Συνάντηση Περιφερειαρχών – Υπ. Εσωτερικών

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών είχαν σήμερα οι Περιφερειάρχες, κατά την οποία έγινε αλληλοενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της Διοικητικής Μεταρρύθμισης και ειδικότερα για τα θέματα που αφορούν τις αιρετές Περιφέρειες. Στο τελευταίο στάδιο της συζήτησης παρέστη και ο Υπουργός Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, δήλωσε μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών, τον Υπουργό κ. Γιάννη Ραγκούση, τον Υφυπουργό κ. Γιώργο Ντόλιο και τον γεν. γραμματέα κ. Δημ. Στεφάνου, είχαμε μια ειλικρινή, αναλυτική, συζήτηση, για όλα τα ζητήματα που αφορούν το νέο θεσμό.  Εκ μέρους  μας, τέθηκαν οι δυσκολίες που υπάρχουν, τα προβλήματα που διαπιστώνονται, τα κενά νόμου που  πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς επίσης και ζητήματα που αφορούν οφειλές της Πολιτείας προς τις πρώην νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις,  από τον Ο.Σ.Κ.,  τις μεταφορές μαθητών, τις δημόσιες επενδύσεις κ.α.

Διαπιστώσαμε καλές προθέσεις από τον Υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος αναγνώρισε τις δυσκολίες που υπάρχουν, εξήρε την προσπάθεια που γίνεται από τους περιφερειάρχες για την επιτυχία του θεσμού, ζήτησε κατανόηση και πίστωση χρόνου, για να αντιμετωπιστούν τυχόν δυσλειτουργίες, διαβεβαιώνοντας μας,  ότι θα προωθηθούν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται  ώστε να  πετύχει ο θεσμός, που, όπως μας είπε,  αποτελεί και επιθυμία του ίδιου του Πρωθυπουργού. Για τον καλύτερο συντονισμό και την επίλυση των θεμάτων που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή του Καλλικράτη, συμφωνήθηκε να συγκροτηθεί κοινή μόνιμη επιτροπή, ενώ ο Υπουργός μας  μετέφερε και την επιθυμία του Πρωθυπουργού,  να κληθούμε όλοι οι περιφερειάρχες σε προσεχή  συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ήταν ένα πρώτο βήμα, το οποίο θα ακολουθήσουν και άλλα.  Η προσπάθεια είναι μεγάλη, χρειάζεται αγώνας, τον οποίο ως Διοίκηση της Περιφέρειας Ηπείρου είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε».

Συσκέψεις Αντιπεριφερειάρχη Άρτας για αγροτικά ζητήματα

Διαδοχικές συσκέψεις πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη και Πέμπτη, 2 και 3 Φεβρουαρίου, σε αίθουσα της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας με εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της Άρτας που δραστηριοποιούνται στους τομείς της φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν  ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας κ. Κώστας Παππάς, ο Διευθυντής και οι Τμηματάρχες-στελέχη της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Άρτας, εκπρόσωπος του Τμήματος Ζωικής Παραγωγής του ΤΕΙ Ηπείρου, καθώς και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Άρτας, Συνεταιριστικών οργανώσεων αγροτών, εσπεριδοπαραγωγών, ακτινιδοπαραγωγών, εκπρόσωποι των συσκευαστηρίων Άρτας, Αλιευτικών Συνεταιρισμών, Συνεταιριστικών οργανώσεων κτηνοτρόφων, του Μελισσοκομικού και του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας.

Στη σύσκεψη τέθηκαν τα οικονομικά ζητήματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς καθώς και θέματα που σχετίζονται με το συνεταιριστικό κίνημα, την εμπορία και διάθεση των αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων, τις επιδοτήσεις, τη συνεργασία με της υπηρεσίες της Περιφέρειας, καθώς και θέματα που σχετίζονται με την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο κ. Παππάς επισήμανε την ανάγκη περαιτέρω συναντήσεων και συνεχούς συνεργασίας με τους παραγωγικούς φορείς για την μελέτη και ιεράρχηση των απαραίτητων δράσεων και ενεργειών που απαιτούνται για την αντιμετώπιση των υφιστάμενων προβλημάτων που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς της περιοχής, ώστε να υπάρξει συντονισμένη δράση για τη σωστή και βιώσιμη ανάπτυξη της ζωικής και φυτικής παραγωγής για την  άμεση έναρξη της επίλυσης των χρόνιων αγροτικών προβλημάτων.

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply