• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Ελλάδα

Οι βάσεις εισαγωγής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση – Τα αποτελέσματα

by Epirus News
24/08/2017
in Ελλάδα, Επικαιρότητα, Κύριο Θέμα
22
SHARES

Τέλος στην αγωνία για τους υποψήφιους των πανελλαδικών εξετάσεων με τα αποτελέσματα των Βάσεων εισαγωγής για τις 455 σχολές της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Ο κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να μάθει αν πέτυχε μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας https://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας α) τον οκταψήφιο κωδικό αριθμό τους και β) τα τέσσερα αρχικά γράμματα των προσωπικών τους στοιχείων (Επώνυμο – Όνομα –Πατρώνυμο – Μητρώνυμο).

Οι βάσεις ανά σχολή 
Ιατρική Αθήνας Θεσασαλονίκης πάνω από 19.000 μόρια
Η Νομική στην Αθήνα 30 μόρια κάτω, στη Θεσσαλονίκη 15.
Αρχιτεκτονική πτώση πάνω από 600 μόρια
Ηλεκτρολόγων Μετσόβιο πτώση 200 μόρια
Οικονομ. Πανεπιστήμιο Αθηνών πτώση πάνω από 700 μόρια το ίδιο και στο καποδιστριακό

Άνοδος με 2.000 μόρια στο Χημικό Μηχανικών και με 900 μόρια στο Χημικό Αθήνας, αλλά και στα Παιδαγωγικά ενώ το φράγμα των 19.000 μορίων έσπασε η Παιδαγωγική Βόλου με άνοδο πάνω από 1000 μόρια και στην Αθήνα 800.

  • Βάσεις ημερήσιων γενικών λυκείων
  • Βάσεις ημερήσιων ΕΠΑΛ

Τα αποτελέσματα στα Λύκεια
Τα αποτελέσματα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, προκειμένου να αναρτηθούν για να προωθηθούν στα σχολεία ευθύνης τους, να εκτυπωθούν και να αναρτηθούν οι ονομαστικές καταστάσεις των επιτυχόντων στα Λύκεια, εντός της ίδιας ημέρας. Ανακοινώθηκαν και τα αποτελέσματα των εισαγόμενων με τις ειδικές κατηγορίες των αλλοδαπών-αλλογενών (αποφοίτων Λυκείων εκτός Ε.Ε.) και των αποφοίτων Λυκείων ή αντίστοιχων σχολείων Κρατών-Μελών της Ε.Ε στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Το υπουργείο Παιδείας για τα αποτελέσματα
Σε ανακοίνωσή του σχετική με τα αποτελέσματα το υπουργείο Παιδείας αναφέρει:

Α. Οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους που συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις 2017 ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ:

i) ημερήσιου Γενικού Λυκείου, για τα τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

ii) ημερήσιου ΕΠΑΛ, για τα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και Πυροσβεστών και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού και για ειδικό επιπλέον ποσοστό 1% για τα Πανεπιστήμια, κάτι που ίσχυσε για πρώτη φορά.

iii) εσπερινού Γενικού Λυκείου, για τα Πανεπιστήμια, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, τα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης και τις Σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

iv) εσπερινού ΕΠΑΛ, για τα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, και τις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Β. Επίσης, οι διαδικασίες επιλογής στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αφορούν αποφοίτους, χωρίς νέα εξέταση το 2017, αλλά με παλαιότερη συμμετοχή το 2016 ή το 2015:

i) ημερήσιου Γενικού Λυκείου και ημερήσιου ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β’, για τα Τμήματα και τις Σχολές των Πανεπιστημίων, των Ανώτατων Εκκλησιαστικών Ακαδημιών, των ΤΕΙ, της ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές, τις Σχολές των Ακαδημιών της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού.

ii) ημερήσιου ΕΠΑΛ ή ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄, για τα ΤΕΙ, την ΑΣΠΑΙΤΕ, τις Ανώτερες Σχολές Τουριστικής Εκπαίδευσης, τις Ανώτερες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών, τις Σχολές Αστυφυλάκων και τις σχολές της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού.

Σήμερα δίδονται στη δημοσιότητα η βαθμολογία του πρώτου και του τελευταίου εισαγόμενου στο κάθε Τμήμα ή Σχολή για την κάθε κατηγορία, ενώ στέλνονται ηλεκτρονικά στις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας καταστάσεις επιτυχόντων κάθε κατηγορίας, προκειμένου να τις προωθήσουν στα Λύκεια αρμοδιότητάς τους και να αναρτηθούν σε αυτά εντός της ημέρας.

O συνολικός αριθμός των υποψηφίων για επιλογή φέτος ανήλθε σε 106.464, εκ των οποίων 93.742 με τις διαδικασίες των ΓΕΛ και 12.722 με τις διαδικασίες των ΕΠΑΛ, ενώ πέρυσι ο αντίστοιχος συνολικός αριθμός υποψηφίων ήταν 105.548.

Συνολικά εισήχθησαν στα Πανεπιστήμια, στις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, στα ΤΕΙ, στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές Σχολές και στις Ακαδημίες της Πυροσβεστικής και του Εμπορικού Ναυτικού 74.511υποψήφιοι, ενώ το 2016 εισήχθησαν 72.973.

πηγή: ert.gr

Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση για αιμοπετάλια – Κοινοποιήστε για να βοηθηθεί ο συνάνθρωπος μας

Χωρίς παιδοχειρουργό η Ήπειρος

04/08/2025
Ευρεία σύσκεψη της Δν/σης Πολιτικής Προστασίας στην Πάργα

Ήπειρος: Αύγουστος με τουρισμό, πυρκαγιές και διακοπές υδροδότησης

04/08/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμούνται οι έφηβοι το καλοκαίρι;

04/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

2,5 εκατ. οι συνταξιούχοι – Στα 1.182 η μέση σύνταξη, μεγαλύτερες του Δημοσίου από τον Ιδιωτικό τομέα

04/08/2025
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Φωτιά τώρα στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

03/08/2025
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δουλεμπορικό σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Αγνοείται επιβάτης πλοίου που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

03/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar