Κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις Θ. Οικονόμου

Σημαντικές ειδήσεις βγαίνουν μέσα από τις απαντήσεις των αρμοδίων υπουργών σε ερωτήσεις που κατέθεσε πρόσφατα ο Θανάσης Οικονόμου στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ειδικότερα, όσον αφορά τις περικοπές στις λειτουργικές δαπάνες των αστυνομικών υπηρεσιών, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, κ. Χ. Παπουτσής, διευκρινίζει ότι τα όποια προβλήματα παρατηρήθηκαν οφείλονται κατά κύριο λόγο στην αλλαγή του τρόπου ελέγχου των δαπανών. Και ότι σε κάθε περίπτωση « η ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών, καθώς και η βελτίωση των συνθηκών εργασίας του προσωπικού, αποτελούν για το υπουργείο πρώτη προτεραιότητα».

Στο πλαίσιο αυτό, για την αντιμετώπιση του θέματος πραγματοποιήθηκαν επαφές με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών και πάρθηκαν συγκεκριμένες αποφάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Στο ίδιο ζήτημα ο υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φίλιππος Σαχινίδης, τονίζει ότι η προσπάθεια που καταβάλλεται αφορά τον εξορθολογισμό των δαπανών λειτουργικού χαρακτήρα. Και συνεχίζει ο κ. Σαχινίδης σημειώνοντας ότι «στόχος είναι να μην θιγούν κρίσιμοι τομείς, όπως η ασφάλεια, και ως εκ τούτου οι πιστώσεις στο τρέχον έτος είναι ελάχιστα περιορισμένες σε σχέση με το 2010».

Σε άλλη ερώτηση που κατατέθηκε προς το υπουργείο Εργασίας, ο Θανάσης Οικονόμου προέβαλε το ζήτημα ασφάλισης των ιδιοκτητών παραδοσιακών καταλυμάτων με λίγα δωμάτια και σε περιοχές κάτω των 2000 κατοίκων. Στην απάντησή του ο αναπληρωτής υπουργός, κ. Γ. Κουτρουμάνης, αναφέρει πως πράγματι υπάρχει ανάγκη μελέτης του ζητήματος και πως αν κριθεί απαραίτητο θα προβεί στις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply