• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Μουσικό Σχολείο Άρτας: Συμμετοχή στο 2ο Χατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης

by Epirus News
11/05/2015
in Επικαιρότητα
35
SHARES

Το Μουσικό Σχολείο Άρτας από το Σάββατο 2 Μαΐου μέχρι και την Τρίτη 5 Μαΐου 2015 πραγματοποίησε εκπαιδευτική επίσκεψη στην Ξάνθη, συμμετέχοντας για δεύτερη χρονιά φέτος στις εργασίες του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένο στο Μάνο Χατζιδάκι με τίτλο: «Ξάνθη, Πόλις Ονείρων». Το φεστιβάλ διοργανώθηκε από το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης και απευθυνόταν σε όλα τα μουσικά σχολεία της χώρας. Στη διοργάνωση συμμετείχαν 20 Μουσικά Σχολεία από την Ελλάδα και δύο του εξωτερικού, ένα από την Κωνσταντινούπολη και ένα από τη Βουλγαρία.

Το Σάββατο το βράδυ οι μαθητές του σχολείου μας παρακολούθησαν την τελετή έναρξης του φεστιβάλ που περιλάμβανε ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στο έργο του Μάνου Χατζιδάκι και συμμετείχαν με το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «Μια φορά κι έναν καιρό» σε ποίηση Νίκου Γκάτσου κερδίζοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού. Στο πρόγραμμα συμμετείχε ο Βασίλης Γισδάκης, ένας από τους τελευταίους τραγουδιστές που συνεργάστηκαν με τον Μάνο Χατζιδάκι και η Σαββίνα Γιαννάτου.

Την Κυριακή το πρωί τα σύνολα του σχολείου μας που συμμετείχαν στο φεστιβάλ έκαναν την τελική τους πρόβα στους χώρους του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης και το ίδιο βράδυ παρουσίασαν τη δουλειά τους στην κεντρική πλατεία της πόλης. Το Μουσικό Σχολείο Άρτας, διαθέτοντας την πολυπληθέστερη αποστολή, παρουσίασε τέσσερα διαφορετικά μουσικά σύνολα με τη δική του θεματική και το δικό του είδος μουσικής το καθένα, αποσπώντας πολύ καλές κριτικές από τα άλλα ομοειδή σχολεία.

Παράλληλα οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας παρακολούθησαν τις εργασίες του φεστιβάλ που περιλάμβαναν σημαντικές διαλέξεις αλλά και τη δημιουργία ενός μουσικού συνόλου αποτελούμενου από τους μαθητές όλων των μουσικών σχολείων που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.

Σκοπός του μουσικού συνόλου ήταν να προετοιμάσει τρία έργα του Μάνου Χατζιδάκι και να τα παρουσιάσει κατά τη διάρκεια της τελετής λήξης του φεστιβάλ στην κεντρική πλατεία της πόλης. Τα έργα που ετοιμάστηκαν ήταν: «Ο εφιάλτης της Περσεφόνης», «Ποτέ την Κυριακή» και «Μια πόλη μαγική». Την ενορχήστρωση των κομματιών αλλά και την γενική ευθύνη για την ετοιμασία και την παρουσίαση του συνόλου, είχε ο συνθέτης και μαέστρος κ. Νίκος Κυπουργός. Έτσι συγκροτήθηκε ένα μουσικό σύνολο περίπου 800 μαθητών από διαφορετικά σχολεία και μέρη της Ελλάδας, που μελέτησε και ετοίμασε τα συγκεκριμένα έργα του Μάνου Χατζιδάκι και τα απέδωσε με εξαιρετική ποιότητα, σε πολύ μικρό μάλιστα χρονικό διάστημα, υπό την εμπνευσμένη καθοδήγηση του κ. Νίκου Κυπουργού.

Μέσα από αυτή την εξαιρετικά πολύτιμη εκπαιδευτική διαδικασία οι μαθητές μας έζησαν μια μοναδική εμπειρία καθώς αποτέλεσαν μέρος ενός τόσο μεγάλου μουσικού συνόλου με συμμαθητές τους από όλη την Ελλάδα, με τους οποίους αντάλλαξαν εμπειρίες και απόψεις, και επιπλέον γιατί συνεργάστηκαν με ένα πολύ σημαντικό δημιουργό εφαρμόζοντας όλες τις μουσικές τους γνώσεις σε πρακτικό επίπεδο, βιώνοντας σε κανονικές συνθήκες τη διαδικασία προετοιμασίας και παρουσίασης ενός έργου. Σε ένα δεύτερο επίπεδο η συνάντηση αυτή αποτέλεσε τη συνέχεια της συνεργασίας αυτών των ομοειδών σχολείων που είχε ξεκινήσει πέρσι, αλλά και ένα πολύ καθοριστικό βήμα για τη δημιουργία ενός δικτύου συνεργασίας μεταξύ των 43 μουσικών σχολείων της χώρας που θα μπορούσε να αποφέρει εξαιρετικά πολύτιμα εκπαιδευτικά και πολιτιστικά οφέλη σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο.

Η κοινότητα του Μουσικού Σχολείου Άρτας ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο φεστιβάλ εκπροσωπώντας αντάξια το σχολείο αλλά και την περιοχή μας σε ένα σημαντικό θεσμό για όλα τα ομοειδή σχολεία της επικράτειας.

Βίντεο από την συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου Άρτας στην τελετή έναρξης του 2ου Χατζιδάκειου φεστιβάλ Ξάνθης:
https://www.youtube.com/watch?v=YWZ02VtupOY&app=desktop
Tags: ΆρταΜάνος ΧατζιδάκιςΜουσικό Σχολείο ΆρταςΞάνθηΧατζιδάκειο ΦεστιβάλΧατζιδάκειο Φεστιβάλ Ξάνθης
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Όλοι οι κωδικοί WiFi των αεροδρομίων για όλο τον κόσμο σε έναν χάρτη (Interactive Map)

Ήπειρος: Αύξηση του αριθμού των τουριστών φέτος – Αναφορές για μείωση τζίρου

26/08/2025
Υπάλληλος της “Εγνατίας Οδού” βρήκε 1500 Ευρώ και τα παρέδωσε

Εκκρεμείς φορολογικές υποθέσεις: Νέα ευκαιρία να κλείσουν με «κούρεμα» προστίμων 35-75%

26/08/2025
Ιωάννινα: Παραμονή Πρωτοχρονιάς χωρίς αυτοκίνητα και πάλι η Χ. Τρικούπη και η Ανεξαρτησίας

Συνεχίζονται οι ξεναγήσεις από το Δήμο Ιωαννιτών – Το πλήρες πρόγραμμα

26/08/2025
Καταδικάζει την επίθεση στα γραφεία της ΝΔ ο ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζας

Πρέβεζα: Γιορτή Σαρδέλας & Λευκή Νύχτα στις 30-31/8

25/08/2025
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Στην 8η θέση πανελλαδικά το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ποια προηγούνται

25/08/2025
Epirus News: Οδοιπορικό στα μπλόκα των αγροτών (φωτορεπορτάζ)

Έλεγχοι και σε πληρωμές ΕΛΓΑ προς αγρότες μετά το σκάνδαλο ΟΠΕΚΕΠΕ – Τι θα ελεγχθεί

25/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar