• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Ερώτηση Χρήστου Μαντά σχετικά με την ανάκληση της απόφασης του χαρακτηρισμού της Ζωσιμαίας ως Πρότυπο σχολείο

by Epirus News
27/03/2015
in Επικαιρότητα
28
SHARES

ΣΥΡΙΖΑΕπίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μαντά: «Ανακαλείται η απόφαση χαρακτηρισμού του Γενικού Λυκείου Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων σε πρότυπο πειραματικό λύκειο»:

Συζητήθηκε χθες στην ολομέλεια της Βουλής η επίκαιρη ερώτηση του Χρήστου Μαντά προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με θέμα την ανάκληση της απόφασης που χαρακτηρίζει το Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής Ιωαννίνων ως Πρότυπο Πειραματικό Σχολείο.

Όπως ανέφερε κ. Μαντάς κατά την τοποθέτησή του, ο προηγούμενος Υφυπουργός Παιδείας κ. Δερμεντζόπουλος αποφάσισε με μία πράξη η οποία υπογράφηκε στις 31/12/2014, μετά από πρόταση της Διοικούσης Επιτροπής των Προτύπων και Πειραματικών Σχολείων, να ορίσει πως το Γενικό Λύκειο της Ζωσιμαίας θα γίνει πρότυπο πειραματικό λύκειο.

Η απόφαση αυτή βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την τεκμηριωμένη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ιωαννίνων και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης της Ηπείρου που προτείνει να λειτουργήσει – αν είναι να λειτουργήσει – πρότυπο πειραματικό σχολείο στην περιοχή της Ανατολής, όπου υπάρχει ένα κτήριο, το οποίο έχει φτιαχτεί με χρήματα του ΕΣΠΑ και είναι ενεργειακά εξαιρετικά σύγχρονο. Επιπλέον, τόνισε πως εκτός από την επικαιρότητά του, το ζήτημα αυτό έχει και επείγοντα χαρακτήρα, καθώς στα Γιάννενα καθυστερεί η διαδικασία που ορίζει γεωγραφικά – αυτό που συνήθως γίνεται σ’ αυτήν την περίοδο – τους δρόμους από τους οποίους πάνε οι μαθητές σε συγκεκριμένα σχολεία.

Ο κ. Μπαλτάς από τη μεριά του απάντησε πως πρέπει άμεσα να ανακληθεί η εν λόγω εγκύκλιος, γιατί το σχολείο αυτό δεν διεκδικεί τίποτε περισσότερο από το να παραμείνει ένα γενικό λύκειο, όπως όλα τα υπόλοιπα, στη βάση της παράδοσης των λυκείων της περιοχής.

Επίσης, με αφορμή την ερώτηση του κ. Μαντά, έθεσε για ακόμα μια φορά τη διάκριση μεταξύ προτύπου και πειραματικού σχολείου. Τα πειραματικά σχολεία, όπως ο ίδιος ανέφερε, «είναι εκείνα όπου το δείγμα των μαθητών πρέπει να είναι στατιστικά σωστό, να μετέχουν στην κλήρωση παιδιά από όλες τις κοινωνικές κατηγορίες και από εκεί και πέρα, στο πλαίσιο του σχολείου να γίνονται νέες, πειραματικές μορφές διδασκαλίες, νέες μέθοδοι διδασκαλίας κλπ., τα δε αποτελέσματα αυτών των «πειραμάτων» να μπορούν να διαχυθούν στα υπόλοιπα σχολεία.

Τα πρότυπα σχολεία είναι διαφορετικά. Τα περισσότερα από αυτά είναι ιστορικά. Είναι σχολεία αριστείας, με την καλή έννοια. Πρέπει να διακρίνουμε αυτές τις δύο κατηγορίες σχολείων, πράγμα που δεν έγινε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί όλη αυτή η σύγχυση.»

Ως προς το δεύτερο σκέλος της ερώτησης του κ. Μαντά, απάντησε πως η ενδεχόμενη ίδρυση πειραματικού ή προτύπου σχολείου στην περιοχή Ανατολής του Δήμου Ιωαννιτών είναι κάτι το οποίο οφείλει να εξεταστεί, με δεδομένο μάλιστα ότι υπάρχει ήδη εν συστάσει η νέα Επιτροπή Προτύπων Πειραματικών Σχολείων, προσθέτοντας πως όλα αυτά είναι εντός ενός σχεδιασμού όπου πρέπει να δούμε όλα τα λύκεια της χώρας, πρότυπα, πειραματικά και «απλά», ώστε κατά κάποιο τρόπο οι δυνάμεις να πάνε σε όλα αυτά με έναν έλλογο τρόπο και να μη δίνουμε έτσι εύκολα υποσχέσεις για κάτι που ενδεχομένως θα είναι δύσκολο να πραγματοποιηθεί.

Tags: Γενικό Λύκειο Ζωσιμαίας Σχολής ΙωαννίνωνΖωσιμαία Σχολή Ιωαννίνωνπρότυπα σχολείαΧρήστος ΜαντάςΧρήστος Μαντάς βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση για αιμοπετάλια – Κοινοποιήστε για να βοηθηθεί ο συνάνθρωπος μας

Χωρίς παιδοχειρουργό η Ήπειρος

04/08/2025
Ευρεία σύσκεψη της Δν/σης Πολιτικής Προστασίας στην Πάργα

Ήπειρος: Αύγουστος με τουρισμό, πυρκαγιές και διακοπές υδροδότησης

04/08/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμούνται οι έφηβοι το καλοκαίρι;

04/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

2,5 εκατ. οι συνταξιούχοι – Στα 1.182 η μέση σύνταξη, μεγαλύτερες του Δημοσίου από τον Ιδιωτικό τομέα

04/08/2025
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Φωτιά τώρα στο Γαρδίκι Θεσπρωτίας – Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

03/08/2025
ΕΚΤΑΚΤΟ: Δουλεμπορικό σκάφος με εκατοντάδες μετανάστες εξέπεμψε σήμα κινδύνου κοντά στην Κέρκυρα

Αγνοείται επιβάτης πλοίου που έκανε το δρομολόγιο Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Φέρεται να έπεσε στη θάλασσα

03/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar