• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Ενημέρωση για τις προφορικές αναθέσεις έργων που έγιναν από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές, και για τις οποίες δεν ακολουθήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες

by Epirus News
01/04/2015
in Επικαιρότητα
25
SHARES

Συνεδρίασε τη Δευτέρα το βράδυ το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων με θέμα μείζονος σημασίας την ενημέρωση από το Δήμαρχο Αρταίων για τις υποχρεώσεις του Δήμου Αρταίων που προέρχονται από δικαστικές αποφάσεις παρελθόντων ετών, κατά τη θητεία των προηγούμενων δημοτικών αρχών.

Ο Δήμος καλείται να πληρώσει μόνο από προφορικές αναθέσεις έργων κατά τη θητεία προηγούμενων δημοτικών αρχών το ποσό των 274.000 ευρώ όπως προκύπτει μετά από τελεσίδικες αποφάσεις των Δικαστηρίων. Στο σημείο αυτό αξίζει να τονιστεί ότι προ ολίγων ημερών υπάλληλοι του Δήμου Αρταίων προέβησαν σε κατάσχεση εις χείρας τρίτου σε τραπεζικό λογαριασμό του Δήμου ποσού 58.000 ευρώ, στη συνέχεια επιδόθηκε και νέο κατασχετήριο στο Δήμο Αρταίων ποσού 250.000 ευρώ από επιδόματα εργαζομένων για την ακύρωση του οποίου ο Δήμος προέβη σε όλες τις απαραίτητες νόμιμες ενέργειες, δηλαδή αίτηση αναστολής με αίτημα προσωρινής διαταγής και ανακοπή.

Εκτός αυτών, εκκρεμεί η εκδίκαση αρκετών υποθέσεων, το ποσό των αξιώσεων των οποίων ανέρχεται περίπου στα 2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σε καθημερινή βάση έρχονται στο φως της δημοσιότητας και νέες υποθέσεις, το ακριβές ποσό των οποίων είναι δύσκολο να προσδιοριστεί τη δεδομένη στιγμή, μιας και η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν παρέδωσε στη νέα το αρχείο των εκκρεμών Νομικών Υποθέσεων αν και είχε ζητηθεί εγγράφως από τον κ. Τσιρογιάννη. Να τονιστεί επίσης ότι σε αυτές τις οφειλές δεν συνυπολογίζονται οι υποχρεώσεις από απαλλοτριώσεις που έχουν συντελεστεί τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια. Όλες οι παραπάνω οφειλές ήταν γνωστές στην προηγούμενη δημοτική αρχή, ωστόσο ποτέ δεν προβλέφθηκαν στον προϋπολογισμό του Δήμου επί θητείας της και δεν έγινε καμία προσπάθεια για την αποπληρωμή αυτών.

Επίσης, οι προηγούμενες δημοτικές αρχές δεν εξάντλησαν όλα τα ένδικα μέσα για την άμεση διευθέτηση των υποθέσεων αυτών, με αποτέλεσμα να καλείται τώρα η παρούσα Δημοτική Αρχή να είναι αναγκασμένη να καταβάλει υπέρογκα ποσά για τα οποία δεν φέρει καμία ευθύνη, στερώντας από τους δημότες έργα και δράσεις. Η Δημοτική Αρχή πλέον εξαντλεί όλα τα ένδικα μέσα προκειμένου να διασφαλίσει τα συμφέροντα του Δήμου.

Ο Δήμαρχος Αρταίων, κ. Τσιρογιάννης, τόνισε «Θεμελιώδης αρχή της χρηστής δημόσιας διοίκησης είναι η εξασφάλιση των απαιτούμενων οικονομικών πόρων πριν την έναρξη οποιασδήποτε ενέργειας που προκαλεί δαπάνη. Εδώ όχι μόνο δεν τηρήθηκε αυτή η αρχή, αλλά ακολουθήθηκε μια διαδικασία που δεν προβλέπεται από καμία διάταξη του νόμου. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ή να αρνηθούμε ότι πράγματι έγιναν οι εργασίες αυτές για λογαριασμό του Δήμου Αρταίων από προηγούμενες δημοτικές αρχές, μα σίγουρα μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι δεν τηρήθηκαν οι προβλεπόμενες διαδικασίες που ορίζουν οι διατάξεις, παρακάμπτοντας τις Υπηρεσίες του Δήμου, οι οποίες θα έπρεπε να επιβλέψουν και να παραλάβουν τα έργα αυτά», ενώ για το ίδιο θέμα και ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Πατήλας επεσήμανε «Για όποιες εργασίες πρέπει να γίνουν, υπάρχει μια σειρά διαδικασιών που πρέπει να τηρηθούν για να είναι νόμιμες. Ένταξη στον προϋπολογισμό, έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο και έγκριση από την Οικονομική Επιτροπή είναι τα τρία νόμιμα στάδια που πρέπει να ακολουθηθούν και μετά αρχίζει να υλοποιείται το έργο και να αποπληρώνεται η δαπάνη. Στις περιπτώσεις αυτές για τις οποίες πρόσφατα ενημερωθήκαμε, δεν έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες διαδικασίες».

Tags: ΆρταΔ'ημος ΑρταίωνΔημοτικό Συμβούλιο Αρταίωνσυνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Το ΚΚΕ καταγγέλει την εταιρεία Χήτος για εκφοβισμό συνδικαλιστή

05/08/2025
Πανελλήνιες 2016: Αυτά τα θέματα έπεσαν σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης

«Στο κόκκινο» λόγω κενών θέσεων φοιτητών οι πανεπιστημιακές σχολές σε Πρέβεζα και Άρτα

05/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Στον εισαγγελέα αστυνομικός – ινφλουένσερ: Είχε κοκαΐνη και αναβολικά χάπια

05/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Τι λέει ο Δήμος Ιωαννίνων για την κατάσταση στο Βιολογικό

05/08/2025
Κέντρο Ιωαννίνων: Κάθε μέρα και χειρότερα – Απαιτούνται λύσεις

Γιάννενα: Μεσίτες κατά ρύπανσης από ενοικιαστήρια

05/08/2025
Διακοπή νερού στην Ανατολή λόγω βλάβης

Πτώση πίεσης και διακοπές νερού στα Ιωάννινα

05/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar