• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Εκδηλώσεις

Για πρώτη φορά φέτος το Πάσχα διοργανώνεται η «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΤΑ» στο Δήμο Αρταίων

by Epirus News
20/04/2016
in Εκδηλώσεις
24
SHARES

Ένα ταξίδι στην ιστορία και στον πολιτισμό της Άρτας, μέσα από τα Βυζαντινά μνημεία θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά φέτος, κατά την περίοδο του Πάσχα στο Δήμο Αρταίων.

Πρόκειται για τη «Βυζαντινή Άρτα», μια σειρά εκδηλώσεων με στόχο την ανάδειξη των πλούσιων πολιτιστικών μνημείων της περιοχής μας, μέσα στο κλίμα θρησκευτικής κατάνυξης της περιόδου του Πάσχα.

Οι εκδηλώσεις, που διοργανώνονται από το Δήμο Αρταίων, τις Ιερές Μητροπόλεις Άρτας και Νικοπόλεως – Πρεβέζης, καθώς και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας, περιλαμβάνουν μουσικά δρώμενα, επιστημονική ημερίδα, αναβίωση εθίμων καθώς και Έκθεση Αγιογραφίας. Ξεκινούν την προσεχή Παρασκευή 22 Απριλίου και ολοκληρώνονται το Μεγάλο Σάββατο 30 Απριλίου.

«Στόχος μας με τη συγκεκριμένη σειρά εκδηλώσεων είναι να αναδείξουμε τον πολιτισμό μας και τα μνημεία μας, αλλά και να συμβάλλουμε στη δημιουργία κλίματος θρησκευτικής κατάνυξης για τους δημότες και τους επισκέπτες της πόλης. Θέλουμε η εκδήλωση αυτή να γίνει θεσμός και να αποκτήσει Πανελλαδική προβολή» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα εκδηλώσεων για τη «ΒΥΖΑΝΤΙΝΗ ΑΡΤΑ» έχει ως εξής:

– Την Παρασκευή 22 Απριλίου και ώρα 20:30 θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη «ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΟΡΑΛΗΣ» τα εγκαίνια της έκθεσης Αγιογραφίας του κ. Ηλία Λώλου. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου.
– Το Σάββατο του Λαζάρου, 23 Απριλίου, και ώρα 20:30, στην αίθουσα ΔΙΩΝΗ, θα πραγματοποιηθεί συναυλία κλασσικής μουσικής με συμφωνική ορχήστρα σολίστ και τη χορωδία του Συλλόγου «Μακρυγιάννης».
– Την Κυριακή των Βαΐων, 24 Απριλίου, στην Ιερά Μονή Βλαχερνών μετά την πρωινή Θεία Λειτουργία θα πραγματοποιηθεί «Ημερίδα για τη Βυζαντινή Βλαχέρνα της Άρτας», στην οποία η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας θα παρουσιάσει τα νεώτερα ευρήματα που προέκυψαν από τις αναστηλωτικές εργασίες, αλλά και από τη γενικότερη μελέτη της αρχιτεκτονικής, της γλυπτικής και της ζωγραφικής του μνημείου και του περιβάλλοντος χώρου.
– Την ίδια ημέρα το απόγευμα θα υπάρξει Ακολουθία στην Ιερά Μονή Κάτω Παναγιάς.
– Τη Μεγάλη Δευτέρα, 25 Απριλίου, στην Παναγία Κορωνησίας μετά την Ακολουθία το απόγευμα, θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
– Τη Μεγάλη Τρίτη, 26 Απριλίου και ώρα 10.00 το βράδυ στην Παρηγορήτισσα θα πραγματοποιηθεί Μουσική Εκδήλωση με τη Φιλαρμονική του Μ/Φ Συλλόγου «ΣΚΟΥΦΑΣ».
– Τη Μεγάλη Τετάρτη, 27 Απριλίου, στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου μετά το τέλος της Ακολουθίας, ο Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας θα παρουσιάσει το «Τροπάρι».
– Τη Μεγάλη Πέμπτη, 28 Απριλίου, στην Αγία Θεοδώρα μετά το τέλος της Ακολουθίας, θα γίνει η παραδοσιακή εκδήλωση από τους «Φίλους της Αγίας Θεοδώρας»
– Την Μεγάλη Παρασκευή, 29 Απριλίου και ώρα 21:15 θα πραγματοποιηθεί η περιφορά των Επιταφίων.
– Το Μεγάλο Σάββατο το πρωί στις 10.00 θα αναβιώσει το έθιμο με το σπάσιμο πιάτων και κανατών από καταστηματάρχες της οδού Σκουφά, ενώ στις 23:00 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Δημητρίου θα ξεκινήσει η Ακολουθία της Αναστάσεως.

Tags: ΆρταΆρτα βυζαντινά μνημείαΆρτα ΠάσχαΒυζαντινή Άρταεκδήλωση Βυζαντινή ΆρταΠάσχα
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Πρέβεζα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη

08/08/2025
Δεκαεπτά εύκολες, χαλεπές ή ακατόρθωτες δραστηριότητες, για να ξεκινήσει καλά η μέρα σας

Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας 2025: Ένας δεσμός που κρατά χιλιάδες χρόνια

08/08/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά σε ηλικία 34 ετών

08/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Πρέβεζα: Κυκλοφορούσε με μαχαίρι 23 εκατοστών! – Συνελήφθη

07/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Βελισσάριο: Χαιρετίζει την τοποθέτηση του ΤΕΕ Ηπείρου ο Δήμος Ιωαννιτών

07/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

Δωρεάν οι αναλήψεις από ΑΤΜ τραπεζών από 11 Αυγούστου

07/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar