Ν.Α.Ι. για διόδια στην Εγνατία Οδό

Διαδοχικές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον Γενικό Γραμματέα Συγχρηματοδοτούμενων Έργων του Υπουργείου Υποδομών και Δικτύων κ. Σ. Λαμπρόπουλο και Αντιπρόεδρο και Εντεταλμένο Σύμβουλο  του Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ» κ. Ι. Τσακλίδη είχε χθες και σήμερα ο Νομάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, με αφορμή δημοσιεύματα για επικείμενη λειτουργία του σταθμού διοδίων στην περιοχή του Δήμου Παμβώτιδος.

Ο κ. Καχριμάνης, επανέλαβε το καθολικό αίτημα της τοπικής κοινωνίας να μη λειτουργήσει ο συγκεκριμένος σταθμός έως ότου τεθούν σε εφαρμογή τα ηλεκτρονικά διόδια,  υπενθύμισε τις τοποθετήσεις του πρώην Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ και του νυν Υφυπουργού Υποδομών και Δικτύων και τόνισε ότι ειδικά στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, δεν πρέπει επουδενί να επιβαρυνθούν επιπλέον οικονομικά οι κάτοικοι  για να μετακινούνται εντός Νομού.

Στη νέα επικοινωνία που είχε σήμερα με τον κ. Λαμπρόπουλο, έθεσε και πάλι το ζήτημα της κατασκευής  κόμβου στην περιοχή Δροσοχωρίου, ζητώντας του  να παρέμβει προς το Δ.Σ. της «ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ», ώστε να εξεταστούν οι προτάσεις της Νομαρχιακής Αρχής και να προχωρήσουν γρήγορα οι σχετικές διαδικασίες. Παράλληλα τον ενημέρωσε και για άλλες εκκρεμότητες  που υπάρχουν με την Εγνατία Οδό στην ευρύτερη περιοχή.

Ο κ. Λαμπρόπουλος, ανέφερε, μεταξύ άλλων, στον Νομάρχη ότι η «ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε.» αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα για αυτό και συζητείται η λειτουργία των συμβατικών σταθμών διοδίων, ωστόσο εκτίμησε εύλογο το αίτημα για τη μη λειτουργία του σταθμού Παμβώτιδας, προσθέτοντας ότι είναι πιθανό αυτός να μεταφερθεί στην περιοχή Μαλακασίου.

Εκτεταμένη συζήτηση και εξέταση των ζητημάτων που υπάρχουν θα γίνει μετά την επιστροφή του κ. Λαμπρόπουλου από τις Βρυξέλλες, για τις οποίες αναχώρησε σήμερα.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply