Άστατος καιρός με βαθμιαία πτώση της θερμοκρασίας σε επίπεδα λίγο χαμηλότερα από τα κανονικά για την εποχή προβλέπεται την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Από αύριο Κυριακή μέχρι και την Τετάρτη θα εκδηλώνεται αστάθεια, με τοπικές μπόρες ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ηπειρωτικά τις θερμές ώρες της ημέρας, ενώ την Πέμπτη και την Παρασκευή ένα βαρομετρικό χαμηλό από την κεντρική Μεσόγειο θα φέρει βροχές σχεδόν σε όλη τη χώρα.
Πιο αναλυτικά, την Κυριακή στη Μακεδονία προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως το απόγευμα μεμονωμένες καταιγίδες. Στην υπόλοιπη χώρα ηλιοφάνεια με παροδικές νεφώσεις, και τοπικές βροχές το μεσημέρι – απόγευμα στα ηπειρωτικά κυρίως ορεινά, πιθανώς στα νησιά του Ιονίου και το βράδυ στο βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και στο Αιγαίο βόρειοι 5 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσει έως 20 με 23 βαθμούς στα βόρεια, έως 24 με 26 στην υπόλοιπη χώρα.
Τη Δευτέρα προβλέπονται παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές στην Κρήτη, στα ηπειρωτικά, κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα στα ορεινά και πιθανώς στο Ιόνιο και το βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί έως 5 με 6 μποφόρ, η θερμοκρασία περίπου στα ίδια επίπεδα.