• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Άρτα: Απαλλαγή κατοικιών από τα δημοτικά τέλη και τους λογαριασμούς ύδρευσης

by Epirus News
13/02/2015
in Επικαιρότητα
32
SHARES

Ψηφίστηκε η απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν στο Δήμο Αρταίων από τα δημοτικά τέλη και από τους λογαριασμούς ύδρευσης για ένα χρόνο.

Συνεδρίασε την Τετάρτη το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων. Πολλά τα θέματα που τέθηκαν στο τραπέζι του διαλόγου και αξιόλογες οι αποφάσεις που ελήφθησαν, με κύρια τη δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Αρταίων για την οικονομική στήριξη των πληγέντων από τις πλημμύρες και των ευπαθών κοινωνικά ομάδων. Επίσης, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αρταίων αποφάσισε πρώτον, την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν στο Δήμο Αρταίων από τα δημοτικά τέλη για ένα χρόνο και δεύτερον, σε συνεργασία με την ΔΕΥΑΑ την απαλλαγή των κατοικιών που επλήγησαν από τους λογαριασμούς ύδρευσης για ένα χρόνο.

Άλλο ένα σημαντικό θέμα που ψηφίστηκε κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αρταίων, μετά από πρόταση του Δημάρχου Αρταίων, είναι η κατασκευή αγάλματος του Στρατηγού Γεωργίου Καραϊσκάκη, το οποίο θα τοποθετηθεί στην είσοδο της πόλης μας, είτε στον κυκλικό κόμβο στο Στρατόπεδο Παπακώστα είτε στον κόμβο του Αγίου Δημητρίου. Για το θέμα αυτό παραβρέθηκε στη συνεδρίαση και ο Δήμαρχος Γεωργίου Καραϊσκάκη, Περικλής Μίγδος, ο οποίος επεσήμανε ότι το κόστος του αγάλματος θα το αναλάβουν από κοινού οι Δήμοι Αρταίων και Γεωργίου Καραϊσκάκη καθώς και η Περιφέρεια Ηπείρου, αφού αποτελεί στόχο όλων να τιμηθεί ο ήρωας της Επανάστασης με ένα νέο επιβλητικό άγαλμα που θα κοσμεί την είσοδο της Άρτας και θα προετοιμάζει τους επισκέπτες οδηγούς για τη μετάβασή τους στον όμορο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη. Επίσης, στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η αναβάθμιση και ο καλλωπισμός της πλατείας Καραϊσκάκη.

Άλλο ένα θέμα μείζονος σημασίας είναι η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής για τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα. Όσον αφορά τη διεκδίκηση του Αρχοντικού Παπακώστα που είχε συζητηθεί και σε προηγούμενη συνεδρίαση μετά την άρνηση του ιδιοκτήτη να λάβει τα 195.000 ευρώ από το Πράσινο Ταμείο, αποφασίστηκε η συγκρότηση Διαπαραταξιακής Επιτροπής που θα προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες για την απόκτηση του Αρχοντικού Παπακώστα.

Ακυρώθηκε λοιπόν η προηγούμενη απόφαση για την απευθείας εξαγορά του Αρχοντικού Παπακώστα και ο Δήμος Αρταίων εμμένοντας σταθερά στην αρχική του τοποθέτηση για να αποκτήσει στην κυριότητά του το Αρχοντικό Παπακώστα, σύστησε Διαπαραταξιακή Επιτροπή με επικεφαλής τον Δήμαρχο Αρταίων και αποτελούμενη από τους επικεφαλής των υπόλοιπων δημοτικών παρατάξεων.

Σκοπός της επιτροπής είναι πρώτον, να έρθει σε συνεννόηση με τους πωλητές για να διαπραγματευτούν το τίμημα της αγοραπωλησίας αυτής θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου και την περίπτωση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης σε περίπτωση που οι πωλητές αρνηθούν τη μεταβίβαση του ακινήτου και δεύτερον, να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξευρεθούν πόροι (εθνικοί, ευρωπαϊκοί κτλ) πλην δημοτικοί, για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της αγοράς και της αποκατάστασης του Αρχοντικού Παπακώστα.

Τέλος, το Δημοτικό Συμβούλιο Αρταίων προχώρησε και στην ψήφιση επιστολής που θα σταλεί στον Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στην οποία διαβιβάζονται οι ευχές του Δημοτικού Συμβουλίου για την ανάληψη καθηκόντων του κου Τσίπρα και το αίτημα για άμεση «χείρα βοηθείας» στην περιοχή μας που επλήγη από τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, στην επιστολή αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ,
Λαμβάνουμε την τιμή να σας εκφράσουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια για την επιτυχία σας στις πρόσφατες εκλογές. Και είναι χαρά μας διότι ένας ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΜΑΣ ΑΡΤΙΝΟΣ –γιατί έτσι σας αισθανόμαστε – έχει αναλάβει τις τύχες της χώρας μας σε μία δύσκολη για όλους μας συγκυρία.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι ειδικά στη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που ο Δήμος μας βίωσε μια πρωτόγνωρη καταστροφή λόγω των σφοδρών καιρικών συνθηκών που μας έπληξαν, θα σταθείτε αρωγός ώστε, τουλάχιστον, να απαλυνθούν οι πληγές των συμπολιτών μας. Θα είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας ώστε από κοινού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις των καιρών και ευελπιστούμε στη στήριξή σας.

Τέλος, θα αποτελούσε ιδιαίτερη τιμή για εμάς, λαμβανομένου υπόψη του βεβαρυμμένου προγράμματός σας, να μας επισκεφθείτε ώστε και από κοντά να συζητήσουμε και δρομολογήσουμε λύσεις για τα θέματα που απασχολούν την περιοχή μας».

Tags: ΆρταΆρτα απαλλαγή κατοικιών από δημοτικά τέληΆρτα δημιουργία Ταμείου Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΆρτα πλημμύρεςΆρτα Ταμείο Κοινωνικής ΑλληλεγγύηςΔ'ημος Αρταίωνδημοτικά τέληλογαριασμοί ύδρευσηςπλημμύρες ΆρταΤαμείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δήμου Αρταίωνύδρευση
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Το ΚΚΕ καταγγέλει την εταιρεία Χήτος για εκφοβισμό συνδικαλιστή

05/08/2025
Πανελλήνιες 2016: Αυτά τα θέματα έπεσαν σε Αρχαία Ελληνικά και Μαθηματικά κατεύθυνσης

«Στο κόκκινο» λόγω κενών θέσεων φοιτητών οι πανεπιστημιακές σχολές σε Πρέβεζα και Άρτα

05/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Στον εισαγγελέα αστυνομικός – ινφλουένσερ: Είχε κοκαΐνη και αναβολικά χάπια

05/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Τι λέει ο Δήμος Ιωαννίνων για την κατάσταση στο Βιολογικό

05/08/2025
Κέντρο Ιωαννίνων: Κάθε μέρα και χειρότερα – Απαιτούνται λύσεις

Γιάννενα: Μεσίτες κατά ρύπανσης από ενοικιαστήρια

05/08/2025
Διακοπή νερού στην Ανατολή λόγω βλάβης

Πτώση πίεσης και διακοπές νερού στα Ιωάννινα

05/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar