Συνάντηση Αργύρη με κτηνοτρόφους

Ο Βαγγέλης Αργύρης , συνοδευόμενος από τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Κώστα Αρβανίτη και περιφερειακούς συμβούλους, περιόδευσε στην Τύρια και στην Κρανιά Πρέβεζας. Ο Βαγγέλης Αργύρης  μίλησε στα δύο αυτά κτηνοτροφικά χωριά για το πρόγραμμα του συνδυασμού και αναφέρθηκε ειδικότερα στα θέματα της κτηνοτροφίας αλλά και τις υποδομές που έχει ανάγκη η περιοχή. Ακολούθησε διάλογος με τους παρευρισκόμενους για τα προβλήματά τους και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν από την αιρετή Περιφέρεια.

Σε μεγάλο ακροατήριο  και στα δύο χωριά, κτηνοτρόφων στην πλειοψηφία, αναφέρθηκε στο ζήτημα της ΔΩΔΩΝΗΣ,  για την οποία έκανε σαφές ότι η παράταξή μας «Ήπειρος- τόπος να ζεις» εγγυάται  ότι  η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ θα παραμείνει αποκλειστικά στα χέρια των παραγωγικών δυνάμεων της Ηπείρου. Μάλιστα ανακοίνωσε τη σύσταση επιτροπής στην Περιφέρεια, η οποία επεξεργάζεται πρόταση για την απόκτηση από τους Ηπειρώτες παραγωγούς του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών της εταιρίας, για να μην τεθεί ξανά στο μέλλον θέμα πώλησής της σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Επίσης ο κος Αργύρης για το πρόβλημα της αδυναμίας αδειοδότησης πολλών σταβλικών εγκαταστάσεων που του τέθηκε, κατήγγειλε την υποσχεσιολογία του Αλέκου Καχριμάνη για άμεση αδειοδότηση των μονάδων αυτών, χωρίς να πληρούνται οι νόμιμες προϋποθέσεις. Καυτηρίασε την παραπλάνηση των ενδιαφερομένων αναφέροντας ότι η έκδοση αδειών χωρίς τις σύννομες προϋποθέσεις δεν εξυπηρετεί κανέναν αφού μπορεί να αποτελέσει μια διαρκή απειλή και να οδηγήσει σε ιδιότυπη ομηρία τους κτηνοτρόφους.

Αντίθετα πρότεινε τη νομοθετική ρύθμιση των προϋποθέσεων μετά από αποτύπωση και χωροταξική κατανομή των μονάδων ώστε στην πλειοψηφία των περιπτώσεων να καταστεί δυνατή η σύννομη αδειοδότησή τους.

Τέλος ο Βαγγέλης Αργύρης αναφέρθηκε στη σύνδεση της περιοχής με την ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ και τόνισε ότι η περιοχή έχει υποστεί χρόνιο εμπαιγμό από την προηγούμενη κυβέρνηση αλλά και τον νομάρχη Ιωαννίνων με αποτέλεσμα μέχρι σήμερα να μην έχει προχωρήσει η υλοποίηση του συγκεκριμένου έργου. Διαβεβαίωσε τους κατοίκους ότι το έργο θα βρίσκεται στον άμεσο σχεδιασμό της νέας Περιφερειακής Διοίκησης , μετά την ολοκλήρωση της σχετικής μελέτης που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply