Ανακοίνωση: «Συνάντηση Προέδρων των Επιμελητηρίων»

ΙωάννιναΕπιστολή προς τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων, με κοινοποίηση στον περιφερειάρχη Ηπείρου, έστειλε η Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Άρτας με αφορμή την πρόσφατη «Συνάντηση Προέδρων των Επιμελητηρίων». Αναλυτικά η επιστολή έχει ως εξής:

«Αγαπητέ Πρόεδρε,

Είμαστε υπέρ όλων των πρωτοβουλιών, από όπου κι αν προέρχονται κι οποίοι κι αν της οργανώνουν, που έχουν ως στόχο την κατάρτιση επιχειρηματικών σχεδίων για την ανάπτυξη της περιοχής μας.

Κατά τον ίδιο τρόπο, χαιρετίζουμε και την πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων κι ελπίζουμε ότι θα διατυπωθούν προτάσεις τις οποίες, κάποια στιγμή, όλοι οι θεσμικοί φορείς της Ηπείρου, σε κοινή τους συνάντηση, θα λάβουν υπόψη, για τη διατύπωση ενός αναπτυξιακού σχεδίου, που θα αφορά όλους τους τομείς, όλες τις δραστηριότητες και όλες της Περιφερειακές Ενότητες.

Σε ότι μας αφορά, είμαστε διατεθειμένοι και έτοιμοι να εισφέρουμε σε αυτήν την πρωτοβουλία, καταθέτοντας τη δική μας καινοτόμα πρωτότυπη και ρεαλιστική αναπτυξιακή πρόταση, βασισμένοι σε όλα τα φυσικά πλεονεκτήματα και τις ανθρώπινες δεξιότητες της Ηπείρου.

Επίσης, προτιθέμεθα να συζητήσουμε εάν και ποια θεσμικά σχήματα απαιτούνται, ώστε να στηρίξουμε και επιταχύνουμε αναπτυξιακές διαδικασίες, παραγωγικές δομές και επενδυτικές πρωτοβουλίες.

Είναι αυτονόητο, ότι ως Επιμελητήριο Άρτας θα εξετάσουμε σοβαρά, τυχόν προτάσεις, που κατατέθηκαν στη σύσκεψη, που οργάνωσε το Επιμελητήριο Ιωαννίνων με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Ηπείρου και σε επόμενη, θεσμικού χαρακτήρα, συνάντηση με τη συμμετοχή όλων των Επιμελητηρίων και των θεσμικών φορέων της περιοχής μας, θα υποβάλλουμε τις δικές μας προτάσεις.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να επισημάνουμε πως η κατάρτιση της θεματολογίας σε αντίστοιχες συσκέψεις θα πρέπει να γίνεται από κοινού, όπως και ο προσδιορισμός του χρόνου διεξαγωγής, καθώς όσοι μετέχουν στη Διοικητική Επιτροπή Άρτας είναι εργαζόμενοι.

 

Tags:

, , , , , ,

Leave a Reply