Σε κινητοποίηση με συμβολικό αποκλεισμό της Ε.Ο. Πρέβεζας Άρτας στο ύψος του Λούρου Πρέβεζας, προχώρησαν χθες παρασκευή οι αγρότες της περιοχής Πρέβεζας.
Οι αγρότες, κτηνοτρόφοι και μελισσοκόμοι της περιοχής διαμαρτύρονται για τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, ζητώντας άμεσες λύσεις. Από τα αιτήματα:
- Άμεση καταβολή όλων των επιδοτήσεων και αποζημιώσεων.
- Ουσιαστικές αποζημιώσεις και μέτρα ανάσχεσης της ευλογιάς και του καταρροϊκού πυρετού για τα ζώα που χάθηκαν και αποκατάσταση του ζωικού κεφαλαίου.
- Μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο, φθηνό ρεύμα και κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά εφόδια.
- Κατώτερες εγγυημένες τιμές και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει στο 100% την παραγωγή και το κεφάλαιο.
- Απόδοση πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με δημοσιοποίηση των ονομάτων και χωρίς να φορτωθούν οι αγρότες τα πρόστιμα.
Οι αγρότες δήλωσαν ότι είναι σε συνεννόηση και με την Πανελλαδική Επιτροπή Μπλόκων και ότι είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν περισσότερο τις κινητοποιήσεις τους.









