Συναντήσεις Αργύρη με παραγωγικούς φορείς

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», επισκέφθηκε μονάδες, συζήτησε με εργαζομένους και συναντήθηκε με την Ένωση Βιομηχάνων – Βιοτεχνών & Επαγγελματιών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, τονίζοντας την σημασία της ΒΙΠΕ στην οικονομική ανάπτυξη και στην βιομηχανική χωροταξία με παράλληλη προστασία  του περιβάλλοντος. Κατά την διάρκεια της συνάντησης με την Ένωση Βιομηχάνων – Βιοτεχνών & Επαγγελματιών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων, ο κ. Αργύρης έκανε την ακόλουθη δήλωση :

«Είναι αξιέπαινη η προσπάθεια που κάνουν οι γιαννιώτες επιχειρηματίες, να κρατήσουν και να επεκτείνουν τις επιχειρήσεις τους. Όντως βρισκόμαστε σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία, όπου έχουμε τα αντιμετωπίσουμε σωρευτικά προβλήματα του παρελθόντος.

Μόνιμος στόχος της αιρετής περιφερειακής αυτοδιοίκησης θα είναι η περαιτέρω ανάπτυξη των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ηπείρου, η στήριξη των υγειών επιχειρήσεων του τόπου μας, με  έμφαση στην απασχόληση και στο νέο αναπτυξιακό πρότυπο της πράσινης ανάπτυξης,  διασφαλίζοντας ένα  δυναμικό επιχειρηματικό κλίμα, που σέβεται τον άνθρωπο και το  περιβάλλον.

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης δεσμεύθηκε ότι βασικές προτεραιότητες της νέας αιρετής Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης θα είναι :

  • Η υποστήριξη της αναβάθμισης και του μετασχηματισμού της Ένωσης Βιομηχάνων – Βιοτεχνών & Επαγγελματιών ΒΙΠΕ Ιωαννίνων σε Φορέα Αυτοδιαχείρισης της Βιομηχανικής Περιοχής Ιωαννίνων
  • Η ολοκλήρωση της μελέτης της Ιόνιας Οδού από κόμβο Πεδινής μέχρι Κακαβιά, με προτεραιότητα την διασφάλιση της ωρίμανσης όλων των μελετών για την υλοποίηση του άξονα από κόμβο Πεδινής μέχρι ΒΙΠΕ.
  • Η μεταβίβαση στην αιρετή Περιφέρεια του 35% της συμμετοχής του κράτους στην ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ, ώστε η ΒΙΠΕ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ να αποτελέσει εργαλείο προώθησης λύσεων και αντιμετώπισης των χρονιζόντων προβλημάτων στην βιομηχανική περιοχή Ιωαννίνων.

Επίσκεψη στην “Πίνδο” και τη “Δωδώνη”

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου, κ. Βαγγέλης Αργύρης, συνοδευόμενος από τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρίστο Παπαβρανούση και κλιμάκιο υποψηφίων Περιφερειακών Συμβούλων του συνδυασμού «ΗΠΕΙΡΟΣ – ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ», επισκέφθηκε σήμερα τον Αγροτικό Πτηνοτροφικό Συνεταιρισμό «ΠΙΝΔΟΣ» και την Γαλακτοβιομηχανία «ΔΩΔΩΝΗ». Ο κ. Αργύρης στην ΠΙΝΔΟ συναντήθηκε με τους εργαζόμενους και την διοίκησή της. Κατά την διάρκεια της συνάντησής του με τους εργαζόμενους, έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Βρίσκομαι σε ένα γνώριμο περιβάλλον. Σε μία μεγάλη πρότυπη Ηπειρωτική συνεταιριστική μονάδα, αξιοζήλευτη στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπου στηρίζει την οικονομία όχι μόνο της υπαίθρου, κρατώντας τα χωριά ζωντανά αλλά και της  πόλης  των Ιωαννίνων. Η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση στηρίζει έμπρακτα  συνεταιριστικές αλλά  και ιδιωτικές επιχειρήσεις  που συμβάλλουν στην απασχόληση και στην ανάπτυξη του τόπου μας».

Στη συνέχεια ο κ. Αργύρης επισκέφθηκε την γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ όπου συναντήθηκε με τους εργαζόμενους της εταιρίας. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε τα ακόλουθα : «Αποτελείτε εσείς μαζί με τους παραγωγούς, ένα βασικό καθοριστικό στοιχείο της ύπαρξης και ανάπτυξης της ΔΩΔΩΝΗΣ. Χωρίς τον ζήλο και τον ιδρώτα του εργαζόμενου δεν θα μπορούσε να ήταν σήμερα η ΔΩΔΩΝΗ μία μεγάλη γαλακτοβιομηχανία. Η παράταξή μας,  «Ήπειρος Τόπος να Ζεις»,   ως εκλεγμένη Περιφερειακή αρχή, με το κύρος και τις αρμοδιότητες που έχει, διασφαλίζει το ομαλό εργασιακό περιβάλλον, την αναπτυξιακή πορεία της ΔΩΔΩΝΗΣ και τον ηπειρωτικό της  χαρακτήρα και μέλλον».

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply