. ευρώ.

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης αναφέρει: «Παρουσιάσαμε το όραμά μας για το Ξενία Άρτας. Ένα όραμα που έχει η συντριπτική πλειοψηφία των Αρτινών και εκφράστηκε και στο Δημοτικό Συμβούλιο, που είναι το δημοκρατικότερο όργανο λήψης αποφάσεων στο Δήμο. Το ΞΕΝΙΑ εξ’ αρχής σχεδιάστηκε να λειτουργεί σαν ξενοδοχείο, όπως και έγινε με επιτυχία επί 32 συναπτά έτη, από το 1960 έως το 1992, ενώ το 2014 πέρασε στην κυριότητα του Δήμου Αρταίων.

Πεποίθησή μας είναι ότι μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την παρουσία μας στο Κ.Α.Σ., θα συνεχίσει να λειτουργεί ως Ξενοδοχείο, εάν βεβαίως υπάρχει και η πολιτική βούληση από την κεντρική Κυβέρνηση».

Ο Δήμος ευχαριστεί θερμά όλους όσους απάντησαν και στήριξαν εγγράφως την προσπάθεια για την αξιοποίηση του ΞΕΝΙΑ ως ξενοδοχείο, μετά από την επιστολή (με Αρ. Πρωτ. 39190) που εστάλη στις 30 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα ευχαριστεί: τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη, τον Πρόεδρο του «Ποταμιού» Σταύρο Θεοδωράκη, τον βουλευτή Άρτας Γιώργο Στύλιο, τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Άρτας Βασίλη Ψαθά, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος Γιώργο Πατούλη, τον Πρόεδρο του ΤΕΕ Γιώργο Στασινό και βέβαια όλους τους τοπικούς φορείς που εξ’ αρχής τάχθηκαν υπέρ της πρότασης που σχεδόν καθολικά ψήφισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων, καθώς αυτή είναι η πλέον συμφέρουσα και ενδεδειγμένη για την ίδια την πόλη, την τουριστική ανάπτυξη, την τοπική οικονομία και τους πολίτες.

Τέλος, ο Δήμος ευχαριστεί όλους όσους έδωσαν το «παρών» στην χθεσινή συνεδρίαση και συγκεκριμένα τους απόδημους Αρτινούς της Αθήνας κ.κ. Στάθη Μπαρτζώκα, Εύη Λούκα, Γιώργο Ευθυμίου, Γιώργο Κολοβάτσιο, Δημήτρη Μπούρα Αντώνη Κοντό, Θανάση Ντερεκα Ελίτα Τριχιά-Γεωργάκη και τους ειδικούς συνεργάτες του Δημάρχου Χαρά Σφαλτού και Κώστα Βήχα.

Tags: ΆρταΆρτα ΞΕΝΙΑΣΔήμος Αρταίων ΞΕΝΙΑΣΚεντρικό Αρχαιολογικό ΣυμβούλιοΞΕΝΙΑ Άρτας
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Πρέβεζα: Γιορτή Σαρδέλας & Λευκή Νύχτα στις 30-31/8

25/08/2025
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στην 8η θέση πανελλαδικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ποια προηγούνται

25/08/2025
Epirus News: Οδοιπορικό στα μπλόκα των αγροτών (φωτορεπορτάζ)

Έλεγχοι και σε πληρωμές ΕΛΓΑ προς αγρότες μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι θα ελεγχθεί

25/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

“Γράφονται” τα μέτρα του “πακέτου ΔΕΘ” – Τι θα περιλαμβάνεται

25/08/2025
«Η κτηνοτροφία στους ορεινούς Δήμους» – Ημερίδα στο Δήμο Κόνιτσας

Ήπειρος: Απαγόρευση κυνηγιού και βόσκησης στις πυρόπληκτες περιοχές

25/08/2025
Επικαιροποιήθηκε το Έκτακτο Δελτίο για τον Καύσωνα – Καμίνι διαρκείας η χώρα, οι υψηλότερες θερμοκρασίες στα Βορειοδυτικά!

Καιρός: Μελτέμι, ηλιοφάνεια και κανονικές θερμοκρασίες όλη την εβδομάδα

25/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar