• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Προώθηση της στρατηγικής του Δήμου Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, με την πτήση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη

by Epirus News
08/10/2015
in Επικαιρότητα
23
SHARES

Στο πλαίσιο της στρατηγικής που υλοποιεί ο Δήμος Ιωαννιτών για άνοιγμα στην τουρκική τουριστική αγορά, αλλά και του συμφώνου που συνυπέγραψαν οι Δήμαρχοι Ιωαννίνων – Θεσσαλονίκης για τη συνεργασία μεταξύ άλλων και στον τομέα αυτό, ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, συμμετείχε προχθές στην πρώτη επίσημη πτήση της ELLINAIR από το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης προς το Διεθνές Αεροδρόμιο Σμύρνης “Adnan Menderes”.

Ο κ. Μπέγκας συμμετείχε στην επίσημη ελληνική αποστολή, προσκεκλημένος του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, του ιδιοκτήτη του ομίλου Μουζενίδη και του Διευθύνοντος συμβούλου της ELLINAIR, Γιάννη Μουζενίδη.

Η ELLINAIR, αεροπορική εταιρεία του ομίλου Μουζενίδη, ξεκίνησε την πτήση που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σμύρνη δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Πέμπτη). Μια εξέλιξη που μπορεί να δώσει σημαντική ώθηση στη στρατηγική στόχευση του Δήμου Ιωαννιτών για προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία.

«Η Σμύρνη είναι μια πόλη με 4,5 εκατ. πληθυσμό, άρα η συγκεκριμένη πτήση έχει πολύ μεγάλη δυναμική στην κατεύθυνση του εισερχόμενου τουρισμού από την Τουρκία στη Βόρειο Ελλάδα, μέρος του οποίου μπορούμε να προσελκύσουμε στα Γιάννενα. Άρα παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και για μας. Παράλληλα στο πλαίσιο του συμφώνου που έχουμε συνυπογράψει με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, έχουμε μια συνεχή συνεργασία σε αυτό το επίπεδο», δήλωσε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων.

Στην επίσημη ελληνική αποστολή που ταξίδεψε χθες το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη στη Σμύρνη, συμμετείχαν: Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, ο Δημάρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, οι Δήμαρχοι των δύο όμορων Δήμων της Θεσσαλονίκης, Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου και Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης.

Επίσης συμμετείχαν η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης, Βούλα Πατουλίδου, ο Πρόεδρος Εμπορικού –Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης , κ. Δημήτριος Μπακατσέλος, ο Πρόεδρος Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος, ο Πρόεδρος ΔΕΘ HELEXPO, Τάσος Τζήκας, ο  Διευθύνων Σύμβουλος HELEXPO, Κυριάκος Ποζρικίδης, ο πρόεδρος του ΟΛΘ Γιάννης Παντής, πολιτικά στελέχη του Δήμου Θεσσαλονίκης, τουριστικοί  πράκτορες και ιδιοκτήτες ξενοδοχείων της πόλης, καθώς και δημοσιογράφοι έντυπων και ηλεκτρονικών μέσων.

Η επίσημη πτήση Θεσσαλονίκη – Σμύρνη έτυχε ευρείας δημοσιότητας από τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Στο αεροδρόμιο «Adnan Menderes» της Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε εκδήλωση υποδοχής, όπου την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Δήμαρχος Σμύρνης  Aziz Kocaoglu, ο Πρόεδρος του Εμπορικού/Βιομηχανικού Επιμελητήριου Σμύρνης,  Ekrem Demirtas, ο Γενικός Διευθυντής του Αεροδρομίου Σμύρνης  Ετάν Μπαλτζ, ο Γ. Πρόξενος της Ελλάδας στην Σμύρνη, Θεόδωρος Τσακίρης, καθώς και μεγάλος αριθμός Τούρκων δημοσιογράφων και τουριστικών επιχειρηματιών.

Ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και να συνομιλήσει για θέματα που σχετίζονται με τον τουριστικό προορισμό των Ιωαννίνων, με τους κ. Aziz Kocaoglu, Ekrem Demirtas και  ΘεόδωροΤσακίρη. Επίσης είχε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση  και συνομιλία με τον Δήμαρχο της Εφέσου, κ. Dahi Zeynel Bakıcı( Νταχί Ζεϊνέλ Μπακιτσί) η καταγωγή του οποίου είναι από τα Ιωάννινα.

Αμέσως μετά την εκδήλωση και τις συναντήσεις που ακολούθησαν η αποστολή επέστρεψε αργά τα μεσάνυχτα στη Θεσσαλονίκη με την πτήση της ELLINAIR.

Tags: Θ. Μπέγκας δήμαρχος ΙωαννιτώνΘωμάς ΜπέγκαςΙωάννιναπτήση Θεσσαλονίκη - ΣμύρνηΣμύρνησύμφωνο συνεργασίας Δήμων Ιωαννιτών - ΘεσσαλονίκηςΤουρκία
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Εφιαλτική νύχτα: Πύρινη κόλαση σε Αχαΐα, Χίο, Ζάκυνθο – Δεκάδες μέτωπα σε όλη τη χώρα

Τρεις φωτιές το απόγευμα της Τρίτης στα Γιάννενα

19/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

40χρονος χειριστής μηχανήματος καταπλακώθηκε από οδοστρωτήρα

19/08/2025
Φωτιές σε Άρτα και Πρέβεζα

Πακέτο στήριξης των πυροπαθών στους Δήμους Ζηρού και Άρτας

19/08/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Επιχορηγεί Σωματεία & Συλλόγους ο Δήμος Ιωαννιτών

19/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

Άνδρας έβαλε τέλος στη ζωή του σε χωριό της Πάργας

18/08/2025
Ιωάννινα: Σοβαρό τροχαίο στην Εγνατία Οδό

Τροχαίο δυστύχημα με 3 νεκρούς στην Εγνατία οδό

18/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar