• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Ελλάδα

Εκτέλεσαν «νονό» της νύχτας στο Π. Φάληρο

by Epirus News
27/06/2018
in Ελλάδα
21
SHARES

Ήταν περίπου 09.40 το πρωί της Τετάρτης στη συμβολή των οδών Αίαντος και Ναϊάδων, στο Παλαιό Φάληρο, όταν οι εκτελεστές άνοιξαν πυρ με καλασνίκοφ κατά του γνωστού «νονού» της νύχτας Μανώλη Καραγιάννη. Η ενέδρα είχε στηθεί με τέτοιο τρόπο, ώστε το θύμα να πυροβοληθεί από τρεις πλευρές.

Στο έδαφος η αστυνομία μέτρησε τουλάχιστον 50 κάλυκες από το σοβιετικού τύπου πολεμικό όπλο. Ο Μανώλης Καραγιάννης, έμπειρος σε τέτοιου είδους συμπλοκές, αντέδρασε. Έβγαλε το πιστόλι του, τσεχικής κατασκευής τύπου cz, και πυροβόλησε κατά των εκτελεστών του. Η συμπλοκή διήρκεσε αρκετή ώρα και μάλιστα τουλάχιστον ένας εκτελεστής άλλαξε και γεμιστήρα στο καλασνίκοφ του. Η γεμιστήρα βρέθηκε στο έδαφος αργότερα.

Ο Μανώλης Καραγιάννης χτυπήθηκε από αρκετές σφαίρες. Τουλάχιστον μία τον έπληξε στο στήθος, μία βολίδα τον χτύπησε στην κοιλιά και άλλη μία στο πόδι. Αιμόφυρτος έπεσε ανάμεσα σε δύο αυτοκίνητα, αλλά διατηρούσε τις αισθήσεις του και ζήτησε από τους παρευρισκομένους να γράψουν ένα τηλέφωνο. Αμέσως μεταφέρθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας, αλλά, όπως αντελήφθησαν από την πρώτη στιγμή οι αστυνομικοί, τα τραύματά του ήταν εξαιρετικά βαριά. Λίγη ώρα αργότερα κατέληξε στο χειρουργείο του νοσοκομείου.

Από τις μαρτυρίες των περιοίκων προκύπτει ότι οι δράστες ήταν τουλάχιστον τέσσερις και είχαν φθάσει στο σημείο της ενέδρας με μία μοτοσυκλέτα ΚΤΜ και ένα παλαιό Alfa Romeo. Από τις ίδιες μαρτυρίες προκύπτει πως ενδεχομένως ένας από τους δράστες να έχει τραυματιστεί από σφαίρα του Μανώλη Καραγιάννη.

Οι εκτελεστές εξαφανίστηκαν και άρχισε το ανθρωποκυνηγητό, με την αστυνομία να στήνει μπλόκα περιμετρικά του Παλαιού Φαλήρου προς Άλιμο και Ελληνικό, προς Νέα Σμύρνη και νοτιότερα προς Καλλιθέα, Τζιτζιφιές και Νέο Φάληρο.

Η δολοφονία του Μανώλη Καραγιάννη δεν έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία. Τους τελευταίους μήνες και από τη δολοφονία του Βασίλη Στεφανάκου στο Χαϊδάρι, μιας από τις ηγετικές μορφές του κόσμου της νύχτας, άρχισε να εξελίσσεται ένας πόλεμος μεταξύ των «μνηστήρων» για τον θρόνο του αρχηγού του οργανωμένου εγκλήματος στην Αττική. Υπήρξαν διάφορες φάσεις σε αυτόν τον πόλεμο με πολλές ενέδρες και νεκρούς και ακόμη περισσότερα συμβόλαια θανάτου.

Οι εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ. είναι πως ένας από τους ισχυρότερους «μνηστήρες» σε αυτήν τη διεκδίκηση ήταν ο Μανώλης Καραγιάννης.

Είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένο να καταλήξει κάποιος, και μάλιστα σε αυτήν τη φάση, σε ένα τελικό σχεδιάγραμμα ως προς τη διαμόρφωση του χάρτη του οργανωμένου εγκλήματος στην Αττική.

Ο Μανώλης Καραγιάννης φέρεται να διατηρούσε επαφές και με διάφορους επιχειρηματικούς κύκλους, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για το εύρος αυτών των επαφών. Η τελευταία αυτή εκτέλεση «νονού» της νύχτας δεν αναμένεται, σύμφωνα πάντα με την ΕΛ.ΑΣ., να ηρεμήσει τα πράγματα.

Έμπειροι αξιωματικοί επισημαίνουν πως μέχρι να επικρατήσει κάποιος εκ των «μνηστήρων» θα υπάρξουν και νέοι γύροι με παράλληλες απώλειες και ασύμμετρα χτυπήματα, τα οποία για τον κοινό πολίτη δεν είναι κατανοητά και δεν συνδέονται μεταξύ τους. Αντιθέτως, για την αστυνομία όλα αυτά αποτελούν μέρος ενός ευρύτερου παιχνιδιού για το ξεκαθάρισμα της κατάστασης στην Αττική, όταν μάλιστα οι ισορροπίες στον κόσμο της νύχτας δεν υφίστανται πλέον.

Αυτόπτης μάρτυρας: Είδα τέσσερα άτομα

Αυτόπτης μάρτυρας που μίλησε στο zougla.gr ανέφερε ότι είδε τέσσερα άτομα να κινούνται στο σημείο, δύο με μηχανή και δύο με αυτοκίνητο. Ορισμένοι φορούσαν μάσκα κι άλλοι όχι, σύμφωνα με τον ίδιο.

Ο αυτόπτης μάρτυρας είπε ακόμη πως το περιστατικό είχε μεγάλη διάρκεια.

πηγή: zougla.gr

Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιωάννινα: Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς στην Εγνατία οδό

18/08/2025
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Ιωάννινα: 21 χρόνια αναμονή για τα αεροπλάνα που θα έδιναν νέες προοπτικές στον τουρισμό

18/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Πρέβεζα: Συνελήφθη για πώληση αλκοόλ σε ανήλικες

18/08/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Συνελήφθη αλλοδαπός για την πυρκαγιά στην Πάτρα

18/08/2025

Ποδοσφαιρικοί θρύλοι που αξίζουν περισσότερη αναγνώριση στο ελληνικό ποδόσφαιρο

18/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

«Μπλόκο» της εφορίας σε 8.000 «άκυρες» γονικές παροχές και δωρεές

18/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar