Ομιλία του υπ/ ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Ν.Έξαρχου σε συγκέντρωση τηs ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

ΚΚΕΣε συγκέντρωση της ΚΝΕ στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μίλησε εχθές ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Νίκος Έξαρχος.

Χαιρέτησε τα μέλη και φίλους της ΚΝΕ, τους φοιτητές και σπουδαστές που ανέδειξαν και στα Γιάννενα την Πανσπουδαστική σε δεύτερη δύναμη στα Πανεπιστήμια και ΑΕΙ.

Χαιρέτησε τους νέους που στο προηγούμενο διάστημα ένωσαν τις δυνάμεις τους με τους εργαζόμενους, σε όλους τους αγώνες που έγιναν στα Γιάννενα. Έξω από τις πύλες των εργοστασίων σε «Πίνδο», «Νιτσιάκο», «Βίκο», «Ζαγόρι» κ.α. Τους νέους φοιτητές και σπουδαστές από τις λαϊκές οικογένειες που ουσιαστικά και με τη δική τους συμβολή και μάχη υπήρξαν και τα θετικά αποτέλεσμα σε μία σειρά αρχαιρεσίες των σωματείων της πόλης.

Επισήμανε ότι το αποτέλεσμα και των φοιτητικών εκλογών δείχνει ότι υπάρχει σημαντικό μέρος της νεολαίας που βγάζει πολιτικά συμπεράσματα. Γυρίζει την πλάτη στα κόμματα και τις παρατάξεις που στηρίζουν την αντιλαϊκή πολιτική της Ε.Ε. και στο μόνο που τσακώνονται μεταξύ τους είναι με ποιο μείγμα θα την εφαρμόσουν στις πλάτες του λαού.

Κάλεσε τους φοιτητές να στείλουν τις επόμενες μέρες στις κάλπες της ευρωβουλής, των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών μήνυμα καταδίκης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης. Να αποδείξουν και με τη ψήφο τους στο ΚΚΕ ότι οι νέοι δεν δέχονται να χωρέσουν τη ζωή τους στο «στενό πουκάμισο» της Ε.Ε. Δε θα μείνουν άπραγοι μπροστά στο μαύρο μέλλον που τους προσφέρουν όλα τα κόμματα του ευρωμονόδρομου. Δηλαδή στα πτυχία που οδηγούν στην εργασιακή περιπλάνηση και σε γνώση προσαρμοσμένη στις ανάγκες και τα κέρδη των καπιταλιστών. Στα 5μηνα με τους εξευτελιστικούς μισθούς, την αναγκαστική μετανάστευση των επιστημόνων κ.α.

Κάλεσε τους νέους να στηρίξουν ΙΣΥΧΡΟ ΚΚΕ ΠΑΝΤΟΥ για να βρεθούν μαζί με τις οικογένειες τους αύριο από καλύτερη θέση στον αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Για να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην Ε.Ε. και τον πραγματικό εχθρό που είναι τα μονοπώλια και οι καπιταλιστές. Για να ενισχυθεί η λαϊκή συμμαχία που είναι όρος για να αντεπιτεθεί ο λαός.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply