“ΑΥ.ΡΙ.Ο”: Περιοδεία στην Πρέβεζα

Αντιπροσωπεία του  συνδυασμού «ΑΥ.ΡΙ.Ο  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΗΠΕΙΡΟ», με επικεφαλής τον υποψήφιο Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας Ηλία Χάιδα,  περιόδευσε την Τρίτη 2 Νοεμβρίου σε καταστήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης της Πρέβεζας και επισκέφθηκε την Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης του Νομού Πρέβεζας. Η περιοδεία συνεχίσθηκε την Τετάρτη  3 Νοεμβρίου σε παιδικούς σταθμούς του Δήμου Πρέβεζας, το εργοτάξιο του Δήμου, σε καταστήματα και υπηρεσίες σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, όπως σε Τράπεζες, Δικαστήριο κ.λπ.

Κατά την επίσκεψη στη Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης η αντιπροσωπεία ενημέρωσε τους εργαζόμενους για το πρόγραμμα του συνδυασμού και αντάλλαξε απόψεις με τον Διευθυντή κο Γραμματικό σχετικά με τη σημερινή λειτουργία της υπηρεσίας και την προσφορά της στον αγροτικό κόσμο της περιοχής και εκφράσθηκε η ανησυχία για την αποδυνάμωση της υπηρεσίας με μεταφορά αντικειμένων στην έδρα της περιφέρειας.

Η αντιπροσωπεία τόνισε την  αντίθεση στην υποβάθμιση της υπηρεσίας και εξέφρασε την ετοιμότητα του «ΑΥ.ΡΙ.Ο  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΗΠΕΙΡΟ», να συμβάλλει στη διεκδίκηση της αναβάθμισή της έτσι ώστε να καταστεί πραγματικός σύμβουλος για στους αγρότες της περιοχής. Δεν μπορείς να διεκδικείς ποιοτικά προϊόντα και βιολογική γεωργία, να μιλάς για «καλάθι ηπειρώτικων προϊόντων»,  με τους αγρότες εγκαταλειμμένους στην τύχη τους.

Κατά τις συναντήσεις με καταστηματάρχες της πόλης διαπιστώθηκε για μια ακόμη φορά η μεγάλη πτώση του τζίρου και η δυσκολία να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. Κοινή διαπίστωση ήταν ότι η πολιτική που ακολουθείται, εκτός των άλλων, είναι αντιαναπτυξιακή και αν συνεχισθεί, σύντομα θα υπάρξουν γενικευμένες απολύσεις προσωπικού και κλείσιμο πολλών μικρών επιχειρήσεων.

Με εργαζόμενους στην καθαριότητα του Δήμου έγινε συζήτηση για τα προβλήματα που τους απασχολούν και ο εκπρόσωπος του συνδυασμού τόνισε το ρόλο των εργαζομένων για μια πόλη καθαρή και εξέφρασε την αμέριστη υποστήριξη του ως προς την ασφάλεια και την προστασία τους στους χώρους εργασίας.

 

Tags:

, , , , ,

Leave a Reply