Ομιλία Καχριμάνη στην Άρτα

Η Άρτα, η πόλη των θρύλων και των παραδόσεων, απόψε στέλνει μήνυμα νίκης προς όλη την Ήπειρο», τόνισε ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, στην χθεσινοβραδινή κεντρική του προεκλογική ομιλία στην πρωτεύουσα του Νομού Άρτας.

«Σήμερα, υπογράμμισε ο επικεφαλής της “Αξιοβίωτης Aνάπτυξης”, η Ήπειρος τραβά μπροστά, οι Ηπειρώτες πηγαίνουν μπροστά. Με πρωτοπόρους  τους νέους.  Με  ανθρώπους που γνωρίζουν, που μπορούν, που είναι ικανοί να αναλάβουν δράσεις, να δρομολογήσουν και να κατασκευάσουν έργα. Να δημιουργούν θέσεις εργασίας. Για να σπάσουμε την ανεργία.  Με ανθρώπους που  ενώνουν και  δεν  διχάζουν».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, ότι «Η Άρτα είναι ένας ευλογημένος τόπος, Η πεδινή Άρτα είναι προνομιακή περιοχή για τις καλλιέργειες. Η ορεινή για τα ποιοτικά κτηνοτροφικά προϊόντα.  Είναι όμως και αδικημένος. Από τους ανθρώπους, από τις πολιτικές που ακολουθήθηκαν, από όλες τις μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις».

Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στις μεγάλες ελλείψεις που υπάρχουν στις υποδομές, για να τονίσει ότι: «Κάποιοι δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους. Δεν τίμησαν την εμπιστοσύνη που τους δόθηκε. Ανταγωνιστικά και ποιοτικά προϊόντα χωρίς υποδομές δεν γίνονται».

Εκτενή αναφορά έκανε και στον Αμβρακικό και στα μέτρα προστασίας που θα ληφθούν, έθεσε ως απαράβατο όρο την απομάκρυνση των δεξαμενών καυσίμων, σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα που υπάρχει, για να υπογραμμίσει ότι:

«Θέλουμε ο Αμβρακικός να αποτελέσει σημείο αναφοράς για την ποιότητα των αλιευμάτων του και όχι για τη ρύπανσή του».

Κλείνοντας την ομιλία του, τόνισε ότι κατά την προεκλογική περίοδο αποδείχτηκε περίτρανα ποιος και ποιοι μπορεί να εκφράσουν τους πολίτες. «Ποιοι  παρέχουν τα εχέγγυα της γνώσης, της εμπειρίας, της δύναμης. Στα λίγα 24ωρα που απέμειναν μέχρι τις εκλογές, ζητάμε να αξιολογήσετε όλους τους υποψήφιους. Να συγκρίνετε το έργο  μας. Να κρίνετε και την συμπεριφορά μας.  Την προσήλωσή μας στην Αυτοδιοίκηση, Να μας κρίνετε με το χέρι στην καρδιά».

ΟΙ ΒΑΣΙΚΕΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ Ν. ΑΡΤΑΣ

Νωρίτερα  ανέλυσε τις βασικές προγραμματικές θέσεις της παράταξής του για το Νομό Άρτας ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης,  που μεταξύ άλλων, αφορούν:

*   Κατασκευή   οδικού δικτύου, που θα ενώνει την  Άρτα με τους μεγάλους άξονες.  Ιόνια και Εγνατία.

* Βελτιώσεις του υπάρχοντος τοπικού δικτύου, τις διανομαρχιακές συνδέσεις.  Ολοκλήρωση του δρόμου με τα Τρίκαλα.

*  Άμεσες παρεμβάσεις για τη βελτίωση της λειτουργικότητας των αρδευτικών δικτύων. Βελτίωση υποδομών,  Νομιμοποίηση των μονάδων, ενίσχυση των βιολογικών καλλιεργειών.

* Ανάδειξη και προβολή   καινοτόμων δράσεων,  διασύνδεση της παραγωγής με τις νέες τεχνολογίες.

*  Αξιοποίηση προς όφελος των καλλιεργειών το γεωθερμικό πεδίο της Άρτας.  Οριοθέτηση Άραχθου.

* Στήριξη της επιχειρηματικότητας. Προώθηση της δημιουργίας του ΒΙΟΠΑ.

* Αξιοποίηση του ΤΕΙ, με την έρευνα και τα προγράμματά του. Αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες για τις κτιριακές υποδομές, για τα επαγγελματικά δικαιώματα των σπουδαστών του.

*  Βελτίωση τα  διδακτηρίων,  κατασκευή νηπιαγωγείων.

*  Βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας, στις πόλεις και στα χωριά. Εκσυγχρονισμός και   αναβάθμιση του νοσοκομείου.    * Αναδεικνύεται ο ρόλος της Άρτας, ως πρωτεύουσας του Δεσποτάτου Ηπείρου. Αναστηλώνονται και  προβάλλονται τα βυζαντινά της Μνημεία. Δίνεται έμφαση με τη δημιουργία των απαραίτητων υποδομών  στην ανάπτυξη του ορεινού, του φυσιολατρικού, του θρησκευτικού  τουρισμού. Στη διασύνδεσή τους με τα τοπικά προϊόντα.

*  Προώθηση της εκβάθυνσης τμημάτων της λιμνοθάλασσας, εκσυγχρονισμός των υδατοκαλλιέργειων, προώθηση της κατασκευής βιολογικών καθαρισμών στους οικισμούς που βρίσκονται γύρω από αυτόν για τη μείωση της ρύπανσης.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply