Ολοκληρώνεται το φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη»

ΘέατροΟλοκληρώνεται αυτή την εβδομάδα το φεστιβάλ «Β’ Θεατρική Άνοιξη» με την τελευταία θεατρική παραγωγή του προγράμματος:

«ΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΟΥ ΤΕΧΝΗΣ» -ΔΗΠΕΘΕ ΑΓΡΙΝΙΟΥ (συμπαραγωγή)

«Καληνύχτα ντε….» διασκευή του διηγήματος του Δημήτρη Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και του θεατρικού έργου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» του Γεράσιμου Σταύρου.

Με την υποστήριξη της Α.Μ.Κ.Ε. «ΘΕΑΤΡΟ Η ΖΩΗ ΜΟΥ»

Παίζουν οι ηθοποιοί του Θεάτρου Τέχνης «Κάρολος Κουν»: Άρης Αγάθος, Κώστας Ανδρικόπουλος, Γιάννης Ασκάρογλου, Ιουλία Γεωργίου, Μιχαήλ Δουκάκης, Χριστιάνα Δρόσου, Καίτη Ιωαννίδου, Έκτορας Λιάτσος,  Υρώ Μακρή, Ειρήνη Τσιριγώτη.
Διασκευή – Σκηνοθεσία: Μάνια Παπαδημητρίου
Σκηνικά – Κοστούμια: Άρτεμις Θεοδωρίδη
Μουσική: Μαρίνα Χρονοπούλου
Επιμέλεια κίνησης: Μαρίζα Τσίγκα

Ο θίασος ευχαριστεί πολύ τον καλλιτεχνικό διευθυντή και όλο το τεχνικό προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ Αγρινίου, το Θέατρο Τέχνης, τη Νατάσα Τζαβέλα, την Αγγελική Κοντού και τη Ζωζώ Λιδορίκη για την πολύτιμη συμβολή τους στην πραγματοποίηση της παράστασής μας

Από Πέμπτη 8 έως Κυριακή 11 Μαΐου, ώρα 9.00’ μ.μ., θέατρο «Καμπέρειο», Διάρκεια παράστασης: 105’. Τιμή εισιτηρίου: 10 €. Ανέργων, φοιτητών, πολυτέκνων, άνω των 65 ετών: 7 €. Προπώληση εισιτηρίων: Rock Shop (Πουτέτση 1α), Iris (Γρηγορίου Σακκά 20), Αναγνώστης (Πυρσινέλλα 11), Πρόκος (Κ. Κατσαδήμα 7). Οι παραστάσεις του φεστιβάλ πραγματοποιούνται με τη συνεργασία του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών. Χορηγός επικοινωνίας: Δημοτικό Ραδιόφωνο Ιωαννίνων.

Σημείωμα Σκηνοθέτη:

1944-2014-2024 … Πόσα πράγματα μας χωρίζουν από το παρελθόν; Και τι είναι αυτό  που μας ενώνει με το μέλλον; Υπάρχει μέλλον; Από ποιόν καθορίζεται; Ποιος ορίζει το  μέλλον του καθενός μας; Η μοίρα; Η τρόικα; Ο εαυτός μας; Κάποτε κάποιοι πριν πολλά  πολλά χρόνια έβαλαν το σώμα τους μπροστά, διακινδύνευσαν τη ζωή τους για να κατέβει η  σβάστικα (το σύμβολο του ναζισμού) από την Ακρόπολη! Υπάρχει σήμερα κάποια αντιστοιχία; Ποιος είναι σήμερα ο εχθρός; Γιατί αισθανόμαστε όλοι πως κάποιος κίνδυνος μεγάλος πάλι μας κυκλώνει… Κυκλώνει τη ζωή μας, τη χώρα μας, την ελευθερία μας, τα όνειρά μας, κυκλώνει την Ευρώπη ολόκληρη; Ψάξαμε στο διήγημα του Δ. Χατζή «Μαργαρίτα Περδικάρη» και στο θεατρικό έργο του Γ.  Σταύρου «Καληνύχτα Μαργαρίτα» να βρούμε την απάντηση και έτσι έγινε η παράστασή μας «Καληνύχτα ντε…» Με αυτές τις λέξεις, η μικρή Μαργαρίτα αποχαιρέτησε τη ζωή της όταν η ίδια η οικογένειά της την κατέδωσε στους κατακτητές. Αυτές είναι οι λέξεις που βάζουμε σαν ανάχωμα σε κάθε νέο φασισμό. Γιατί έχουμε χρέος να βοηθήσουμε να γίνουν πράξη τα τελευταία λόγια του Δ. Χατζή στο διήγημά του: «Φτιάξτε τον, έναν καλύτερο κόσμο».

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply