• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Αρχική Επικαιρότητα

Λαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων: Ανακοίνωση για τη μονάδα επεξεργασίας βιομάζας στα Μάρμαρα

Από Epirus News
22/05/2015
— Επικαιρότητα
25
SHARES

Η ιδιωτικοποίηση – εμπορευματοποίηση της ηλεκτρικής ενέργειας που θα διασφαλίζει σταθερή, υψηλή και εγγυημένη κερδοφορία στους ιδιώτες επενδυτές και θα την πληρώνουν πανάκριβα τα λαϊκά στρώματα μέσω των τελών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας είναι ο λόγος που από εδώ και εμπρός θα εμφανίζονται τέτοιες μονάδες στην περιοχή, οι οποίες θα επεξεργάζονται κάθε είδους απόβλητα για τη δημιουργία ηλεκτρικής ενέργειας.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ανέδειξε ότι η προώθηση της επιχειρηματικότητας με κάθε κόστος και η άναρχη ανάπτυξη του καπιταλισμού, που απαγορεύει τον κεντρικό σχεδιασμού προς όφελος του ανθρώπου και του περιβάλλοντος, έχει σαν αποτέλεσμα και την έλλειψη χωροταξικού σχεδιασμού όχι μόνο στην πόλη μας αλλά παντού. Γι αυτό η Μονάδα Βιομάζας νομιμοποιείται να λειτουργήσει στα Μάρμαρα, σε απόσταση αναπνοής από τα σπίτια.

Η εξαιρετικά επικίνδυνη για το περιβάλλον πολιτική της Ε.Ε που ακολουθεί πιστά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δίνει το δικαίωμα να βαφτίζονται φιλικές προς το περιβάλλον, ρυπογόνες μονάδες όπως στην περίπτωση των Μαρμάρων που η ενεργειακή καύση αποβλήτων βαφτίστηκε δημιουργία βιοαερίου.

Η Δημοτική Αρχή στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, υποχώρησε στα λόγια μόνο, απέναντι στις πιέσεις των κατοίκων για τη δημιουργία της μονάδας επεξεργασίας βιομάζας. Αρνήθηκε να ανακαλέσει την προηγούμενη ΘΕΤΙΚΗ γνωμοδότηση του Δημοτικού Συμβουλίου για το έργο, αλλά δέχτηκε να αναλάβει πρωτοβουλίες για να διερευνήσει την περίπτωση ένστασης κατά της αδειοδότησης.

Οι δήθεν επιστημονικές εξηγήσεις του κ. Μανταλόβα ότι πρόκειται για τη μοναδική μονάδα επεξεργασίας βιομάζας στην Ελλάδα και δεν υπάρχει επαρκής τεχνογνωσία, προσέκρουαν πάνω στην πραγματικότητα: Το ΚΚΕ έχει ήδη καταθέσει 3 επερωτήσεις στη Βουλή για 4 ολόιδιες μονάδες επεξεργασίας: μία στη Δ.Κ. Αυλώνα Αττικής (το 2014), μία στο Δήμο Φαιστού Ηρακλείου (2015), και άλλες δύο μονάδες στην ΔΚ Βασιλικών στο Δήμο Θέρμης (2015).

Η Δημοτική αρχή συνέχισε, στην ίδια λογική με την πρώτη συνεδρίαση, να μιλάει για ελλείψεις στη μελέτη και για προώθηση της επιχειρηματικότητας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ενώ η μονάδα θα ρυπαίνει την ατμόσφαιρα από την καύση του SYNGAS ο Αντιδήμαρχος έλεγε και επαναλάμβανε ότι το έργο δεν συμφέρει τον επενδυτή!

Αποκαλυπτική ήταν η στάση της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ που για να δικαιολογήσει την θετική ψήφο που έδωσε στην προηγούμενη συνεδρίαση, δήλωσε ότι “διολίσθησε για να διευκολύνει τις επιχειρήσεις”.

Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, αφού στην προηγούμενη συνεδρίαση υπερψήφισε την γνωμοδότηση του Δήμου, στην χθεσινή συνεδρίαση δεσμεύτηκε να καταθέσει υπόμνημα για τη δικαστική προσφυγή εναντίον της απόφασης!

Τέλος απαράδεκτη ήταν η στάση του κ. Μπαρτζώκα, ο οποίος, αποκαλύπτοντας τις αντικομμουνιστικές του πεποιθήσεις προσπάθησε να απαξιώσει την αντίδραση και την καταψήφιση της Λαϊκής Συσπείρωσης στο πρώτο δημοτικό συμβούλιο, το γεγονός ότι η Λαϊκή Συσπείρωση ήταν η μοναδική παράταξη  που ζήτησε να επανέλθει το θέμα για συζήτηση στο χθεσινό Δημοτικό Συμβούλιο, πράγμα που αν δεν συνοδεύονταν από τις αιτήσεις των κατοίκων θα είχε απορριφθεί -όπως έγινε αρχικά- από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ολοκληρωμένη και μακρόπνοη λύση στο πρόβλημα της ορθολογικής διαχείρισης των αποβλήτων, με σεβασμό στο περιβάλλον, στην υγεία, στους φυσικούς πόρους, στο λαϊκό εισόδημα, μπορεί να εξασφαλιστεί μόνο στο πλαίσιο ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με λαϊκή εξουσία και οικονομία. Ως πρόβλημα, θα οξύνεται  όσο δε λύνεται προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων το ζήτημα ιδιοκτησίας και χρήσεων γης.

Ο επιστημονικός, κεντρικός, πανεθνικός σχεδιασμός με γνώμονα τη λαϊκή ευημερία θα μπορεί να διασφαλίσει την ολοκληρωμένη διαχείριση των αποβλήτων με την ανάπτυξη εγχώριας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας, την κατάλληλη χωροθέτηση, τη συνδυασμένη αξιοποίηση τεχνολογικών λύσεων με γνώμονα την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο της κεντρικά σχεδιασμένης παραγωγής με στόχο την ικανοποίηση των κοινωνικών αναγκών, μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά και ο ενιαίος αποκλειστικά κρατικός φορέας ενέργειας, ως μηχανισμός της εργατικής εξουσίας.

Μέσα σ’ αυτό το ιδιοκτησιακό και πολιτικό καθεστώς όπου οι εγχώριες ενεργειακές πηγές, οι πρώτες ύλες, τα μέσα παραγωγής, μεταφοράς και διανομής της Ενέργειας θα αποτελούν κοινωνική κρατική ιδιοκτησία, ο ενεργειακός σχεδιασμός θα μπορεί να αναπτύξει την παραγωγή και να ικανοποιεί συνδυασμένα το σύνολο των λαϊκών αναγκών.

Καλούμε τους κατοίκους της περιοχής να συνεχίσουν τον αγώνα και δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση,
Τάκη Τασιούλας

Tags: ΙωάννιναΙωάννινα μονάδα επεξεργασίας βιομάζαςΛαϊκή Συσπείρωση ΙωαννίνωνΛαϊκή Συσπείρωση Ιωαννίνων ανακοίνωσηΜάρμαρα ΙωαννίνωνΜάρμαρα Ιωαννίνων μονάδα επεξεργασίας βιομάζας
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ολοκληρώθηκε ο κόμβος, ξεκινούν εργασίες στη Λεωφόρο Γράμμου (video)

Ενώπιον νέας οικολογικής καταστροφής ο Λούρος

30/06/2025
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη

Για «συνωμοσία ηθικής δολοφονίας του» μιλά ο Καχριμάνης- «Βιομηχανία εξαπάτησης στην Ήπειρο» σύμφωνα με αξιωματούχο του ΟΠΕΚΕΠΕ

30/06/2025
Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Ανήλικος κυκλοφορούσε με κλεμμένη μοτοσυκλέτα

29/06/2025
Ξενοδόχοι: Παραμένουν οι προβληματισμοί για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στα Άνω Πεδινά

«Πράσινο φως» για φωτοβολταϊκά σε πολυκατοικίες με νέο νομοσχέδιο

29/06/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Άρτα: Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα – Συνελήφθη

28/06/2025
Έκτακτο Δελτίο Καιρού ΕΜΥ: Ραγδαία επιδείνωση και με χαλαζοπτώσεις – Πού θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

Μπουρίνια και καταιγίδες μετά τον καύσωνα: Πρόβλεψη υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς σε έξι περιφέρειες

28/06/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar