• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Κανονικά θα γίνει το γλέντι του Π.Α.ΜΕ. σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε

by Epirus News
24/08/2016
in Επικαιρότητα
22
SHARES

Ιωάννινα, λίμνη & νησίΌπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, την Τρίτη 30 Αυγούστου στις 9:00 το βράδυ θα γίνει στην Κεντρική Πλατεία το γλέντι αλληλεγγύης των ανέργων, των εργαζομένων, των μεταναστών και των προσφύγων.

Είναι ένας θεσμός που καταξιώθηκε από την στήριξη και τη συμμετοχή χιλιάδων συμπολιτών μας κάθε χρόνο. Γίνεται με το μεράκι των συνδικάτων της πόλης και αγκαλιάζεται κάθε χρόνο από περισσότερο κόσμο.

Τα έσοδα προορίζονται για τα Λαϊκά μαθήματα, τον ΕΑΣ Μαχητής, την εργατική λαϊκή οικογένεια, τους ανέργους, τους πρόσφυγες-μετανάστες, συνολικά τους αγώνες των εργατικών σωματείων.

Φέτος για πρώτη φορά, η Δημοτική Αρχή προσπαθεί να εμποδίσει την εκδήλωση. Δείχνει «ευαισθησία» που δεν έδειξε όταν παραχωρούσε την πλατεία σε εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, σε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, στην Ένωση Ξενοδόχων, σε ΜΚΟ και φυσικά στις εκδηλώσεις της Εκκλησίας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος προσωπικά, στέκονται απέναντι στο ταξικό εργατικό κίνημα. Η Δημοτική Αρχή ήδη από τον περασμένο χειμώνα αρνήθηκε να παραχωρήσει αίθουσες διδασκαλίας για να γίνουν τα λαϊκά μαθήματα, είναι αυτή που αρνείται να μειώσει τα τέλη για τους ανέργους, όπως ζητούν τα συνδικάτα. Είναι αυτή που συνεχίζει τις διακοπές νερού στα λαϊκά σπίτια την ίδια ώρα που γνωμοδοτεί θετικά για το διπλασιασμό άντλησης νερού σε μία από τις δύο βιομηχανίες εμφιάλωσης του Νομού.

Κατανοούμε ότι η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος δεν ασχολούνται με τη λύση των προβλημάτων μιας και οι ίδιο δεν βιώνουν τα ίδια προβλήματα με εμάς. Δεν πάνε τα παιδιά τους στα λαϊκά μαθήματα, δεν κόβουν το νερό στα σπίτια τους, ούτε είναι άνεργοι οι ίδιοι.

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά, ότι αυτή τους η στάση φέτος έχει να κάνει με την αλλαγή των συσχετισμών και την αυτοδυναμία των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Ιωαννίνων που τους ενοχλεί.

Καταλαβαίνουμε γιατί δεν θέλουν συνδικάτα που να οργανώνουν αγώνες, να διεκδικούν : γιατί υπηρετούν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.

Αυτή η πολιτική είναι που έχει αποφασίσει ήδη την αξιολόγηση του Σεπτέμβρη που θα φέρει νέα βάρη για την εργατική τάξη, τις αλλαγές στα εργασιακά με την περαιτέρω χειροτέρευση των όρων εργασίας και φυσικά το νέο συνδικαλιστικό νόμο για να θεσμοθετήσει περιορισμούς και εμπόδια στους αγώνες και την οργάνωση των εργατών.

Η επίθεση που δεχόμαστε θα κλιμακωθεί ακόμα περισσότερο κι ο ρόλος του ΠΑΜΕ, των εργατικών συνδικάτων και του Εργατικού Κέντρου δεν μπορεί να είναι τίποτα λιγότερο από την οργάνωση του αγώνα, την διεκδίκηση ΣΣΕ εργασίας, την ανασύνταξη του κινήματος. Από την οργάνωση της αλληλεγγύης, την υπεράσπιση των λαϊκών στρωμάτων, την αντεπίθεση.

Το γλέντι του ΠΑΜΕ, το γλέντι αλληλεγγύης την Τρίτη 30 Αυγούστου θα γίνει ΚΑΝΟΝΙΚΑ.

Καλούμε τους ανέργους, τους απλήρωτους, τη νεολαία, τις λαϊκές οικογένειες της πόλης να δώσουν πληρωμένη απάντηση στη Δημοτική Αρχή και τη μεγαλοεργοδοσία με την πλατιά διακίνηση του κουπονιού ενίσχυσης του γλεντιού και τη μαζική συμμετοχή στο γλέντι όπως κάθε χρόνο.

Tags: ανακοίνωση Π.Α.ΜΕ.γλέντι Π.Α.ΜΕ.ΙωάννιναΙωάννινα γλέντι Π.Α.ΜΕ.Π.Α.ΜΕ.
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιόνια οδός: Λιγότερο από ένας μήνας απομένει για τη λειτουργική ολοκλήρωση (video)

Απαραίτητη η σύνδεση της Εγνατίας Οδού με τη θέση «Δρίσκος» Ιωαννίνων

21/08/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Αναστολή λειτουργίας για 38 σχολεία στην Ήπειρο

21/08/2025
Εφιαλτική νύχτα: Πύρινη κόλαση σε Αχαΐα, Χίο, Ζάκυνθο – Δεκάδες μέτωπα σε όλη τη χώρα

122 σπίτια επηρεάστηκαν από τις πυρκαγιές σε Φιλιππιάδα & Άρτα

21/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

Πρέβεζα: 52χρονος έφυγε από τη ζωή κατά τη διάρκεια των διακοπών του

20/08/2025
Τραγέλαφος με την πολυδιαφημισμένη σύνδεση ταμειακών με POS – Κινδυνεύουν με πρόστιμα οι επιχειρήσεις

Σηματικές προτάσεις εμπορικού συλλόγου Αθηνών για τις Μ/Μ επιχειρήσεις

20/08/2025
Ολοκληρώθηκε ο κόμβος, ξεκινούν εργασίες στη Λεωφόρο Γράμμου (video)

Πρώτη αποτίμηση των καταστροφικών πυρκαγιών στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου

20/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar