• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Αρχική Επικαιρότητα

Δηλώσεις εκπροσώπου τύπου Δήμου Ιωαννιτών, Δημήτρη Παπαδόπουλου

Από Epirus News
05/07/2013
— Επικαιρότητα
25
SHARES

Δημαρχείο ΙωαννίνωνΤην κάθετη διαφωνία της Δημοτικής Αρχής σε κάθε ενδεχόμενο απολύσεων υπαλλήλων ή κλεισίματος Νομικών Προσώπων, διατύπωσε σήμερα ο εκπρόσωπος τύπου Δημήτρης Παπαδόπουλος.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε εκτενώς στο ζήτημα που έχει ανακύψει και διαταράσσει την ομαλή λειτουργία του Δήμου, υπογραμμίζοντας ότι η αυτοδιοίκηση έχει καταβάλλει ήδη βαρύ τίμημα στο πλαίσιο της δημοσιονομικής αναπροσαρμογής της χώρας.

Στην δήλωσή του αναλυτικά ανέφερε:

«Τις τελευταίες ημέρες κυριαρχεί η είδηση για απολύσεις και διαθεσιμότητα εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όπως και για κλείσιμο νομικών προσώπων.

Η θέση του δήμου μας είναι ξεκάθαρη και σαφής. Ξεκάθαρη είναι και η θέση του συνόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης, όπως αποτυπώθηκε και στο πρόσφατο συνέδριο της ΚΕΔΕ που έγινε στα Γιάννινα.

Η Κυβέρνηση και τα συναρμόδια υπουργεία οφείλουν να γνωρίζουν ότι η αυτοδιοίκηση έχει προχωρήσει σε διαρθρωτικές αλλαγές τέτοιου εύρους που δεν έχουν προηγούμενο στον δημόσιο τομέα.

Η ευέλικτη, αποτελεσματική και λειτουργική διοίκηση δεν επιτυγχάνεται με λογικές οριζόντιων περικοπών.

Οι μονομερείς ενέργειες, εκ μέρους της Κυβέρνησης, παραβιάζουν το σύνταγμα, είναι ενάντια στο αυτοδιοίκητο και θα βρουν απέναντί τους το σύνολο των δήμων της χώρας.

Πάγια θέση της ΚΕΔΕ, που μας βρίσκει σύμφωνους είναι η κατηγορηματική αντίθεση στις απολύσεις και η εφαρμογή του μέτρου της κινητικότητας, με όρους και κανόνες.

Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή. Και φυσικά είναι έξω από κάθε σκέψη και λογική ενδεχόμενο κλείσιμο νομικών προσώπων. Τα νομικά πρόσωπα των δήμων, δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, προσφέρουν υπηρεσίες οι οποίες είναι κρίσιμες για τη στήριξη και τη συνοχή του κοινωνικού ιστού και οποιαδήποτε διατάραξη της λειτουργίας τους θα οδηγήσει σε κατάρρευση των τοπικών κοινωνιών.

Είναι επιβεβλημένο σήμερα να σταματήσει η κεντρική εξουσία να αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους ως αριθμούς. Να κατανοήσει ότι η τοπική αυτοδιοίκηση έχει προσφέρει ήδη πολλά, έχει υποστεί τεράστιες περικοπές πόρων και δεν μπορεί να συνεχίσει να αποτελεί τον εύκολο στόχο».

ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ο κ. Παπαδόπουλος απηύθυνε έκκληση προς όλους τους συμπολίτες να προχωρήσουν άμεσα στην κοπή κι απομάκρυνση ξερών χόρτων από ιδιωτικά οικόπεδα και χωράφια. Με τον τρόπο αυτό θα συμβάλλουν ώστε να περιοριστεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιών.

«Βρισκόμαστε στην καρδιά της θερινής περιόδου και με αφορμή το γεγονός αυτό θέλω να απευθύνω έκκληση προς όλους τους συμπολίτες μας. Η διαφύλαξη του φυσικού πλούτου και τα μέτρα πρόληψης των πυρκαγιών είναι υπόθεση όλων μας.

Δυστυχώς αυτό που παρατηρούμε ακόμη και σήμερα, είναι πολλοί ιδιωτικοί χώροι να μην έχουν καθαριστεί από ξερά χόρτα και κλαδιά. Ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα να καθαρίσει όλους τους ιδιωτικούς χώρους στο σύνολο των εκτάσεων του, οι οποίοι είναι εκατοντάδες. Είναι υποχρέωση, όχι μόνο ηθική αλλά και νομική, οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων και των χωραφιών να μεριμνήσουν για την κοπή και την απομάκρυνση των ξερών χόρτων. Εν τέλει πρέπει να καταλάβουν ότι με τον τρόπο αυτό προστατεύουν τις δικές τους περιουσίες», τόνισε.

Ο εκπρόσωπος τύπου αναφέρθηκε και στο ζήτημα της ανακύκλωσης, σημειώνοντας ότι τα αποτελέσματα είναι πολύ ικανοποιητικά. Επεσήμανε ωστόσο την ανάγκη της μεγαλύτερης στήριξης ανακύκλωσης γυαλιού, ειδικά από τους επαγγελματίες στο χώρο της εστίασης.

«Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα από την ανταπόκριση του κόσμου είναι θεαματικά. Πάνω από εκατό τόνοι συγκεντρώνονται χάρη στην προσπάθεια των συμπολιτών μας και οδηγούνται σε κέντρο διαλογής. Δεν επιβαρύνουν δηλαδή τον ΧΥΤΑ, απαλλάσσουν όλους μας από το κόστος διαχείρισης.

Η ανακύκλωση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής για όλους μας. Και το λέω με αφορμή το μεγάλο πρόγραμμα που θα αναπτυχθεί στο σύνολο του δήμου, τους επόμενους μήνες. Πρόκειται για την ολοκληρωμένη δράση που έχει ενταχθεί και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ με το ποσό των τριών εκατομμυρίων ευρώ.

Η προσπάθειά μας λοιπόν πρέπει να είναι καθημερινή. Και απευθύνομαι κυρίως στους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες του χώρου της εστίασης, οι οποίοι πρέπει να στηρίξουν σε μεγαλύτερο βαθμό την ανακύκλωση γυαλιού», ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ:

Τέλος ο κ. Παπαδόπουλος ρωτήθηκε στη διάρκεια της συνέντευξης τύπου για διαφορετικές απόψεις και θέσεις που διατυπώνονται από μέλη της δημοτικής ομάδας.

Ο εκπρόσωπος τύπου ξεκαθάρισε ότι στην παράταξη δεν έχουν ανακύψει πολιτικές ή ιδεολογικές διαφωνίες. Οι διαφορετικές απόψεις που διατυπώνονται δεν είναι αυτές που ενδιαφέρουν την κοινή γνώμη, η οποία θέλει να δει αποτελέσματα κι έργα.

«Γνωρίζετε όλοι τις δύσκολες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξ αιτίας της συνεχούς περικοπής πόρων. Οι συνθήκες για το Δήμο Ιωαννιτών ήταν ακόμη δυσκολότερες εξ αιτίας των συσσωρευμένων χρεών του παρελθόντος και των προβλημάτων που υπήρχαν.

Οι διαφορές, διαφωνίες, οι απόψεις που ακούγονται λοιπόν, δεν είναι αποτέλεσμα πολιτικών ή ιδεολογικών διαφορών. Δεν είναι στη βάση του προγράμματος.

Η παράταξη αυτή δημιουργήθηκε από την ίδια την αυτοδιοίκηση και από την προσπάθεια και το όραμα πολλών ανθρώπων. Όλοι όσοι μετέχουμε θεωρούμε την ενότητά της αδιαπραγμάτευτη. Συνεχίζει λοιπόν, σε ορίζοντα οκταετίας, χωρίς κομματικές παρεμβάσεις, χωρίς εντολές… Με συνεχή ζύμωση, με διεργασίες, ορισμένες φορές και με εντάσεις», κατέληξε.

Tags: απολύσεις υπαλλήλωναπολύσεις υπαλλήλων ΟΤΑδηλώσεις εκπροσώπου τύπου Δήμου ΙωαννιτώνΉπειροςΙωάννιναΙωάννινα συνέδριο ΚΕΔΕΚΕΔΕκλείσιμο νομικών προσώπων ΟΤΑΟΤΑσυνέδριο ΚΕΔΕ
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Αστυνομία, ατύχημα, τροχαίο, σύλληψη, Epirus News

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί με 38 κιλά ναρκωτικά

17/06/2025
Γκαρτζονίκας: Παρουσιάζει τα μοντέλα της Hyundai στην κεντρική πλατεία (φωτορεπορτάζ)

Επιστολή στον Πρωθυπουργό για το Στρατόπεδο Βελισσαρίου

17/06/2025
Ο ιός της Ευρώπης δεν έχει antivirus

Πρόστιμο 415 εκατ. ευρώ από την Κομισιόν στην Ελλάδα για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

17/06/2025
Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλ. Καχριμάνη

Ιωάννινα: Για στοχοποίηση κάνει λόγο ο Περιφερειάρχης με αφορμή το πόρισμα της ΕΑΔ

17/06/2025
Ο ΟΚΠΑΠΑ εγκαινιάζει το Διευρυμένο Κέντρο Κοινότητας

Μ. Τζούφη: «Η Ήπειρος δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

17/06/2025
Χρήση ηλεκτρονικού τσιγάρου σε εργασιακούς χώρους – Είναι ασφαλής και νόμιμη η χρήση του;

Επιχειρηματική Ευκαιρία franchise: Ζητείται συνεργάτης για τη συνέχιση επιτυχημένου φροντιστηρίου Ξ. Γλωσσών So Easy στα Ιωάννινα

17/06/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar