• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Επίσκεψη στο Δήμαρχο Αρταίων πραγματοποίησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

by Epirus News
22/04/2015
in Επικαιρότητα
26
SHARES

Η διευθέτηση της κοίτης του ποταμού Αράχθου αποτελεί βασική προτεραιότητά μας, ώστε να μην αντιμετωπίσει ξανά η Άρτα πλημμυρικά φαινόμενα.

Ο Βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ Βασίλης Τσίρκας, με τη Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, επισκέφτηκε το Δημαρχείο Άρτας όπου συνομίλησε με το Δήμαρχο Αρταίων για τα προβλήματα που ταλανίζουν την περιοχή μας αλλά και θέματα που αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση, όπως τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας μεταφέρονται υποχρεωτικά στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και των Οργανισμών ΟΤΑ, που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15ήμερο.

Σχετικά με τα προβλήματα και τα καίρια θέματα που απασχολούν την περιοχή μας, τόσο ο Δήμαρχος Αρταίων όσο και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν την πρόθεσή τους να προωθήσουν άμεσα το θέμα της διευθέτησης της κοίτης του ποταμού Αράχθου, ώστε να προστατευτεί η πόλη μας από μελλοντικά ακραία καιρικά φαινόμενα που θα οδηγήσουν ξανά στην υπερχείλιση του Αράχθου και θα θέσουν σε κίνδυνο τις ζωές και τις περιουσίες των δημοτών της Άρτας. Γι’αυτό συναποφασίστηκε το αμέσως επόμενο διάστημα να κληθούν από το Δήμαρχο Αρταίων οι Βουλευτές και ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας προκειμένου να ενημερωθούν για τη μελέτη οριοθέτησης της κοίτης του ποταμού και να αποφασίσουν για τον κοινό βηματισμό των περαιτέρω ενεργειών τους προκειμένου να ολοκληρωθεί η οριοθέτηση της κοίτης. Επιπρόσθετα, έγινε ενημέρωση για τα μέτρα αποκατάστασης των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες (ΦΕΚ οριοθέτησης, επίδομα προνοιακό, επιχορήγηση οικοσυσκεών, χρηματοδότηση αποκατάστασης υποδομών).

Άλλα θέματα που τέθηκαν στο επίκεντρο των συζητήσεων ήταν θέματα που αφορούν τον αθλητισμό, την κοινωνική πρόνοια, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, το ΤΕΙ Ηπείρου, το στρατόπεδο, τις παραποτάμιες εκτάσεις, την ανάδειξη των μνημείων και την ένταξη έργων στο νέο ΕΣΠΑ (βιολογικοί καθαρισμοί, ενεργειακές παρεμβάσεις, σχολεία, υποδομές κ.τ.λ.)

Όσον αφορά τις ραγδαίες εξελίξεις σχετικά με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου βάσει της οποίας μεταφέρονται στην Τράπεζα της Ελλάδος τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών ΟΤΑ που δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν το επόμενο 15ήμερο, ο Δήμαρχος Αρταίων, Χρήστος Τσιρογιάννης, δήλωσε «Με την απόφαση αυτή δεν μπορούμε ως Δήμος να λειτουργήσουμε, γιατί υπάρχει διαφορά στον ορισμό «ταμειακό διαθέσιμο» και «πλεόνασμα». Αν ξεπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας και μας περισσέψουν χρήματα, βεβαίως και να τα δώσουμε για να βοηθήσουμε τη χώρα μας, μα με αυτήν την απόφαση Νομοθετικού Περιεχομένου η κυβέρνηση δεν μας αφήνει περιθώρια να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας. Ως Δήμος πρέπει κι εμείς να πληρώσουμε το προσωπικό μας , τα καύσιμά μας, έργα –προμήθειες –εργασίες που αυτή τη στιγμή υλοποιούνται και απαιτείται η αποπληρωμή τους. Έχουμε ένα τεχνικό πρόγραμμα που το έχουμε ψηφίσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και είναι υποχρέωσή μας απέναντι στους δημότες μας να το υλοποιήσουμε για το συμφέρον της πόλης μας. Μα αυτή τη στιγμή, σταματάνε τα πάντα, όλα παγώνουν, σταματάει η μισθοδοσία, σταματάνε τα έργα, αφού δεν μπορούμε οικονομικά να κινηθούμε. Η στάση μας θα είναι δυναμική και θα αντιδράσουμε άμεσα με δράσεις και αποφάσεις που θα ληφθούν και από την ΚΕΔΕ και από την έκτακτη συνεδρίαση του δικού μας Δημοτικού Συμβουλίου. Τα χρήματα αυτά που μας δεσμεύουν είναι των δημοτών μας και βρίσκονται στα ταμεία μας για έργα προς όφελος των δημοτών μας, δεν γίνεται εν μία νυκτί να εξαφανίζονται με απόφαση της κυβέρνησης. Αυτή η πράξη νομοθετικού περιεχομένου είναι αντισυνταγματική, δεν προηγήθηκε διαβούλευση με την τοπική αυτοδιοίκηση, παραβιάζει βάναυσα την αυτοτέλεια των ΟΤΑ, αναστέλλει τη λειτουργία των δήμων και ανατρέπει τον προγραμματισμό τους».

Ωστόσο, από την πλευρά του, ο κ. Τσίρκας επεσήμανε «Πρόκειται για τοποθέτηση στην Τράπεζα της Ελλάδας ταμειακών διαθεσίμων με επιτόκιο 2,5 % και πρόκειται για μια βραχυπρόθεσμη κατάσταση μόνο 15 μερών, οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους δήμους. Τα διαθέσιμα αυτά είναι πλήρως εξασφαλισμένα και οι δήμοι και οι οργανισμοί έχουν δικαίωμα αποζημίωσης. Επομένως, πρόκειται για μια ελεγχόμενη κατάσταση, για ένα χρηματοδοτικό εργαλείο που θα καλύψει κάποιες τρέχουσες ανάγκες της χώρας μας και σε καμία περίπτωση δεν θα αντιμετωπίσουν κάποιο πρόβλημα οι δήμοι ή οι οργανισμοί».

Tags: ΆραχθοςΆρταΆρτα πλημμύρεςΆρτα πλημμυρικά φαινόμεναΒασίλης ΤσίρκαςΒασίλης Τσίρκας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ ΆρταςΔ'ημος Αρταίωνκοίτη ποταμού ΑράχθουΣΥΡΙΖΑ
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιωάννινα: Ολοκληρώθηκε η παρέλαση και οι εορταστικές εκδηλώσεις (φωτορεπορτάζ)

Αυξήσεις σε στρατιωτικούς – αστυνομικούς από τον Οκτώβριο – Αρχίζουν τα “πακέτα ΔΕΘ”

23/09/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Χωρίς δωρεάν μετακίνηση οι μαθητές στα Γιάννενα

23/09/2025
Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων: Eξαιρετικές επιδόσεις στο12ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Με επιτυχία και 5500 συμμετοχές το φετινό Ioannina Lake Run

23/09/2025
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Διαψεύδει τον πρωθυπουργό το Υπουργείο Εθν. Άμυνας για Βελισσάριο – Ερώτηση στη βουλή

23/09/2025
Ιωάννινα: Αυτοπυροβολήθηκε 54χρονος στο κέντρο

Μ. Τζούφη: Ζητά άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της αιθαλομίχλης στα Ιωάννινα

23/09/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

Η εξαγωγική εικόνα της Ηπείρου το 2024

22/09/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar