• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Ανακοίνωση “Πρωτοβουλίας Οικοδόμων Ιωαννίνων”

by Epirus News
01/04/2013
in Επικαιρότητα
27
SHARES

no_logoΑνακοίνωση «Πρωτοβουλίας Οικοδόμων Ιωαννίνων»:

«« ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΩΡΑ

Δουλειά για όλους με δικαιώματα! Ταμείο ανεργίας μέχρι να βρουν δουλειά οι άνεργοι! Το κράτος, οι Δήμοι και οι Περιφέρειες να οργανώσουν συσσίτια για τους άνεργους!

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Ο καταιγισμός των αντιλαϊκών αντεργατικών μέτρων δεν έχει τελειωμό. Η καπιταλιστική κρίση οξύνεται. Οι καπιταλιστές και το κράτος τους φορτώνουν την κρίση του δικού τους συστήματος στις πλάτες μας.

Κοινωνικοποιούν τη ζημιά, ιδιοποιούμενοι τα κέρδη. Εκατομμύρια εργαζόμενοι απολύονται και οδηγούνται στην ανεργία. Εκατοντάδες χιλιάδες νέοι δεν έχουν στον ήλιο μοίρα και είναι αδύνατο να βρουν οποιαδήποτε εργασία. Η εκμετάλλευση βαθαίνει ακόμη περισσότερο, καταργούνται οι Συλλογικές Συμβάσεις και εργασιακά δικαιώματα. Τεράστιο κομμάτι εργαζομένων που δουλεύουν είναι απλήρωτο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το 40%του λαού μας ζει με τις πενιχρές συντάξεις των παππούδων. Τα μνημόνια που επιβάλουν κυβέρνηση, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ., αποτελούν απάντηση των καπιταλιστών στην κρίση τους.

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Η κατάσταση της εργατικής τάξης του κλάδου των κατασκευών έφτασε στο απροχώρητο. Η ανεργία θερίζει και οι άνεργοι μαζί με τους υποαπασχολούμενους ξεπερνούν το 80%! Χιλιάδες εργατικές οικογένειες δεν έχουν εισόδημα και στοιχειώδη είδη πρώτης ανάγκης, βιώνουν συνθήκες εξαθλίωσης και πείνας, χωρίς θέρμανση και ηλεκτρικό. Όσοι συνάδελφοι είναι τυχεροί και δουλεύουν στην πλειοψηφία τους είναι απλήρωτοι από τους κατασκευαστές και τις κατασκευαστικές εταιρείες. Η συντριπτική πλειοψηφία των οικοδόμων δεν έχει τη στοιχειώδη ασφάλιση για αυτούς και την οικογένειά τους και σε λίγο θα είναι αδύνατο να μπουν οποιαδήποτε ταμεία ανεργίας.

Στον κατασκευαστικό τομέα, η κρίση χρέους, ως μορφή της καπιταλιστικής κρίσης, οδήγησε σε ουσιαστικό φρενάρισμα των δημοσίων έργων, των διαφόρων προγραμμάτων, της κατασκευής μεγάλων οδικών αξόνων (Ιονία οδός, Ολυμπία Οδός, Ε65, ΠΑΘΕ) και σε άτυπη στάση πληρωμών του κράτους προς το εσωτερικό, πράγμα το οποίο οδήγησε σε καταστροφή παραγωγικών δυνάμεων και κυρίως εργατικής δύναμης.

Η κατάσταση στο αμέσως επόμενο διάστημα θα επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Απέναντι σε αυτή την κατάσταση η ΓΣΕΕ παίρνει μέτρα για τον αγωνιστικό ευνουχισμό των αγώνων των εργαζομένων, βοηθώντας αποφασιστικά τους καπιταλιστές και το κράτος να τελειώνουν με την εργατική τάξη.

Απέναντι σε αυτά η ομοσπονδία οικοδόμων βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης, στην οποία οδήγησε το σύνολο του συνδικαλιστικού κινήματος του κλάδου. Όλα τα προηγούμενα χρόνια έδειξε ανίκανη να διεκδικήσει οποιαδήποτε εργατικά δικαιώματα και να συσπειρώσει τον κλάδο απέναντι στους κατασκευαστές και το κατασκευαστικό κεφάλαιο. Χωρίς καν διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής συλλογικής σύμβασης εργασίας και αυξήσεων στα μεροκάματα πείνας. Άφησε τον κλάδο ανυπεράσπιστο με αποτέλεσμα να οδηγηθεί στη διάλυση.

Συνάδελφοι οικοδόμοι και εργαζόμενοι στις κατασκευές, άνεργοι,

Απέναντι στην επιθετικότητα του κεφαλαίου και στο ενιαίο μέτωπο κυβέρνησης και καπιταλιστών, η απάντηση δεν μπορεί να δοθεί με τη λογική του μικρότερου κακού. Η εργατική τάξη του κλάδου πρέπει να παλέψει για την ανασυγκρότηση των σωματείων και την ανασύνταξη του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος των εργαζομένων στις κατασκευές, με την εκδίωξη των γραφειοκρατών, των συμβιβασμένων, των διασπαστών της εργατικής δράσης. Και την εφαρμογή της πολιτικής του ενιαίου εργατικού μετώπου με βάση τα προβλήματα. Για ένα Συνδικάτο στο χώρο των κατασκευών που θα περιλαμβάνει στις γραμμές του όλους τους μισθωτούς του κλάδου, ανεξάρτητα από ειδικότητα, φυλή, πολιτικές πεποιθήσεις. Τα σωματεία πρέπει να πάρουν αγωνιστικές αποφάσεις μέσα από συνελεύσεις στην κατεύθυνση οργάνωσης αγώνων διαρκείας για να πέσει η κυβέρνηση της φτώχειας και της πείνας!

Παράλληλα να δημιουργήσουν επιτροπές ανέργων οι οποίες θα δρουν από κοινού με τους εργαζόμενους αλλά και αυτοτελώς, διεκδικώντας αιτήματα από τους Δήμους, το ΙΚΑ, τις τράπεζες, τη ΔΕΗ, από την εφορία και το κράτος ενάντια στη σκληρή φορολόγηση. Να υπάρξει διακλαδικός συντονισμός σωματείων και Ομοσπονδιών για να διασφαλιστεί η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση για την διεκδίκηση των αιτημάτων μας: Το βασικό ζήτημα πάλης και διεκδίκησης είναι: δουλειά για όλους με πλήρη δικαιώματα.

Η οξύτητα της κρίσης και της επίθεσης των καπιταλιστών, η προοπτική γενικευμένης εξαθλίωσης και λιμοκτονίας επιβάλει άμεσα την ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.

Το συνδικάτο να οργανώσει ΤΩΡΑ την πάλη των οικοδόμων με το κάλεσμα γενικής συνέλευσης άμεσα, για την αντιμετώπιση της πολεμικής κατάστασης που βιώνει η εργατική τάξη του κλάδου μας.

Να συντονιστούμε και να οργανώσουμε τον αγώνα κόντρα στη συμβιβασμένη ηγεσία της ΓΣΕΕ, για:
– Να σταματήσει ΤΏΡΑ η διακοπή ρεύματος στα εργατικά νοικοκυριά ιδιαίτερα στους ανέργους, απλήρωτους εργάτες, συνταξιούχους, φοιτητές.
– Συσσίτια για ανέργους, για μαθητές στα σχολεία, απλήρωτους εργάτες, συνταξιούχους με ευθύνη των συνδικάτων από το κράτος.
– Να σταματήσουν όλοι οι πλειστηριασμοί ΤΩΡΑ για 1η κατοικία άλλα και όλοι οι υπόλοιποι για όσες οικογένειες είναι κάτω από το όριο φτώχειας.
– Να ανοίξουν τα νοσοκομεία για εξετάσεις και νοσηλεία χωρίς πληρωμή με δωρεάν φαρμακευτική αγωγή για όλους τους εργαζόμενους, ανέργους .συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές.
– Προστασία των ανέργων και των οικογενειών τους. Επίδομα ανεργίας χωρίς προϋποθέσεις για όσο διαρκεί η ανεργία άσο με το ύψος του κατωτάτου μισθού.

Κανένας κενός ασφαλιστικός χρόνος:
– Απαγόρευση δια νομού των απολύσεων.
– Να πληρωθούν ΤΩΡΑ όλα τα δεδουλευμένα που χρωστούν οι κατασκευαστικές εταιρείες και το κράτος στους εργάτες σε αντίθετη περίπτωση να δημευτούν οι περιούσιες των καπιταλιστών.
– Να δημευτούν οι ατομικές περιούσιες των κατασκευαστικών εταιρειών και των μελών των οικογενειών τους που πτωχεύουν ή μπαίνουν στο άρθρο 99.
– Να υπογραφεί κλαδική συλλογική σύμβαση με γενικευμένη και αναδρομική ισχύ και αποκατάσταση των μισθών και συντάξεων στην προηγούμενη κατάσταση με αυξήσεις που θα ενσωματώνουν τον πληθωρισμό.

Ανατροπή της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.
ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, έκτος αυτού προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
ΕΞΩ από ευρώ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΤΩΡΑ
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΓΙΑΝΝΙΝΩΝ »»

Tags: ανακοίνωση Πρωτοβουλίας Οικοδόμων Ιωαννίνωνανεργίαεργατική τάξηκατασκευαστικός τομέαςΠρωτοβουλία Οικοδόμων ΙωαννίνωνΠρωτοβουλία Οικοδόμων Ιωαννίνων ανακοίνωση
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Ιωάννινα: Θυελλώδεις άνεμοι και κύματα στη Λίμνη Παμβώτιδα

Καιρός: Παρατεταμένο μελτέμι με ισχυρές εντάσεις έως την Τετάρτη

09/08/2025
Πρέβεζα: Τελευταία βουτιά για 87χρονο

55χρονος έχασε τη ζωή του σε τροχαίο στην Εγνατία

09/08/2025
Πυρκαγιά σε βιομηχανικό χώρο στα Ιωάννινα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες από την Κερατέα έως την Ανάβυσσο – Τραγωδία με νεκρό ηλικιωμένο – Καίγονται σπίτια

08/08/2025
σύλληψη, αστυνομία, Αστυνομία Epirus News, epirusnews.eu

Πρέβεζα: Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος για διάθεση αλκοόλ σε ανήλικη

08/08/2025
Δεκαεπτά εύκολες, χαλεπές ή ακατόρθωτες δραστηριότητες, για να ξεκινήσει καλά η μέρα σας

Παγκόσμια Ημέρα της Γάτας 2025: Ένας δεσμός που κρατά χιλιάδες χρόνια

08/08/2025
Κηδεία Μ. Θεοδωράκη: Στον Γαλατά Χανίων η κηδεία – Σεβαστή η επιθυμία του αποφάσισε το δικαστήριο

Θλίψη για τον αδόκητο θάνατο της κόρης του Αντώνη Σαμαρά σε ηλικία 34 ετών

08/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar