• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Δήμος Βορείων Τζουμέρκων: Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εσπερίδα για τον τουρισμό

by Epirus News
01/12/2016
in Επικαιρότητα
23
SHARES

«Πυξίδα» για την ορθή διαχείριση του ανερχόμενου τουριστικού προϊόντος των Τζουμέρκων αναζητούν από κοινού η δημοτική αρχή του δήμου Βορείων Τζουμέρκων και οι επαγγελματίες του τουρισμού, αντιλαμβανόμενοι την σημασία του για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.

Τα Τζουμέρκα αποτελούν έναν δυναμικό τουριστικό προορισμό και η πρόκληση της εποχής είναι οι συνέργειες σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα, αφενός για την προσέλκυση επισκεπτών από νέες αγορές, αφετέρου για την παροχή υπηρεσιών υψηλού ποιοτικού επιπέδου.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο δήμος Βορείων Τζουμέρκων ανέλαβε την πρωτοβουλία για τη διοργάνωση μιας σημαντικής εσπερίδας, σε συνεργασία με την Ένωση Ξενοδόχων ν. Ιωαννίνων και την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, και με τη συμμετοχή των επαγγελματιών της περιοχής, ιδιοκτητών ξενοδοχείων, καταλυμάτων, ξενώνων και επαγγελματιών του χώρου της εστίασης. Αποτέλεσμα ήταν μια συζήτηση που έβαλε το θεμέλιο μιας ευρύτερης συνεργασίας και κοινής πορείας για την ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στο συνεδριακό κέντρο Πραμάντων, ο υπεύθυνος Στρατηγικής Ανάπτυξης της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Ιωαννίνων Σαμ Κουδούνης, παρουσία του προέδρου της Ένωσης Κώστα Βλάχου, μίλησε με θέμα «Τουριστική ανάπτυξη Βορείων Τζουμέρκων. Βελτίωση αποδοτικότητας, ποιοτικές υπηρεσίες και εξατομικευμένες λύσεις», δίνοντας σημαντικά στοιχεία για την πορεία της τουριστικής κίνησης, αλλά και για τα βήματα που κάνει η Ένωση Ξενοδόχων για την προβολή και προώθηση της Ηπείρου, ως ένα ενιαίο τουριστικό προϊόν, επ’ ωφελεία όλων.

«Είμαι χαρούμενος γιατί σιγά – σιγά γίνεται σε όλους συνείδηση ότι ο τουρισμός είναι ένα από τα λίγα οχήματα που μπορούν να μας βγάλουν από τη δύσκολη εποχή. Για πρώτη φορά γίνονται συλλογικές κινήσεις, χωρίς γεωγραφικά όρια, μετράει ο ένας τον άλλον σαν απολύτως απαραίτητο για να έχουμε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα», σημείωσε μεταξύ άλλων.

Τη στενή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί με τον δήμο Βορείων Τζουμέρκων αλλά και την Ένωση ξενοδόχων τόνισε, εκ μέρους της Ένωσης Επαγγελματιών Τζουμέρκων, ο Άγγελος Ζώνιος, σημειώνοντας ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πολλά βήματα από όλους, τα οποία θα πρέπει να συνεχιστούν.

Ο δήμαρχος Βορείων Τζουμέρκων Γιάννης Σεντελές κάλεσε τους επαγγελματίες να προτείνουν τρόπους για την καλύτερη δυνατή προβολή και προώθηση του τουριστικού προϊόντος, δεσμευόμενος ότι στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του δήμου, θα στηρίξει την όποια επιλογή τους. «Εσείς λαμβάνετε τις αποφάσεις και εμείς θα ακολουθούμε και θα στηρίζουμε», ανέφερε στον χαιρετισμό του.

Στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η δημοτική αρχή το τελευταίο διάστημα, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου, την Ένωση Ξενοδόχων και την Ένωση Επαγγελματιών Τζουμέρκων, αναφέρθηκε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος για τον Τουρισμό Βαγγέλης Γιωτόπουλος.

Έμφαση δόθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής, το Σπήλαιο «Ανεμότρυπα» στα Πράμαντα, αλλά και στη δυναμική του εναλλακτικού τουρισμού, για τα οποία εκδόθηκαν σχετικά έντυπα, τα οποία διανέμονται στους εν δυνάμει επισκέπτες στις εκθέσεις που συμμετέχει ο δήμος, τόσο στο εσωτερικό της χώρας, όσο και στο εξωτερικό.

Στο πλαίσιο της προώθησης του εναλλακτικού τουρισμού, έχουν χωροθετηθεί θέσεις για caravan, έχουν χαραχθεί τρεις ποδηλατικές διαδρομές και έχουν αποτυπωθεί πλήρως τα μονοπάτια σε όλη την έκταση του δήμου, ως μέρος ενός πιστοποιημένου Ευρωπαϊκού Μονοπατιού που θα διατρέχει ολόκληρη την Ήπειρο. Πρόκειται για μια προσπάθεια που βρίσκεται σε εξέλιξη σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ηπείρου και αναμένεται μελλοντικά να προσελκύσει ένα μεγάλο αριθμό επισκεπτών που ενδιαφέρονται για τον τουρισμού αυτού του είδους. Παράλληλα, σημαντική προσπάθεια γίνεται και σε επίπεδο θρησκευτικού και συνεδριακού τουρισμού.

«Η τουριστική κίνηση στα Τζουμέρκα είναι σε ανοδική πορεία και θα πρέπει όλοι να είμαστε έτοιμοι, ώστε να αξιοποιήσουμε αυτή την ευκαιρία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο», ανέφερε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκε στους επαγγελματίες η ανανεωμένη ιστοσελίδα του δήμου Βορείων Τζουμέρκων, η οποία τις αμέσως επόμενες ημέρες θα βρίσκεται «στον αέρα», στην ηλεκτρονική διεύθυνση που λειτουργεί και σήμερα (www.voreiatzoumerka.gr).

Η ανανεωμένη ιστοσελίδα έχει στόχο να ενισχύσει την επικοινωνία του δήμου με τους δημότες, μέσα από εμπλουτισμένο και επικαιροποιημένο περιεχόμενο, αλλά δίνεται έμφαση και στο τουριστικό προϊόν της περιοχής, παρέχοντας πληροφορίες προς τους επισκέπτες. Η ιστοσελίδα θα εμπλουτίζεται συνεχώς με νέο υλικό και δυνατότητες επικοινωνίας, αντανακλώντας την τάση για ολοένα μεγαλύτερη χρήση των νέων τεχνολογιών.

Tags: Δήμος Βορείων ΤζουμέρκωνΔήμος Βορείων Τζουμέρκων εσπερίδαΔήμος Βορείων Τζουμέρκων τουρισμόςεσπερίδαΤζουμέρκαΤζουμέρκα τουρισμόςτουρισμός
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Πρέβεζα: Περιορίστηκε η φωτιά στο Μονολίθι

30/07/2025
Έκτακτο Δελτίο Καιρού ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση και με χαλαζοπτώσεις – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Έκτακτο Ε.Μ.Υ. – Έντονα καιρικά φαινόμενα αύριο Πέμπτη 31 Ιουλίου

30/07/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Ο Δήμος Ιωαννίνων διαψεύδει φήμες περί εγκατάστασης μεταναστών στο Πέραμα

29/07/2025
Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Σχεδόν 1.000 κενές θέσεις στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων- Αυξομειώσεις βάσεων εισαγωγής

28/07/2025
Σωματείο Εστίασης “Παμβώτις”: «Ανησυχούμε για τις δηλώσεις του Δημάρχου»

Ιωάννινα: Ξεκινά το κυνήγι φοιτητικής στέγης – Aκριβότερα τα ενοίκια

28/07/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Πάργα: Συνελήφθη υπεύθυνη εκδήλωσης για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη

28/07/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar