• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Παπαδημητρίου: Δεν υπάρχει και ούτε θα υπάρξει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα

by Epirus News
08/11/2016
in Επικαιρότητα, Οικονομία
24
SHARES

Την αυτοκριτική του για τις θέσεις του περί παράλληλου νομίσματος έκανε ο νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Παπαδημητρίου κατά την τελετή παραλαβής του χαρτοφυλακίου από τον κ. Γιώργο Σταθάκη.

Ερωτηθείς πριν από λίγο σχετικά με τις απόψεις που έχει επανειλημμένως εκφράσει τόνισε: «Μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ήμουν ακαδημαϊκός. Οι ακαδημαϊκοί μπορούν να λένε πολλά πράγματα. Όταν όμως καλούνται να υλοποιήσουν πρόγραμμα, βλέπουν ότι κάποια πράγματα που έχουν πει μπορεί να είναι λάθος». Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει παράλληλο νόμισμα για την Ελλάδα και ούτε θα υπάρξει, τουλάχιστον για αυτή την κυβέρνηση». Ο ίδιος επίσης υπογράμμισε ότι κεντρικός στόχος του είναι η προσέλκυση επενδύσεων, πάντα στο πλαίσιο του ευρώ και με σεβασμό στους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Όπως ανέφερε το «συγκριτικό πλεονέκτημα Ελλάδας είναι ότι παρέχει σταθερότητα ως μέλος ευρωζώνης, διοχέτευση παραγόμενων αγαθών σε όλη την Ευρώπη και ασφάλεια και προστασία ευρωπαϊκών δημοκρατικών θεσμών που αποτελούν αδιαμφισβήτητη σταθερά».

Αναφερόμενος στο θέμα των ιδιωτικών επενδύσεων τόνισε ότι αυτός είναι ο κεντρικός στόχος, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις ΗΠΑ από όπου έρχομαι τα investments (οι επενδύσεις) είναι μία από τις σημαντικότερες λέξεις διότι είναι η ατμομηχανή της οικονομίας».

Ο κ. Παπαδημητρίου στάθηκε και στο θέμα της αναπτυξιακής τράπεζας, λέγοντας: «Εγώ θέλω την αναπτυξιακή τράπεζα αλλά δανειστές έχουν διαφορετική γνώμη. Τα πρώτα βήματα είναι να τελειώσει η δεύτερη αξιολόγηση. Δεν το έχω ξεχάσει νομίζω ότι είναι το κατάλληλο όχημα για την ανάπτυξη».

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαδημητρίου θα συμμετέχει στη διαπραγματευτική ομάδα της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές, αντικαθιστώντας τον κ. Γ. Σταθάκη. Καταλήγοντας ο κ. Παπαδημητρίου είπε: «Σηκώνουμε τα μανίκια από σήμερα και αρχίζουμε τη σκληρή δουλειά. Να προσπαθήσουμε να μειώσουμε τις παθογένειες που εμποδίζουν την ανάπτυξη. Σε συνεργασία με όλα τα παραγωγικά υπουργεία. Η δίκαιη ανάπτυξη της χώρας δεν μπορεί παρά να αποτελέσει ένα κοινό σκοπό. Φιλοδοξώ να υπηρετήσω πατρίδα και κυβέρνηση με όλες τις δυνάμεις μου».

Ο κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, νέος υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, δήλωσε από την πλευρά του: «Αισθάνομαι παρά πολύ μεγάλο το βάρος της ευθύνης. Από την επιτυχία του υπουργείου αυτού εξαρτάται το πόσο γρήγορα ο ελληνικός λαός θα αρχίσει να ανακουφίζεται. Θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια ώστε οι στόχοι να επιτευχθούν. Να πετύχουμε το στόχο της προσέλκυσης ξένων και ελληνικών επενδύσεων. Στις πλάτες μας πέφτει το πολύ μεγάλο βάρος να στρίψει η πορεία της χώρας». Τη στρατηγική σημασία που αποκτά το υπουργείο για την ελληνική οικονομία στη σημερινή συγκυρία τόνισε και ο απερχόμενος υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Σταθάκης.

Ο κ. Σταθάκης, ερωτηθείς σχετικά με τις εκκρεμότητες για τα «κόκκινα» δάνεια, δήλωσε ότι η τελευταία εκκρεμότητα είναι ο εξωδικαστικός μηχανισμός, με τις συζητήσεις με τους δανειστές να γίνονται πλέον επί του νομοσχεδίου. Η απερχόμενη υφυπουργός, αρμόδια για θέματα βιομηχανίας, κ. Θ. Τζάκρη αφού ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που της έδειξε, ανέφερε ότι το νομοσχέδιο για την απλοποίηση της αδειοδότησης της λειτουργίας των επιχειρήσεων βρίσκεται στην τελική ευθεία για την κατάθεσή του στη Βουλή, καθώς έχει πλέον ολοκληρωθεί και η απαιτούμενη έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Πηγή: Gigafm.gr

Tags: Δημήτρης ΠαπαδημητρίουΔημήτρης Παπαδημητρίου υπουργός ΟικονομίαςνόμισμαοικονομίαΠαπαδημητρίουπαράλληλο νόμισμα
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση για αιμοπετάλια – Κοινοποιήστε για να βοηθηθεί ο συνάνθρωπος μας

Χωρίς παιδοχειρουργό η Ήπειρος

04/08/2025
Ευρεία σύσκεψη της Δν/σης Πολιτικής Προστασίας στην Πάργα

Ήπειρος: Αύγουστος με τουρισμό, πυρκαγιές και διακοπές υδροδότησης

04/08/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμούνται οι έφηβοι το καλοκαίρι;

04/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

2,5 εκατ. οι συνταξιούχοι – Στα 1.182 η μέση σύνταξη, μεγαλύτερες του Δημοσίου από τον Ιδιωτικό τομέα

04/08/2025
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Φωτιά τώρα στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

03/08/2025
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δουλεμπορικό σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Αγνοείται επιβάτης πλοίου που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

03/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar