Επίσκεψη Καχριμάνη στη Φιλιππιάδα

Τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται  σε όλα σχεδόν τα μεγάλα έργα που είναι προγραμματισμένα για την Ήπειρο, επεσήμανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, σε ομιλία που πραγματοποίησε σε ανοικτή συγκέντρωση στη Φιλιππιάδα.

Ειδική μνεία έκανε στην Ιόνια Οδό, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής:

«Η κατασκευή  του σύγχρονου οδικού άξονα καθυστερεί. Το πρόβλημα με τις απαλλοτριώσεις πρέπει να λυθεί και θα λυθεί με τη συνεργασία της Αιρετής Περιφέρειας και των άμεσα ενδιαφερομένων. Όμως αυτό είναι μέρος της αλήθειας. Υπάρχουν τμήματα που μπορούσαν και μπορούν να προχωρήσουν χωρίς προβλήματα. Από το Γοργόμυλο μέχρι το Αβγό για τα ¾ των απαιτούμενων εκτάσεων  δεν απαιτούνται απαλλοτριώσεις. Σήμερα αντί να μας απασχολεί και να σχεδιάζουμε τους κάθετους άξονες της Ιόνιας, τη συνέχιση του οδικού άξονα μέχρι και την Κακαβιά, γυρνάμε και πάλι πίσω, για την άσκηση πίεσης για συνέχιση του έργου.  Με την ανάληψη της διοίκησης της Αιρετής Περιφέρειας, από την 1η Ιανουαρίου θα  πάρουμε πρωτοβουλίες για την συνέχιση και εντατικοποίηση των εργασιών.  Δεν το υποσχόμαστε απλά:  Δώσαμε ήδη  δείγματα γραφής, καθώς με τις πρωτοβουλίες μας λύσαμε ζητήματα που αφορούσαν την αποδέσμευση εκτάσεων που απαιτούνταν στο Νομό Ιωαννίνων, όπως στο στρατόπεδο του Αβγού και για την αντιμετώπιση άλλων ζητημάτων που είχαν ανακύψει, και έτσι μπόρεσε και ξεκίνησε  η κατασκευή της σήραγγας  στην Αμπελιά».

Στήριξη  των γεωργών και κτηνοτρόφων

Νωρίτερα ο κ. Αλεξ. Καχριμάνης, είχε συνάντηση με κτηνοτρόφους και αγρότες, με τους οποίους συζήτησε τα προβλήματά τους και τους ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματός της «Αξιοβίωτης Ανάπτυξης Ηπείρου». Μεταξύ άλλων τόνισε και τα εξής:

«Την πιο κρίσιμη περίοδο για την ελληνική γεωργία και κτηνοτροφία, όταν έρεε ο «πακτωλός» των πακέτων Ντελόρ  η Ελληνική Πολιτεία, δεν στάθηκε στο ύψος της. Το Υπουργείο Γεωργίας, περί άλλων τύρβαζε και οδήγησε τους αγρότες σε εγκατάλειψη της γης, άφησε  τους κτηνοτρόφους χωρίς εφόδια για τον εκσυγχρονισμό τους. Τα λάθη που έγιναν με τα εγγειοβελτιωτικά έργα και τους αναδασμούς είναι εγκληματικά και δυστυχώς, δεν μπόρεσαν να διορθωθούν ακόμη. Δεν αρκεί να λέμε ότι θέλουμε ποιοτικά, επώνυμα και ανταγωνιστικά προϊόντα. Πρέπει και να δημιουργούμε  τις κατάλληλες υποδομές για αυτά. Εμείς δεν δηλώνουμε απλά συμπαραστάτες των αγροτών όταν τους έχουμε προεκλογικά ανάγκη. Το έχουμε αποδείξει στην πράξη. Ήμασταν και συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα τους, με έργα και ουσιαστικές παρεμβάσεις.  Η Αξιοβίωτη Ανάπτυξη Ηπείρου, έχει ως βασικό πυλώνα την αγροτική παραγωγή και αυτή θα στηρίξουμε με κάθε πρόσφορο τρόπο».

Τον κ. Αλεξ. Καχριμάνη, συνόδευε ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Στράτος Ιωάννου και οι υποψήφιοι σύμβουλοι. Η περιοδεία περιλάμβανε τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων Ανωγείων και Φιλιππιάδας: Κλεισούρα, Γωνιά, Παναγιά, Κερασώνα, Αγ. Γεώργιος, Δρυόφυτο, Γυμνότοπο, Γοργόμυλο, Ηλιόβουνα, Πέτρα, Κερασούντα.

 

Tags:

, , , ,

Leave a Reply