Ανακοίνωση ΝΟ.Δ.Ε. ΝΔ Ιωαννίνων

Η ΝΟ.Δ.Ε. Ιωαννίνων εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«« Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Παπανδρέου απέδειξε για μια ακόμη φορά το αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεται μετά από τις δικές του επιλογές στην οικονομία. Το ΠΑΣΟΚ συνειδητοποιεί την επερχόμενη ήττα στις εκλογές της 7ης Νοεμβρίου και έχει επιστρατεύει τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και αρκετούς Υπουργούς για να «διασώσουν» τους εκλεκτούς υποψηφίους τους κ. Αργύρη και κ. Φίλιο.

Συγκεκριμένα:

  • Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην ομιλία του: «Αυτή είναι η ουσία της μεγάλης αλλαγής που φέρνει ο «Καλλικράτης». Τέλος στον διορισμένο από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχη.…». Προφανώς ούτε ο ίδιος δε γνωρίζει ότι εκτός από τους 13 αιρετούς Περιφερειάρχες θα υπάρχουν και οι 7 διορισμένοι από την Κυβέρνηση Περιφερειάρχες οι οποίοι θα ασκούν την ουσιαστική διοίκηση των Περιφερειών.
  • Ο κ. Παπανδρέου ανέφερε στην ομιλία του: «Η Νέα Δημοκρατία, ποτέ δεν θέλησε να βοηθήσει την Αυτοδιοίκηση…». Ξεχνά ο κ. Πρωθυπουργός ότι η Νέα Δημοκρατία είχε εξασφαλίσει επαρκέστατους πόρους τόσο στην πρωτοβάθμια όσο και στην δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση ενώ είχε εκπονήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ ΙΙ», για τους Δήμους, το πιο πετυχημένο πρόγραμμα που υπήρξε ποτέ στον τομέα αυτό, προϋπολογισμού 3,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για την πενταετία 2010-2014. Το ΠΑΣΟΚ μείωσε κατά 40% τους πόρους προς την τοπική αυτοδιοίκηση και σταμάτησε τον «ΘΗΣΕΑ».
  • Ο κ. Παπανδρέου μίλησε για «φορολογική δικαιοσύνη» ενώ ταυτόχρονα αύξησε δύο φορές τον ΦΠΑ, επέβαλε δεκάδες νέους φόρους, εφάρμοσε την περαίωση στους ελεύθερους επαγγελματίες και επέβαλε απίστευτες εισφορές. Αυτή είναι η δικαιοσύνη που επαγγέλλεται ο κ. Παπανδρέου.
  • Ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι το πρόβλημα ελλειμμάτων και χρέους μεταβλήθηκε σε κρίση δανεισμού. Τα περιβόητα spreads εκτινάχθηκαν από τις 130 μονάδες βάσης τον Οκτώβριο του 2009 στις 400 μονάδες τον Ιανουάριο του 2010, όταν οι αγορές έχασαν την εμπιστοσύνη τους, στην Κυβέρνηση. Τελικά, το ΠΑΣΟΚ οδήγησε τη χώρα στο  Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), όπως άλλωστε είχε προσχεδιάσει.
  • Ανέφερε ο κ. Παπανδρέου «Έργα, όπως η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, η κατασκευή των απαραίτητων οδικών συνδέσεων με την ενδοχώρα της Ηπείρου, η κατασκευή της Ιόνιας Οδού, η κατασκευή σιδηροδρομικής Εγνατίας, που συνδέει την Ήπειρο με την Μακεδονία, την Θεσσαλία και την Στερεά Ελλάδα, θα καταστήσουν την Ήπειρο προσβάσιμη απ’ όλες τις περιοχές της χώρας». Ευτυχώς για την Ήπειρο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν αυτή που την έκανε προσβάσιμη απ’ όλες τις περιοχές της χώρας. Ήταν αυτή που ολοκλήρωσε την Εγνατία Οδό, που μελέτησε και δημοπράτησε την Ιόνια οδό, που μελέτησε και δημοπράτησε τον οδικό άξονα Ε-65, που ολοκλήρωσε τις μελέτες του οδικού άξονα Ιωάννινα – Καλπάκι – Κακαβιά, που δημοπράτησε την επέκταση του αεροδρομίου Ιωαννίνων, που δημοπράτησε και κατασκεύασε τη Β’ φάση της επέκτασης του λιμανιού Ηγουμενίτσας, που δημοπράτησε την Γ’ φάση επέκτασης του λιμανιού ενώ το ΠΑΣΟΚ την ακύρωσε.
  • Σχετικά με τη γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ ο κ. Πρωθυπουργός ανέφερε: «… Και είναι άλλοι που θέλησαν άρον – άρον να την πουλήσουν. Και είμαστε εμείς, που πασχίζουμε να μείνει σε χέρια Ηπειρωτικά…». Δυστυχώς για μια ακόμη φορά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει συγκεκριμένη πρόταση και μεταθέτει το θέμα για μετά τις εκλογές. Ξεχνά ο κ. Παπανδρέου ότι το 2003 είχε μεθοδεύσει την πώληση της ΔΩΔΩΝΗΣ στους καταχρεωμένους Συνεταιρισμούς και Ενώσεις αλλά οι έντονες αντιδράσεις μας απέτρεψαν, τότε, την μεταβίβαση της βιομηχανίας.
  • Τέλος ο κ. Παπανδρέου ανέφερε: «…υλοποιήσουμε τις προοδευτικές, σοσιαλιστικές αλλαγές στη χώρα μας. Και παλεύουμε γι’ αυτές τις σοσιαλιστικές αλλαγές, όχι μόνο εδώ στη χώρα μας, αλλά και στην Ευρώπη…».

Κύριε Πρόεδρε ευχαριστούμε αλλά δεν θέλουμε άλλο σοσιαλισμό στη ζωή μας! »»

 

Tags:

, , , , , , ,

Leave a Reply