Συνάντηση Αρβανίτη για λιμάνι Πρέβεζας

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου του Λιμενικού Ταμείου Πρέβεζας πραγματοποίησε ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Κώστας Αρβανίτης του συνδυασμού ΗΠΕΙΡΟΣ ΤΟΠΟΣ ΝΑ ΖΕΙΣ του Βαγγέλη Αργύρη. Στη συνάντηση τέθηκαν από τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Σάββα Προυσαλίδη όλα τα θέματα που αφορούν στη λειτουργία του λιμανιού της Πρέβεζας αλλά και της Πάργας. Ειδικότερα σε ότι αφορά στο λιμάνι της Πρέβεζας έχει ήδη ολοκληρωθεί και παραδοθεί στο Λιμενικό Ταμείο για σχολιασμό το Master Plan, δηλαδή το στρατηγικό σχέδιο για την ανάπτυξη του λιμανιού.

Σύμφωνα με το συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο προβλέπεται η χωροθέτηση των δράσεων και δραστηριοτήτων στο χώρο του λιμανιού τόσο για την εμπορική του δραστηριότητα όσο και για την τουριστική αλλά και το αλιευτικό καταφύγιο. Ο κος Πουρσαλίδης ανέπτυξε τη θέση του Λιμενικού Ταμείου για τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν χωρίς προβλήματα οι χρήσεις αυτές στον χώρο του λιμανιού με δεδομένη τη μειωμένη εμπορική δραστηριότητα μετά την ολοκλήρωση της ΕΓΝΑΤΙΑΣ. Επίσης έθεσε το μεγάλο ζήτημα της άμεσης ανάγκης στερέωσης των υφιστάμενων κρηπιδωμάτων στην παραλιακή ζώνη τα οποία έχουν  υποσκαφεί σημαντικά και κινδυνεύουν με κατάρρευση. Επίσης έθεσε το θέμα της διάνοιξης της παραλιακής οδού που οδηγεί την κίνηση του λιμανιού στην έξοδο από την πόλη.

Από την πλευρά του ο Κώστας Αρβανίτης τόνισε την ανάγκη ενός μακρόπνοου σχεδιασμού  της ανάπτυξης των επί μέρους χρήσεων του λιμανιού,  το οποίο πρέπει να διαδραματίσει ένα νέο ρόλο σε σχέση και με τη λειτουργία του λιμανιού του Αστακού.  Πρότεινε επίσης την κατεύθυνση να ενισχυθεί ο τουριστικός του χαρακτήρας και να διεκδικήσει την ακτοπλοϊκή σύνδεση με πόλεις της Ιταλίας. Επίσης τόνισε την ανάγκη της άμεσης διερεύνησης λύσεων ώστε να λειτουργήσει στην Πάργα με ασφάλεια χώρος ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής που θα εξυπηρετεί ταυτόχρονα με επάρκεια τη δραστηριότητα της υφιστάμενης προβλήτας.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply