ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ: Δήλωση Λίτσας Κιτσαντά

ΆρταΑποτελεί για μένα εξαιρετική τιμή και μεγάλη ευθύνη να μπω επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ». Εκφράζω την αλληλεγγύη μου στον Ηλία Καραμπίκα, με τον οποίο έχουμε δώσει από κοινού μεγάλους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες στην περιοχή μας.

Η εποχή όμως, τα καλέσματά της, οι απαιτήσεις της, οι ανάγκες της κοινωνίας και το πώς εμείς πρέπει να τις εκφράσουμε, αποτέλεσαν τις βασικές μου σκέψεις και αποδέχθηκα αμέσως την πρόταση της Δημοτικής Αλλαγής, να τεθώ επικεφαλής της.

Η Δημοτική Αλλαγή δεν είναι μια ευκαιριακή προεκλογική συνάντηση, που βάζει στόχο με βάση προσωπικές και μικροπολιτικές επιδιώξεις. Είναι μια δημοτική παράταξη, που έχει αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της και έχει αλλάξει τα αυτοδιοικητικά πράγματα της περιοχής από το 1998, που συγκροτήθηκε, ως Κίνηση Πολιτών με επικεφαλής το Βασίλη Γιολδάση σε δύο εκλογικές αναμετρήσεις (1998 και 2002) και στη συνέχεια ως Δημοτική Αλλαγή με επικεφαλής την Όλγα Γεροβασίλη (2006 και 2010). Κι αυτό για μένα αποτελεί εξαιρετική τιμή να είμαι σήμερα επικεφαλής μιας παράταξης, στης οποίας την ιδρυτική συνέλευση το 1998 μετείχα με πάρα πολλούς ενεργούς πολίτες, που άλλοι σήμερα βρίσκονται μαζί μας, ενώ άλλοι έχουν φύγει από τη ζωή.

Τη διαδρομή αυτής της παράταξης την γνωρίζει όλη η Άρτα. Από την πρώτη στιγμή της λειτουργίας της έβαλε στο επίκεντρο τις ανθρώπινες ανάγκες. Ήρθε σε σύγκρουση με καθεστηκυίες αντιλήψεις και συμφέροντα. Και γι’ αυτό χαίρει της εκτίμησης των αρτινών πολιτών, ακόμα και όσων μέχρι σήμερα δεν μας είχαν εμπιστευτεί την ψήφο τους.
Σήμερα πάμε να κάνουμε το μεγάλο βήμα μπροστά. Να περάσει ο Δήμος της Άρτας στα χέρια των πολιτών, των δημιουργικών δυνάμεων της κοινωνίας, αυτών που πλήττονται περισσότερο. Μπαίνουμε σε αυτή τη μάχη όχι για να εξασφαλίσουμε πολιτικό ρόλο και αξίωμα, αλλά γιατί πρέπει να ενεργοποιήσουμε όλες εκείνες τις δυνάμεις, που δεν αντέχουν άλλο, που θέλουν να πάρουν τη ζωή τους στα χέρια τους, που θέλουν έναν Δήμο για όλους και για όλες.

Ζούμε σε μια μικρή πόλη και γνωριζόμαστε όλοι μεταξύ μας. Είναι γνωστή και δημόσια η πολιτική και κοινωνική διαδρομή μου. Με γνώμονα τις αξίες, τις ιδέες και τις αρχές μου για κοινωνική δικαιοσύνη, δημοκρατία, ίσα δικαιώματα για όλους, πρόσβαση στα δημόσια κοινωνικά αγαθά απ’ όλους, μπαίνω και σε αυτή την εκλογική μάχη. Και θα την κερδίσουμε όλοι και όλες μαζί. Για να ξαναφέρουμε την ελπίδα στο λαό της περιοχής μας. Για να κάνουμε το Δήμο δημοκρατικό, συμμετοχικό, διαφανή. Για να σταθεί ο Δήμος κοντά σε όλους όσους έχουν τσακίσει η κρίση και τα μνημόνια. Βάζουμε μπροστά ένα σχέδιο για διαβίωση με αξιοπρέπεια όλων των συμπολιτών μας. Θέλουμε ο Δήμος να έχει ισχυρή φωνή στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Φτιάχνουμε το Δήμο της Αλληλεγγύης και της Δημοκρατίας. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε στα συμφέρονται και τη διαπλοκή. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε σε πελατειακές πρακτικές. Αντισταθήκαμε και θα αντισταθούμε σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Ερχόμαστε για να φυσήξει ένας νέος αέρας αλλαγής και στα δημοτικά πράγματα της Άρτας. Μια αναγκαία μεγάλη ανατροπή και αλλαγή, που έχει ανάγκη και η περιοχή μας.

 

Tags:

, , ,

Leave a Reply