• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Αρχική Εκδηλώσεις

Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε η θεατρική παράσταση «Ζώης Καπλάνης» στο Γραμμένο, τη γενέτειρα του ευεργέτη

Από Epirus News
17/11/2017
— Εκδηλώσεις
115
SHARES

Ο Ζώης Καπλάνης …επέστρεψε στο γενέθλιο τόπο του, την Τ.Κ. Γραμμένου του Δήμου Ζίτσας, μέσα από την ομώνυμη θεατρική παράσταση της συγγραφέως Μαρούλας Παπαευσταθίου-Τσάγκα, Σχολικής Συμβούλου, που απέδωσαν με τον καλύτερο τρόπο οι μαθητές και μαθήτριες των εκπαιδευτηρίων της Κορίνθου «Απόστολος Παύλος».

Η παράσταση δόθηκε το απόγευμα Τετάρτης (15/11/2017) στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του ιστορικού κτιρίου της Οικοκυρικής Σχολής (Καπλάνειος), ένα χώρο που η Δημοτική Αρχή Ζίτσας τον επέλεξε για να στεγαστεί το Μουσείο Ηπειρωτών Εθνικών Ευεργετών που θα δημιουργηθεί με την υλοποίηση του έργου “CULTURAL LANDS” το οποίο εντάχθηκε στο διασυνοριακό πρόγραμμα «INTERREG ΕΛΛΑΔΑ-ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020».

«Εκδηλώσεις σαν την αποψινή μας κάνουν να αισθανόμαστε χαρούμενοι εμάς που ασχολούμαστε με τα κοινά» ανέφερε κλείνοντας την εκδήλωση ο Δήμαρχος Ζίτσας Μιχάλης Πλιάκος και πρόσθεσε, «τα παιδιά, μας αποδεικνύουν με τον καλύτερο τρόπο ότι υπάρχει δύναμη, υπάρχει το έμψυχο δυναμικό και αυτό που πρέπει να αλλάξει είναι η νοοτροπία μας για να οδηγηθούμε σε πρότυπα που αν και τα έχουμε μπροστά μας, μάλλον δε μας αφήνουν να τα δούμε». Τέλος, ευχαρίστησε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς των εκπαιδευτηρίων «Απόστολος Παύλος» της Κορίνθου γιατί «με συστηματική δουλειά και προσπάθεια απέδωσαν με επιτυχία τη ζωή και το έργο του μεγάλου Εθνικού Ευεργέτη Ζώη Καπλάνη αποτίνοντας με αυτό τον τρόπο φόρο τιμής σε όλους εκείνους που προσέφεραν τα πάντα στην πατρίδα».

Στις αιτίες και τους λόγους που την οδήγησαν στη συγγραφή του συγκεκριμένου έργου και τη μεταφορά του στη θεατρική σκηνή αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ομιλία της η συγγραφέας Μαρούλα Παπαευσταθίου-Τσάγκα. «Ήθελα είπε, να εμπνευστούν οι μαθητές από τις αξίες και το ήθος που διέκριναν τη ζωή των Εθνικών μας Ευεργετών και ταυτόχρονα να συνδέσουν τους τρόπους αντιμετώπισης των δυσκολιών της εποχής εκείνης κατά την οποία η χώρα μας βρισκόταν πάλι σε δεινή θέση και να τους αξιοποιήσουν στη διαχείριση των προβλημάτων στην Ελλάδα της κρίσης σήμερα». Ακολούθως απευθυνόμενη προς τους μαθητές-ηθοποιούς τόνισε, «σας δόθηκε η μοναδική ευκαιρία να παίξετε το έργο στο γενέθλιο τόπο του Ζώη Καπλάνη. Είσαστε οι πρώτοι που αφιερώσατε την παράσταση ως αντιπελάργηση στο γενέθλιο τούτο τόπο. Καλύτερο μνημόσυνο για το Ζώη Καπλάνη δεν θα υπήρχε» και τους συνεχάρη γιατί απέδωσαν με επιτυχία την υπόθεση του έργου αναβιώνοντας την ατμόσφαιρα της εποχής και του ήθους του Ζώη Καπλάνη.

Χαιρετισμό απεύθυνε επίσης η Δ/ντρια των Εκπαιδευτηρίων, Φιλόλογος Χριστίνα Ματσούκα ενώ τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε η Αντιδήμαρχος Παιδείας-Πολιτισμού -Αθλητισμού Γιαννούλα Γεωργούλη. Την παράσταση παρακολούθησαν ο Αντιδήμαρχος Φώτης Ράρρας, η Πρόεδρος της Β/θμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Χριστίνα Παπαδημητρίου, η Εκπρόσωπος της Τ.Κ. Γραμμένου Σοφία Μπούρμπου, ο Δ/ντης των Εκπαιδευτηρίων, θεολόγος πατήρ Τιμόθεος Φλέγκας και εκπαιδευτικοί που συνόδευαν τους μαθητές, σχολικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι κομμάτων, φορέων και συλλόγων και δεκάδες κόσμου.

Tags: ΓραμμένοΖώης Καπλάνης
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Σε συνεχή διαδικασία αναβάθμισης το Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων

“Πολύχρωμα Συναισθήματα” 11/6/2025 – Ραδιοφωνική Εκπομπή με τη Γιώτα Φλώρου

15/06/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Πέθανε ο Πετρολούκας Χαλκιάς – Σίγησε το θρυλικό κλαρίνο της Ηπείρου

15/06/2025
Ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή: Iσραήλ – Ιρανική επίθεση με 150 πυραύλους

Τρίτη μέρα πολέμου Ισραήλ – Ιράν: Σφοδρά χτυπήματα όλη τη νύχτα

15/06/2025
Σεμινάρια εκλαϊκευμένης Γεωλογίας στο Γεωπάρκο Βίκου – Αώου

Έκθεση Futures Archaeology στο Aristi Mountain Resort

14/06/2025
Ανάβαση διαμαρτυρίας στο Γράμμο κατά της διάνοιξης δρόμου στα 2200 μέτρα

Συγχαρητήρια Ορειβατικού σε μέλος του για ανάβαση στα Ιμαλάια (6119 μ.)

14/06/2025
Ανακοίνωση Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Άρτας

Μεγαλείο ψυχής από τους τραγικούς γονείς των παιδιών που χάθηκαν στον Άραχθο

14/06/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar