«Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή»: Ανακοίνωση για ΑΜΕΑ

Διαχρονική η αδιαφορία και η εκμετάλλευση των ΑΜΕΑ από τον Δήμο Ιωαννιτών

ΙωάννιναΑναφαίρετο ανθρώπινο και κοινωνικό δικαίωμα, είναι το δικαίωμα της πρόσβασης στην αγορά εργασίας για όλους.

Ακόμη περισσότερο για τα ΑΜΕΑ καθώς είναι μια ομάδα με μειωμένη ή περιορισμένη δυνατότητα πρόσβασης στην αγορά εργασίας, λόγω της ιδιαιτερότητάς τους.

Αυτή η ομάδα συμπολιτών μας, συγγενών μας ή και φίλων μας, αυτή τη φορά αντιμετωπίζεται από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου μας με ψηφοθηρική κυνικότητα καθώς με απόλυτα διάτρητο σύστημα δήθεν αξιολόγησης, 15 εργαζόμενοι ΑΜΕΑ ανανεώνουν μόλις 2 μήνες πριν από την λήξη των συμβάσεών τους αλλά και αντίστοιχα 2 μόλις μήνες πριν από τις εκλογές !! τις συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου, ενώ οι υπόλοιποι 11 επιστρέφουν με ..συνοπτικές διαδικασίες στα σπίτια τους.

Αν λοιπόν δεν είναι έτσι, ρωτούμε το Δ.Σ του Πνευματικού μας Κέντρου να εξηγήσει στην Γιαννιώτικη κοινωνία που συνθλίβεται από την οικονομική κρίση και γονατίζει από την ανεργία:

  1. Έγινε έλεγχος πιστοποίησης της αναπηρίας των εργαζομένων δηλ. είναι σε ισχύ και για ποιο διάστημα η πιστοποίηση ( έγινε έλεγχος από το Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας ΚΕΠΑ,ή από Β΄βάθμιες επιτροπές ?)
  2. Με ποιόν τρόπο ορίστηκαν τα κριτήρια αξιολόγησης των ΑΜΕΑ ?
  3. Τηρήθηκε και αν όχι γιατί, η αξιολόγηση που έγινε από τους προϊσταμένους στην ευθύνη των οποίων ήταν τα ΑΜΕΑ?
  4. Υπήρξαν και εάν ναι, ελήφθησαν υπόψη κοινωνικά κριτήρια (π.χ. εργαζόμενοι μονογονεικών οικογενειών, εργαζόμενοι σε φάση και διαδικασία κοινωνικής επανένταξης, εργαζόμενοι που ήταν οι μοναδικοί που εργάζονταν από την οικογένεια κα.?)
  5. Τι συγκεκριμένες ανάγκες κάλυπταν όσοι έφυγαν? Δημιουργούνται ή όχι κενά στην εργασία τους και στις ανάγκες που κάλυπταν? Τι ανάγκες αντιστοίχως καλύπτουν αυτοί που έμειναν και τους ανανεώθηκε η σύμβαση?

Από την πλευρά μας δηλώνουμε πως πάνω από νούμερα και αριθμούς βιωσιμότητας υπάρχουν πρώτα απ΄ όλα εργαζόμενοι αλλά και άνεργοι που απαιτούν και δικαιούνται σεβασμό αλλά και ίσες ευκαιρίες, στις ελάχιστες εργασιακές ευκαιρίες που υπάρχουν και θα υπάρχουν για πολύ καιρό δυστυχώς.

Δεν υιοθετούμε, δεν προάγουμε, δεν υπηρετούμε και δεν θα διαιωνίσουμε το μοντέλο των ρουσφετολογικών προσλήψεων και των «συμβάσεων ομηρείας» που για τετραετίες ακολούθησαν ως πρακτική οι δυο παρατάξεις Φίλιου – Γκόντα και που καταρρακώνουν κάθε ίχνος αξιοπρέπειας.

Ζητάμε να θεσπισθούν νέα κριτήρια, αντικειμενικά και σταθερά, αποδεκτά από όλους που δεν θα εφευρίσκονται κατά το δοκούν, μεσούσης της κάθε προεκλογικής περιόδου.

Η διαχρονικά ρουσφετολογική αντιμετώπιση των ΑΜΕΑ αλλά και όλων των ανέργων, που χαρακτηρίζεται από πλεόνασμα κοινωνικής αναλγησίας και προωθείται ως επίσημη πολιτική από την κυβέρνηση και άκριτα υιοθετείται από την τοπική αυτοδιοίκηση,πρέπει να λάβει τέλος.

Χωρίς μια αναπτυξιακή οικονομική πολιτική συνολικά για τη χώρα και τη δημιουργία πραγματικών θέσεων εργασίας που θα καλύπτουν πραγματικές ανάγκες λειτουργίας του δήμου δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της ανεργίας ούτε στον Δήμο, ούτε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση ούτε στη χώρα!

Για την παράταξη
«Γιάννενα, Πολίτες για την Ανατροπή»
Η συντονιστική επιτροπή

 

Tags:

, , , , , , , ,

Leave a Reply