• Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία
Epirus News
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Epirus News
No Result
View All Result
Home Επικαιρότητα

Συνάντηση του Κώστα Μπάρκα με εκπροσώπους του συλλόγου ΑΜΕΑ Πρέβεζας “Η Ελπίδα”

by Epirus News
15/10/2013
in Επικαιρότητα
27
SHARES

ΣΥΡΙΖΑΠραγματοποιήθηκε στα γραφεία του συλλόγου ΑΜΕΑ Πρέβεζας «Η Ελπίδα» συνάντηση του Κώστα Μπάρκα με εκπροσώπους του συλλόγου. Στη συνάντηση αυτή τέθηκαν εκ μέρους του συλλόγου τα προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η ευάλωτη κατηγορία συμπολιτών μας. Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκε το πως τα προβλήματα έχουν ενταθεί λόγω της εμμονής της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου στην ανάλγητη αντικοινωνική και αδιέξοδη μνημονιακή πολιτική. Η μνημονιακή συγκυβέρνηση στο όνομα της επίτευξης πλεονασμάτων επιλέγει να θυσιάσει ακόμα και τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Τονίστηκε από τα μέλη του συλλόγου ότι εκτός των πολλών άλλων προβλημάτων, ανέκυψαν και νέα ζητήματα λόγω πρόσθετων περικοπών που επιβάλλει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα στο πρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμων του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (Ο.Π.Ε.Κ.Ε.Π.Ε.), έχουν μπει εξόχως αυστηρά κριτήρια τα οποία επί της ουσίας αποκλείουν την πλειοψηφία των ΑΜΕΑ από το εν λόγω βοήθημα. Εκτός των έως τώρα περικοπών, μπήκαν επιπρόσθετα εισοδηματικά κριτήρια τα οποία μάλιστα έχουν ως βάση το τεκμαρτό και όχι το πραγματικό εισόδημα. Περεταίρω έθεσαν υπ’ όψην του κ. Μπάρκα την αγανάκτησή τους ως προς τη διακοπή του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων σε ΑΜΕΑ κάτω των 65 ετών.

Ακόμα τόνισαν οι εκπρόσωποι του συλλόγου ότι στο χαρακτηρισμό του βαθμού αναπηρίας, δεν είναι δυνατό να αγνοείται η εργασιακή κατάσταση των αναπήρων. Όπως είπαν χαρακτηριστικά άλλο πράγμα είναι ένας αγρότης να υποστεί μια σοβαρή αναπηρία και άλλο πράγμα είναι να υποστεί την ίδια αναπηρία ένας εργαζόμενος που κάνει δουλειά γραφείου, ο οποίος πιθανά να είναι σε θέση να συνεχίσει να εργάζεται.

Επίσης συζητήθηκε και το θέμα των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α) όπου παρατηρούνται σοβαρότατα προβλήματα λόγω της έλλειψης προσωπικού αλλά και των εσκεμμένων καθυστερήσεων πιστοποίησης και μειώσεων των ποσοστών αναπηρίας χάριν «οικονομίας» προκειμένου να επιτευχθεί το περίφημο «πρωτογενές πλεόνασμα» σε βάρος της κοινωνίας.

Από τη μεριά του Κώστα Μπάρκα τονίστηκε η αμέριστη συμπαράστασή στις αγωνίες και τα προβλήματα αυτής της ευαίσθητης ομάδας των συμπολιτών μας. Επίσης δηλώθηκε ότι έχει συνυπογράψει Επίκαιρη Επερώτηση που κατατέθηκε στη βουλή από το ΣΥΡΙΖΑ, για τα προβλήματα και τις μεθοδεύσεις που αφορούν τα ΚΕ.Π.Α.

Τέλος τονίστηκε ότι ο αγώνας για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των ΑΜΕΑ θα είναι διαρκής, και ότι ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάντα δίπλα τους και αρωγός στις δίκαιες διεκδικήσεις τους. Για τον ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ είναι αδιανόητο άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις να αντιμετωπίζονται ως «αριθμοί» και «ποσοστά» που χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση για να ικανοποιήσει τους στόχους του μνημονίου.

ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΡΚΑΣ
Βουλευτής Ν. Πρέβεζας – ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ
Σαπουτζάκη 3, 48100 Πρέβεζα, Τηλ: 26820.61585
Βουλής 4, 10562 Αθήνα Τηλ: 210.3706259, Φαξ: 210.3706059
[email protected]

Tags: ΉπειροςΚέντρα Πιστοποίησης ΑναπηρίαςΚώστας Μπάρκας. Κ. Μπάρκας βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πρέβεζαλειτουργία Κέντρων Πιστοποίησης ΑναπηρίαςΠρέβεζαπρόγραμμα δωρεάν διανομής τροφίμωνσύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζαςσύλλογος ΑΜΕΑ Πρέβεζας Η ΕλπίδαΣΥΡΙΖΑ
Epirus News

Epirus News

Ειδήσεις, νέα, ενημέρωση, σχόλια και αναλύσεις από το 2008.

Τελευταία Νέα - Ροή

Κέντρο Ιωαννίνων: Κάθε μέρα και χειρότερα – Απαιτούνται λύσεις

Γιάννενα: Μεσίτες κατά ρύπανσης από ενοικιαστήρια

05/08/2025
Διακοπή νερού στην Ανατολή λόγω βλάβης

Πτώση πίεσης και διακοπές νερού στα Ιωάννινα

05/08/2025
ΕΠΕΙΓΟΝ: Έκκληση για αιμοπετάλια – Κοινοποιήστε για να βοηθηθεί ο συνάνθρωπος μας

Χωρίς παιδοχειρουργό η Ήπειρος

04/08/2025
Ευρεία σύσκεψη της Δν/σης Πολιτικής Προστασίας στην Πάργα

Ήπειρος: Αύγουστος με τουρισμό, πυρκαγιές και διακοπές υδροδότησης

04/08/2025
Επαναλειτουργούν από αύριο τα σχολεία του Δήμου Ιωαννιτών

Πόσες ώρες χρειάζεται να κοιμούνται οι έφηβοι το καλοκαίρι;

04/08/2025
Αναδρομικά συνταξιούχων και επαναφορά 13ου και 14ου μισθού δημοσίων υπαλλήλων κρίνονται από την Δικαιοσύνη

2,5 εκατ. οι συνταξιούχοι – Στα 1.182 η μέση σύνταξη, μεγαλύτερες του Δημοσίου από τον Ιδιωτικό τομέα

04/08/2025

Χορηγούμενες

- Φροντιστήριο Αγγλικών, Lower και Proficiency Ιωάννινα με μεγάλες προσφορές και εξασφαλισμένη επιτυχία!
- Β. Κώτσης, Καθηγητής Παθολογίας – Υπερτασιολόγος Θεσσαλονίκη
- Αλφαστάρ - Alfastar κατασκευή ιστοσελίδων και Eshop στα Ιωάννινα και Αθήνα, Ελλάδα: Τεχνογνωσία για αποτελέσματα!
- Chinese Restaurant Tigaki, Kos Island Κινέζικο και ασιατικό εστιατριο στην Κω
  • Ήπειρος
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
  • Εκπομπές
  • Εργασία
  • Γράφουν
  • Epirus News
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar

No Result
View All Result
  • Ήπειρος
    • Γιάννενα
    • Άρτα
    • Θεσπρωτία
    • Πρέβεζα
  • Επικαιρότητα
  • Οικονομία
  • Εκδηλώσεις
  • Φωτο ημέρας
  • Στήλες
    • Αγγελίες
    • Άρθρα
    • Αθλητικά
    • Auto – Moto
    • Είδαμε…
    • Τεχνολογία & Διαδίκτυο
    • Ιστορικά
    • Υγεία
    • Πορτραίτα Υποψηφίων
    • Προσφορές
    • “Φερέοικος”
    • Ψυχολογία
  • Εκπομπές
    • Γιώτα Φλώρου “Πολύχρωμα Συναισθήματα”
    • Ν. Βούστρος “Ραδιοφωνικό Πανόραμα”
    • Ν. Βούστρος, τηλεοπτικό σχόλιο
  • Εργασία
  • Γράφουν
    • Νίκος Βούστρος
    • Γιάννης Δεβελέγκας
    • Νεφέλη Π.Ζ.
    • Καλλίνικος Νικολακόπουλος
    • Χρήστος Παπαδημητρίου
    • Ε. Παπάνης
  • Epirus News
    • Το Epirus News
    • Φιλικά sites
  • Επικοινωνία
  • Αγγελία

© 2001-2025 Epirus News - Κατασκευή Ιστοσελίδων Αλφαστάρ - Alfastar