Την παραίτησή της από το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Συγγενών Θυμάτων των Τεμπών, που μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος, ανακοίνωσε μέσω ανάρτησης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, το βράδυ της Τρίτης, η Μαρία Καρυστιανού, καταγγέλλοντας διχασμό, παρατυπίες. Σε ανακοίνωσή της η κα Καρυστιανού κάνει λόγο για εμπόδια στο έργο της.
Την παραίτησή της ζήτησαν μέλη του Συλλόγου Συγγενών
Την παραίτηση της Μαρίας Καρυστιανού είχε ζητήσει το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου θυμάτων του δυστυχήματος των Τεμπών, μετά την απόφασή της να προχωρήσει στην ίδρυση πολιτικού φορέα.
Ειδικότερα, το Σάββατο, 10 Ιανουαρίου, πέντε μέλη του Συλλόγου είχαν ζητήσει, με επιστολή τους, την παραίτηση της μέχρι πρότινος προέδρου του Συλλόγου.
«Είναι αυτονόητο ότι η κα Καρυστιανού μπορεί να πραγματοποιεί οποιαδήποτε πολιτική δραστηριότητα, όχι όμως εκπροσωπώντας τον Σύλλογο ή χρησιμοποιώντας την ιδιότητα της προέδρου του Συλλόγου Συγγενών των Θυμάτων του εγκλήματος των Τεμπών. Δε θα επιτρέψουμε ο Σύλλογος των συγγενών του εγκλήματος των Τεμπών να αποτελέσει όχημα για προσωπικές φιλοδοξίες και επιδιώξεις» ανέφεραν στην επιστολή τους τα μέλη του Συλλόγου.
Από την πλευρά της η Ελένη Βασάρα, γραμματέας του Συλλόγου, είχε σχολιάσει καυστικά την στάση της κας Καρυστιανού λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δείχνει ή όχι αυτή η στάση της ότι επιδιώκει να συνεχίσει να χρησιμοποιεί τον Σύλλογο για την προβολή της πολιτικής της δραστηριότητας;»
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ διατυπώνονται αντιρρήσεις από μέλη σχετικά με τις πρακτικές της πρώην προέδρου: «πραγματοποιούνταν δαπάνες ερήμην του Δ.Σ. χωρίς καμία προηγούμενη έγκριση» αναφέρουν και συνεχίζουν «Η κατάσταση αυτή συνδέεται με την τακτική της Προέδρου να ενεργεί στο όνομα του Συλλόγου, χωρίς προηγούμενη ενημέρωση, συζήτηση ή έγκριση του ΔΣ για πρωτοβουλίες και τοποθετήσεις της, με τις οποίες δεν συμφωνούμε τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα συνιστά η αποκάλυψη της συνεργασίας που έχει αναπτύξει μήνες τώρα, με άγνωστους προς εμάς, “συνεργάτες” και επιτελεία, για τη δημιουργία κινήματος ή πολιτικού κόμματος, χωρίς καμία σχετική ενημέρωση του ΔΣ, καθώς και η συμμετοχή σε δράσεις που οργανώνουν από κοινού για το σκοπό αυτό, κατά τις οποίες χρησιμοποιεί την ιδιότητά της ως Προέδρου του Συλλόγου».








