Μέχρι την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου, ο καιρός θα είναι σχεδόν απόλυτα καλοκαιρινός, σύμφωνα με την ΕΡΤ, με τε τη θερμοκρασία να φτάνει λίγο πάνω από τους 30 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά και ισχυρό μελτέμι στο Αιγαίο. Την Παρασκευή, στα βόρεια, θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες και μεμονωμένες καταιγίδες το Σάββατο και σε άλλες ηπειρωτικές περιοχές.
Πιο αναλυτικά σήμερα Δευτέρα προβλέπονται αραιές νεφώσεις κατά τόπους, οι οποίες το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές μπόρες στα ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 4 μποφόρ, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία δε θα έχει αξιόλογη μεταβολή. Στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου, στα νησιά 28 με 32 βαθμούς Κελσίου.
Την Τρίτη προβλέπεται καιρός γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι στο Ιόνιο θα είναι βορειοδυτικοί μέχρι 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι άνεμοι, 4 με 5 μποφόρ και τοπικά στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα μεταβληθεί σημαντικά.