Επισκέψεις Καχριμάνη σε Ελεούσα & Πέραμα

Σε αγροτικά ζητήματα, με έμφαση στις συνεταιριστικές επιχειρήσεις, στο περιβάλλον, στην επιχειρηματικότητα και στους οδικούς άξονες επικεντρώθηκε η ομιλία του υποψήφιου Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη στην ομιλία που πραγματοποίησε την Πέμπτη το βράδυ στο Δ. Δ. Ελεούσας.

«Κάποιοι δεν φρόντισαν να ενημερώσουν τους αγρότες, ότι από  το 1995 υπήρχε νόμος για την μεταβίβαση των εγκαταστάσεων και τους άφησαν στο έλεος του θεού. Πτηνοτρόφοι οι ίδιοι, συνεταιριστές οι ίδιοι, βουλευτές οι ίδιοι», τόνισε ο κ. Καχριμάνης για να προσθέσει:.  «Στις δύσκολες στιγμές του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού σταθήκαμε δίπλα του. Τον θεωρήσαμε κομμάτι δικό μας, του Νομού, της Ηπείρου και όχι βιλαέτι μας. Η «ΔΩΔΩΝΗ ταυτίστηκε με την Ήπειρο και έχουν ευθύνη όλες οι διοικήσεις της που δεν φρόντισαν να επεκτείνουν τις μονάδες, να βρουν πέντε νέους ανθρώπους, να τους καθοδηγήσουν για να δημιουργήσουν νέες μονάδες. . Γιατί όμως γάλα από τη Μαγνησία και όχι από κάποια γειτονική μας περιοχή; Τι συμφέροντα κρύβονται; Μας είπαν ότι οι άδειες για τη νομιμοποίηση των πτηνοκτηνοτροφικών μονάδων είναι «πέτσινες». Αν είναι «πέτσινες» το γνωρίζουν όλοι αυτοί,  κτηνοτρόφοι και πτηνοτρόφοι,  που έχουν σήμερα άδεια, αυτοί που έχουν ηλεκτροδοτηθεί με τη συνδρομή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης».

Προστατέψαμε το περιβάλλον και τον Καλαμά

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε και στα προβλήματα ΒΙΠΕ – Καλαμά: «Εγκατέστησαν μονάδες χωρίς βιολογικούς καθαρισμούς στην περιοχή της ΒΙΠΕ, δεν φρόντισαν για την προστασία του Καλαμά και σήμερα αντί άλλων, έρχονται και μας εγκαλούν, καίτοι γνωρίζουν ότι έχουμε κάνει τόσα,  όσα δεν έγιναν επί χρόνια», τόνισε.

Έμφαση στην καινοτομία

Ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης υπογράμμισε ότι η Αιρετή Περιφέρεια θα δώσει έμφαση στην καινοτομία για την ανάπτυξη του πρωτογενούς και δευτερογενούς τομέα, ενώ ειδικότερα για την κτηνοτροφία τόνισε ότι πρέπει να επιδιωχθεί η αναπαραγωγή ντόπιων φυλών ζώων , ώστε να διασφαλιστεί η ποιότητα και η  ονομασία προέλευσης των προϊόντων της Ηπείρου.

Για την Ιόνια Οδό

Για την Ιόνια Οδό ο κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, υπογράμμισε ότι οι ρυθμοί του έργου έχουν πέσει σε σχέση με πέρυσι, ενώ  αν είχε υιοθετηθεί η πρότασή του για υπογειοποίηση της στο  τμήμα Πεδινή – ΒΙΠΕ, σήμερα θα μπορούσε να προχωρά το έργο. «Με τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η κατασκευή του κεντρικού οδικού άξονα Τεπελένι – Φίερι της Αλβανίας, αλλάζουν ριζικά τα δεδομένα για την περιοχή μας.   Μπορεί και πρέπει άμεσα να προχωρήσει και το τμήμα μέχρι την Κακαβιά, το οποίο με τα νέα δεδομένα μπορεί να κινήσει το ενδιαφέρον των κατασκευαστικών εταιρειών», είπε για να προσθέσει ότι τώρα γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη κατασκευής  των βιοτεχνικών πάρκων σε Κόνιτσα και Καλπάκι.

Ρυθμιστικό, σχέδιο πόλης, οδικοί άξονες κ.α.  στο επίκεντρο της ομιλίας στο Δ.Δ. Περάματος

Σε ομιλία του στο Δ. Δ. Περάματος ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, αναφέρθηκε στο Ρυθμιστικό, στο Σχέδιο Πόλεως, στο Διάταγμα Ζαγορίου καθώς και στους κόμβους της Εγνατίας οδού:

Για το σχέδιο πόλεως, ανέφερε ότι η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δεν έχει καμία ευθύνη και προώθησε, ως είχε,  την πρόταση του Δήμου στο αρμόδιο Υπουργείο προς έγκριση. Για την εξαίρεση των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Περάματος από το Διάταγμα Ζαγορίου, σημείωσε, ότι το Νομαρχιακό Συμβούλιο στην πρόταση που είχε καταθέσει   για το Ρυθμιστικό Σχέδιο του Λεκανοπεδίου Ιωαννίνων,  ζητούσε την εξαίρεσή τους από το Διάταγμα, έκτοτε όμως αγνοείται η τύχη του Σχεδίου.

Αναφερόμενους στους κόμβους της Εγνατίας Οδού, στο Λεκανοπέδιο, τόνισε ότι όταν αυτοί σχεδιάζονταν, κάποιοι έλαμπαν δια της σιωπής τους. «Σήμερα, πρόσθεσε, έχουμε καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένουμε την υλοποίησή τους. Παράλληλα προχωρήσαμε τις διαδικασίες για την κατασκευή σύγχρονου οδικού άξονα που να συνδέει τον κόμβο Αμφιθέας με τον κόμβο Λυκοστόμου,  για την ένταξη του οποίου στο ΕΣΠΑ, απομένει η απόφαση του Υπουργείου Άμυνας για την παραχώρηση ή την απαλλοτρίωση τμήματος του στρατοπέδου που απαιτείται για το έργο και το οποίο δεν χρησιμοποιείται σήμερα για τις ανάγκες του.

Καταλήγοντας ο κ. Καχριμάνης, τόνισε ότι η παράταξή του θα συνεχίσει να βρίσκεται κοντά στους ανθρώπους του μόχθου, χωρίς διαχωρισμούς και διακρίσεις.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply