Το τεράστιο κυκλοφοριακό πρόβλημα και το πρόβλημα στάθμευσης απασχόλησε μεταξύ άλλων τη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού συμβουλίου Ιωαννίνων, όπου ουσιαστικά η Δημοτική Αρχή ανέφερε ότι δεν μπορεί να βρει λύση και παρέπεμψε στο ΣΒΑΚ (σσ. ένα σχέδιο που ουδείς γνωρίζει τι προβλέπει, πόσο κοστίζει και τι αλλαγές θα επιφέρει και πότε!) αλλά και προχώρησε σε προτάσεις όπως το να γίνονται οι μετακινήσεις …με τα πόδια!
Σε κάποιο σημείο μάλιστα ο Δήμαρχος επικαλέστηκε (ως αυθεντία ίσως;) την καινοφανή …άποψη του Δημάρχου Αθηναίων κ. Δούκα, ότι “η συνεχής αύξηση των οδικών υποδομών δεν λύνει το πρόβλημα της κυκλοφορίας, αλλά το αναπαράγει.”.
Αναφερόμενος στη λεγόμενη “δημόσια” συγκοινωνία, ο Δήμαρχος σημείωσε (ορθά) ότι το Αστικό ΚΤΕΛ λειτουργεί ως μονοπωλιακή επιχείρηση με βασικό στόχο την κερδοφορία. Όπως ξεκαθάρισε, ο Δήμος συνομιλεί, συνεργάζεται και επιδοτεί, αλλά δεν έχει τη δυνατότητα να επιβάλει αποφάσεις.
Αυτό που δεν είπε ο Δήμαρχος είναι ότι στην εποχή που ρέουν άφθονα ευρωπαϊκά κονδύλια και που όλοι οι δήμοι που δεν έχουν ήδη Δημοτική Συγκοινωνία, φροντίζουν να ιδρύσουν, με πρώτο και καλύτερο το Δήμαρχο Αθηναίων που τακτικά επικαλείται ο Δήμαρχος Ιωαννιτών.
Στην Αθήνα, ο Δήμος προχωρά σε δημιουργία Δημοτικής Συγκοινωνίας ακριβώς για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού (περισσότερα εδώ: https://www.cityofathens.gr/dimos-athinaion-prochoraei-dimotiki-sygkoinonia-tin-aposymforisi-kykloforiakoy/)
Για το πρόβλημα της στάθμευσης
Για το τεράστιο πρόβλημα στάθμευσης που αντιμετωπίζουν κάτοικοι και επισκέπτες, ο Δήμαρχος διατύπωσε την επίσης καινοφανή άποψη ότι “όσο περισσότερα paraking υπάρχουν, τόσο περισσότερα αυτοκίνητα έρχονται” για να καταλήξει ότι σύντομα θα έρθει στο δημοτικό συμβούλιο η λεγόμενη “ελεγχόμενη” στάθμευση, δηλαδή ότι για τις ελάχιστες ακόμα δωρεάν θέσεις στάθμευσης που έχουν απομείνει, προφανώς με τις νέες ρυθμίσεις η δημοτική αρχή θα χρεώνει …έξοδα. Μάθαμε επίσης, ότι σύντομα που θα “αναβαθμιστεί” το δημοτικό parking στα Λιθαρίτσια, θα υπάρχει και …χρονοχρέωση για τους πολίτες.
Μια συνεδρίαση από την οποία τελικά καταλάβαμε ότι …καλό είναι να μετακινούμαστε με τα πόδια και πως ότι άλλο και αν κάνουμε θα το …ακριβοπληρώνουμε.
Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή δεν θα αρκεστεί στις τεράστιες αυξήσεις Δημοτικών Τελών που επέβαλε ….χριστουγενιάτικα, και έχει βάλει και άλλο στο μάτι την “τσέπη” των δημοτών του Δήμου της….
Για την οδό σύνδεσης με το Πανηπειρωτικό και την Εθνική Οδό
Ο Δήμαρχος επισήμανε ότι οι εργασίες για την ολοκλήρωση του λεγόμενου “δακτυλίου” έχουν πλέον μπει σε κανονικούς ρυθμούς. Η παρακαμπτήρια οδός, μόλις ολοκληρωθεί, αναμένεται να αποφορτίσει σημαντικά το κέντρο της πόλης, σύμφωνα με το Δήμαρχο.
Χώρος στάθμευσης στην οδό Παπανδρέου
Ο Δήμαρχος έκανε γνωστό ότι έχουν προηγηθεί προφορικές συζητήσεις με τον Περιφερειάρχη, ενώ στις 30/12/2025 απέστειλε και επίσημη επιστολή ζητώντας να εξεταστεί το ενδεχόμενο κοινής αγοράς οικοπέδου στην οδό Παπανδρέου. Στόχος είναι η δημιουργία χώρου στάθμευσης για τουριστικά λεωφορεία και Ι.Χ. Όπως ανέφερε, η παρέμβαση κρίνεται αναγκαία, καθώς αφορά το πλέον τουριστικό σημείο της πόλης. Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις.








