• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Υγεία

Ενδοφακοί κατά παραγγελία τα επόμενα χρόνια για τον καταρράκτη

by Epirus News
11/05/2016
in Υγεία
24
SHARES

ΥγείαΤσουνάμι επαναστατικών  αλλαγών έρχεται τα επόμενα χρόνια στην οφθαλμολογία καθώς η εξέλιξη στην τεχνολογία οδηγεί  στην κατασκευή εξατομικευμένων  ενδοφθάλμιων φακών  για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα καταρράκτη.

Δηλαδή τα αμέσως προσεχή χρόνια  θα κατασκευάζονται φακοί κατά παραγγελία με τα χαρακτηριστικά του ασθενή!

«Πράγματι οι αλλαγές τα επόμενα χρόνια θα είναι πού μεγάλες, ωστόσο και σήμερα  υπάρχει αύξηση του αριθμού των ασθενών που ωφελούνται από  την τεχνολογική πρόοδο. Ακόμη όμως το συνολικό ποσοστό των ασθενών που ωφελούνται από τη νέα τεχνολογία παραμένει χαμηλό σε σχέση με τον συνολικό αριθμό των ασθενών που υποβάλλονται σε επέμβαση καταρράκτη» αναφέρει ο χειρουργός οφθαλμίατρος, Καθηγητής Οφθαλμολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και επιστημονικός υπεύθυνος του Οφθαλμολογικού Κέντρου Γλαυκώματος & LaserΑθηνών κ .Βασίλης Κοζομπόλης.

«Σε κάθε περίπτωση, συνεχίζει ο κ Κοζομπόλης, βρισκόμαστε μπροστά από τεχνολογικές, ιατρικές αλλά και εμπορικές εξελίξεις που θα μοιάζουν με τσουνάμι.

Η αγορά είναι τεράστια και αυξανόμενη, ενώ η βιομηχανία έχει αρχίσει να εξελίσσει συνεχώς την τεχνολογία και πρόσφατα έχουν μπει στο παιχνίδι πέραν των παραδοσιακών οφθαλμολογικών εταιρειών και τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η SAMSUNG KAI H GOOGLE. Το μέγα ζητούμενο είναι η απόλυτη αντιμετώπιση του φαινομένου της πρεσβυωπίας αλλά οι μεγάλοι αυτοί τεχνολογικοί κολοσσοί πάνε ακόμη μακρύτερα στοχεύοντας στην τηλεσκοπική όραση».

Ήδη στις ΗΠΑ διοργανώνονται ειδικά ενημερωτικά σεμινάρια για τους οφθαλμιάτρους σχετικά με ενδοφακούς νέας τεχνολογίας από την Αμερικανική Εταιρεία Καταρράκτη και Διαθλαστικής Χειρουργικής.

Σύμφωνα με τους οφθαλμίατρους σήμερα οι πολυεστιακοί ενδοφακοί είναι μια πραγματικότητα και καθημερινή επιλογή για τους ασθενείς που πάσχουν από καταρράκτη και οι οποίοι επιθυμούν καλή οπτική οξύτητα σε όλο το φάσμα των αποστάσεων δηλ μακριά, κοντά αλλά και σε ενδιάμεσες αποστάσεις. Φυσικά και εδώ οι επιλογές για τον κάθε ασθενή πρέπει να είναι απολύτως εξειδικευμένες.

Πρέπει δηλ. να λαμβάνονται υπ΄ όψιν πέραν από τις όποιες προσδοκίες του υποψήφιου προς εγχείρηση καταρράκτη ασθενούς και σειρά άλλων οφθαλμικών παραμέτρων όπως π.χ. και η διάμετρος της κόρης του οφθαλμού.

«Ιδιαίτερη κατηγορία ασθενών αποτελούν οι ασθενείς με υπερμετρωπία. Οι ασθενείς αυτοί θα μπορούσαν να ωφεληθούν πολλαπλώς από τις νέες κατηγορίες ενδοφακών και να απολαύσουν από πολύ νωρίς καλύτερης ποιότητας όραση που μπορούν πλέον να προσφέρουν οι σύγχρονες χειρουργικές τεχνικές πολύ μικρής τομής και mini monovision» τονίζει ο κ Κοζομπόλης και καταλήγει.

«Έμφαση πρέπει να δοθεί στην κατηγορία εκείνη των γλαυκωματικών ασθενών. Αυτοί οι ασθενείς – με την εγχείρηση του καταρράκτη όσο το δυνατό νωρίτερα – μπορούν να έχουν πολλαπλά οφέλη τόσο για την βελτίωση της όρασης αλλά και για την μείωση της ενδοφθάλμιας πίεσης απολαμβάνοντας πολύ καλύτερη ποιότητα ζωής. Απαιτείται όμως ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή του ενδοφακού, ώστε να είναι δυνατή η λεπτομερής παρακολούθηση της νόσου του γλαυκώματος με τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα (οτικά πεδία, OCT κ.λ.π.).

Συνεπώς η επιλογή του ενδοφακού για κάθε ασθενή πρέπει να είναι απολύτως εξατομικευμένη ώστε ο ίδιος ο ασθενής να επωφελείται ουσιαστικά από τα καινούρια τεχνολογικά επιτεύγματα και να ελαχιστοποιείται η πιθανότητα μετεγχειρητικών προβλημάτων που μια κακή επιλογή ενδοφακού μπορεί να προκαλέσει».

https://www.glaucoma-laser-eyecenter.gr.  Τηλ.  213Ο325910

Tags: γλαύκωμαενδοφακοίκαταρράκτηςμάτιαόρασηοφθαλμολογία
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Απόψε η Αυγουστιάτικη πανσέληνος: Όλες οι εκδηλώσεις στην Ήπειρο

Σήμερα το «Μαύρο Φεγγάρι» – Η σπάνια νύχτα απόλυτου σκοταδιού

23/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

Παξοί: Κοριτσάκι 4 ετών έχασε τη ζωή του σε πισίνα

23/08/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Ηγουμενίτσα: Συνελήφθη για όπλο

22/08/2025
Σύλλογος Δρομέων Ιωαννίνων: Eξαιρετικές επιδόσεις στο12ο Διεθνή Μαραθώνιο “ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ”

Το Ioannina Lake Run επιστρέφει στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου – Αναμένεται μεγάλη συμμετοχή

22/08/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Ιωάννινα: Συνελήφθη για εκβιασμό ανηλίκου

22/08/2025
Έκτακτο Δελτίο Καιρού ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση και με χαλαζοπτώσεις – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Καιρός: Στα ύψη ο υδράργυρος – Σαραντάρια ανατολικά και νότια, τοπικές βροχές στα βορειοδυτικά

22/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar