ΣΥΡΙΖΑ: Συνέντευξη τύπου

Την τελευταία Συνέντευξη Τύπου της προεκλογικής περιόδου έδωσε η Εκλογική Επιτροπή Ιωαννίνων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ. Στη συνέντευξη, στην οποία παραβρέθηκαν οι υποψήφιοι βουλευτές Ιωαννίνων του ενωτικού σχήματος, μίλησαν τα μέλη της Επιτροπής Κώστας Βενέτης και Γιώργος Μάκης.

Ο Κώστας Βενέτης υποστήριξε ότι το δίλημμα των εκλογών είναι «μνημονιακή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ ή νέος συνασπισμός εξουσίας της Αριστεράς». Ζήτησε την ψήφο του γιαννιώτικου λαού και επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πιο συνεπής πολέμιος της τρόικας και των μνημονίων και πρωταγωνιστής στους αγώνες για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και του λαϊκού εισοδήματος, αλλά και για το μέλλον, επειδή έχει ολοκληρωμένες προτάσεις για την ανακούφιση του λαού από την κρίση και εναλλακτική πρόταση. Τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η δύναμη που αγωνίζεται με επιμονή, ειλικρίνεια και συνέπεια για τη συνεργασία και την ενότητα των δυνάμεων της Αριστεράς, ώστε να ανατραπεί το σάπιο δικομματικό σύστημα και ν’ ανοίξει ο δρόμος για έναν νέο συνασπισμό εξουσίας της Αριστεράς και στόχους την καταγγελία της δανειακής σύμβασης, την ακύρωση του Μνημονίου και την ισχυρή διαπραγμάτευση σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ζήτησε ειδικά από τους νέους και τις νέες να στείλουν το δικό τους μήνυμα και κάλεσε σε συστράτευση με την Αριστερά.

Από την πλευρά του ο Γιώργος Μάκης, ιστορικό στέλεχος της γιαννιώτικης Αριστεράς αναφέρθηκε στην ελπίδα που αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ και στη δυναμική της εκλογικής του ανόδου, που εξηγεί τις επιθέσεις που δέχεται από τους εκπροσώπους του συστήματος. Για τις επιθέσεις από δυνάμεις της Αριστεράς υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην ενωτική του τακτική ενώ προειδοποίησε ότι δεν αποτελεί καταγγελία του συστήματος η ψήφος στη φασιστική ομάδα της Χρυσής Αυγής. Εξέφρασε τέλος την πεποίθησή του για εκλογή βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Ιωαννίνων

ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Την Πέμπτη το πρωί
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Μαντά περιόδευσε σε υπηρεσίες του Δήμου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, στο Αρχαιολογικό Μουσείο και τον ΕΛΤΑ. Με αφορμή συγκεκριμένα περιστατικά που κατέγραψε, η αντιπροσωπεία κατήγγειλε το συνεχιζόμενο πρόβλημα προσβασιμότητας στα δημόσια κτίρια των ατόμων με κινητικά προβλήματα, που δυσκολεύουν τους συμπολίτες μας να ασκούν τα καθημερινά τους δικαιώματα ακόμη και το δικαίωμα να ψηφίζουν. Στο Αρχαιολογικό Μουσείο αναδείχθηκε το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού, οι καθυστερήσεις στη χρηματοδότηση και η μεγάλη ανασφάλεια των εργαζομένων. Στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση αίσθηση προκάλεσε η παντελής έλλειψη προγραμμάτων στον τομέα της αγροτικής ανάπτυξης, που καθηλώνει άπραγους τους γεωπόνους της υπηρεσίας.

Την Πέμπτη το απόγευμα & το βράδι
Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Μαντά επισκέφθηκε το Πανηπειρωτικό Στάδιο και συναντήθηκε με αθλητικούς παράγοντες, προπονητές και αθλητές. Διαπίστωσε τις τεράστιες περικοπές στη χρηματοδότηση και την κατάρρευση των αθλητικών υποδομών, που λειτουργούν χάρη στον πατριωτισμό των εμπλεκόμενων. Η εικόνα των Γιαννιωτών πανελλήνιων πρωταθλητών με πολλές διεθνείς διακρίσεις να προπονούνται σε τριτοκοσμικές συνθήκες περιγράφει την πραγματικότητα του μνημονίου. Δύο κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Πέτρο Γοδέβενο, Κατερίνα Αντωνίου και Κώστα Μπασιούκα περιόδευσαν στην Ανατολή και την Κατσικά. Συζητώντας για την εφιαλτική κατάσταση της αγοράς με τους επαγγελματίες της περιοχής, παρουσίασαν τις προτάσεις του ενωτικού σχήματος για την ανεργία και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Σε συζήτηση για το ρόλο της Χρυσής Αυγής οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ τόνισαν ότι η λαϊκή αγανάκτηση κατά του συστήματος και του δικομματισμού δεν πρέπει να στραφεί σε ακροδεξιές ή, ακόμα χειρότερα, ναζιστικές κατευθύνσεις αλλά στην αποφασιστική ενίσχυση της Αριστεράς.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τους υποψήφιους βουλευτές Δήμητρα Καστάνη και Άρη Σπέγγο περιόδευσαν στο εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων, συζητώντας με τους καταστηματάρχες τα προβλήματα από την εφαρμογή των μέτρων της μνημονιακής συγκυβέρνησης και τη διέξοδο που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Γιάννη Καραγιάννη συνέχισε την περιοδεία στην Κόνιτσα και συζήτησε με τον Δήμαρχο τα προβλήματα της περιοχής. Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασαν τις απόψεις για την ανασυγκρότηση της πρωτογενούς παραγωγής, τόσο στη γεωργία (πεπόνι, ροδάκινα) όσο και στην κτηνοτροφία, τη μεταποίηση με οικολογικά χαρακτηριστικά και την έμφαση στον ιαματικό τουρισμό. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στον Παρακάλαμο, όπου η συζήτηση περιστράφηκε στη μάχη ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Δωδώνης και τα προβλήματα του Καλαμά.

Τέλος αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ με επικεφαλής τον υποψήφιο βουλευτή Χρήστο Μαντά περιόδευσε σε Κληματιά και Καρίτσα και μίλησε σε συγκέντρωση στη Ζίτσα. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα προβλήματα της αμπελουργικής ζώνης της ποικιλίας Ντεμπίνα σε συζήτηση με μέλη του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Ζίτσας. Από τον ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε η ανάγκη για δικαιώματα φύτευσης σε νέους παραγωγούς, ανάπτυξη συνεργασιών και συστημάτων εκπαίδευσης και σύνδεση της παραγωγής με την ανάπτυξη ήπιων μορφών τουρισμού, που θα αξιοποιούν τους φυσικούς πόρους της περιοχής.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply